Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 227)
  • Metsänhoitoyhdistykset

    Metsänhoitoyhdistysten uudet valtuustot aloittavat vuoden vaihteessa. Minkä pitäisi muuttua yhdistysten toiminnassa? Mikä ei saisi muuttua? Miten jäsenmaksulle saisi parhaan vastineen?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä puronvarsikeskustelu, sinänsä oikein hyvä, sopisi paremmin ketjuun Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään.

    Timppa

    Kyllä niitä suojavykkeen puita saa laskeas sen leimikon jättöpuiksi ja jos kaupassa on toinenkin palsta, niin senkin.

    Metsuri motokuski

    Riippuu timppa mikä sertifikaati on käytössä. Fsc:ssä ei voi laskea. Silloin jos kuvioin sisälle on esim soistuma tai korpi painanne niin ne puut voidaan laskea mikäli ovat tarpeeksi suuria.

    Visakallo Visakallo

    ”Vieläköhän v. 2021 löytyy metsänomistajia, jotka haluaisivat vetää nuo purojen reunapuut sileeksi rantoja myöten. Epäilen, ainakin tietoa on saatavana riittävästi. Mutta voihan se jollain olla e-puu -tili niistä reunalepistä kiinni, tai sitten ”sopiva” asenne vaikuttimena taustalla.”

    yst. Martti

    Näyttää vähän siltä, että sitä asenteellisuutta onkin jossain muulla kuin metsänomistajissa. Onko täällä joku esittänyt, että puronvarret pitäisi vetää puista sileäksi? Kysymys on, mikä olisi järkevintä toimintaa puronvarsissa. Tuskin monikaan suomalainen haluaa, että purojen varret muuttuvat jonkun sertifikaatin takia tuulenkaadoista ja ylitiheistä pusikoista kulkukelvottomiksi ryteiköiksi. Se on valitettavasti nyt jo nähtävissä eri puolilla Suomea. Joka muuta väittää, ei ole kovin paljoa metsissä viime vuosikymmeninä liikkunut.

    mehtäukko

    Elikkä. Kun nämä purot,norot ym. pienvedet vaativat sertillään ne suojakaistat, olisi syytä virallisesti virallistaa poimintahakkuu, eli käytännössä jk. Se olisi pelisäännön selkeytys, jolla mo voisi  korjata tulevat rytöpuut,jk-aate saisi osansa ja tilastot täytettä… 🙂

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    mehtäukko. Kaunis ajatus, hakataan jk:lla, miten toiminee käytännössä? Pienvesien suojakaistoilla pitäisi säilyttää kohteen ominaispiirteet eli puustoisuus ja vesistön suojavaikutus, siis suojata veden laatua, säilyttää varjoisuus ja myös alueelle syntynyt eliöyhteisö/ekosysteemi.

    Ely-keskukselta, metsäkeskukselta tai mhy:ltä (ja takaisin otsikkoon…) varmaan saa kohdekohtaisesti hyviä neuvoja, miten kannattaa hakata. Poimintahakkuu onkin varmasti monesti ok. Isojen kuusien poisto eli kuusettumisen torjuminen rehevissä kohteissa usein paikallaan.

    Itse näkisin nuo alueet kuitenkin pääsääntöisesti sellaisina, joissa paitsi suojataan itse vesistöjä, on myös tilaisuus kehittää tilan monimuotoisuusarvoja keskittämällä niihin vaikka lahopuuta. Poimintahakkuut eivät välttämättä edistä tätä, varsinkaan uudistamiseen tähtäävät, joissa puusto vedetään oikein harvaksi.

    mehtäukko

    Visakallon viittaukseen kulkukelvottomista ryteiköistä poiminta estäisi sellaisen. Uudistaminen ei ole se pointti.

    Metsuri motokuski

    Nyt poksahti Annelilta asiaa. Nuohan ovat juuri suojakaistojen tarkoitus.  Varmistaa biotoopin ilmasto sekä myös toimia myös valumaesteenä.

    Tuo poimintahakkuu on aina oma riskinsä että sitä ei tehdä liikaa. Helposti menee ns lihoille ja ilmasto muuttuu liikaa.

    Visakallo Visakallo

    Tuulenkaadot ovat huonoja biotoopin ilmaston varmistajia. Märässä maassa kun ei pysy oikein mikään suurempi puu pystyssä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi
Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 227)