Keskustelut Puukauppa Metsänkäyttöilmoitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Metsänkäyttöilmoitus

  Imoitus on tehtävä siis vähintään 14pv ennen hakkuun aloittamista. Mikä takaraja hommalla on jos esimerkiksi harventelee hankintana haloiksi? Eli koska pitää olla valmista.

 • e-h e-h

  Jos en nyt väärin muista,niin on 2v voimassa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sen kaksi vuottahan se on, mutta tietääkseni ”uusiminen” onnistuu ihan hyvin. Meneehän ne joskus pystykauppojenkin ilmoitukset vanhoiksi, eikä siitä mitään ongelmaa tule.
  Kannattaa ottaa selvä kenen tarkastajan piiriin metsä kuuluu ja pitää häneen yhteyttä. Ei heillä yleensä ole mitään tarvetta nipottaa jostain hankinnalla tehtävästä harvennuksesta. Yhteydenpito on ihan hyvä asia, tarkastajan ei tarvitse arvailla mikä tilanne on.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rivinelonen

  Itsellä tuli mieleen että jakaa kyseisen kuvion kahtia ja liittää kartan mukaan. Puolikkaan kuviosta ehtisi tekemään kahdessa talvessa. Kyseiseen tilaan on tehty metsäsuunnitelma.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuo jako ja karttapiirros varmaan myös käy.

  Ota kuitenkin selvää, kuka on alueellasi tarkastaja ja kysy miten menettelet.
  Voi olla jos poistettava puu on tarpeeksi pientä ei vaadita ilmoitusta ollenkaan.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Edellä oikeat vastaukset kysymykseesi.Meillä päin usein koivikon harventajat (omatoimiset),usein varovaisia harventajia.Lunta kun sataa kantojen päälle,ei tiedä onko harvennusta tehty ollenkaan.Olen välin kevätkelillä tempaisut pieniä aloja harventaen ilman herrojen käyttöilmoituksia.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Myyntihakkuu edellyttää metsänkäyttöilmoitusta, jos halot menevät omaan käyttöön ei tarvita ilmoitusta.

  Korostan kuitenkin yhteydenpidon tärkeyttä. Asenteella ”ilman herrojen ilmoituksia” kaivetaan maata luottamuksen alta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Harvennus hakkuiden metsänkäyttöilmoitus on sarjassa tyhjän päiväistä paperien pyörittämistä.Me Suomalaiset olemme turhankin kuuliaista väkeä mm.EU-säädösten ym. suhteen.Luottamus tulee maalaisjärjen käytöllä,ei herrojen lakipykälillä.

  koutus koutus

  Muistelen, ettei ilmoitusta tarvita, jos hakattavien puiden läpimitta alittaa 13 cm. Ja ilmoittaa ei tarvitse, jos puita kaataa omaan käyttöön.

  caddy777

  Outo kommentti Vastaiskulta. Luulisi ketjuun voivan tuotavan oman ajatuksensa, mitä asiasta on kokemusta ja mieltä. Jokainen kokee oman asiansa tärkeänä vaikkei se kaikista tunnu oleelliselta. Virisi kaksi kommenttia jotka ei liity otsikon asiaan……………………………….

  tamperelainen tamperelainen

  <<<<>>>

  Kuten tuolla jo aikaisemmin nimim. koutus totesi,niin metsänkäyttöilmoitusta ei tarvitse tehdä jos RK keskiläpimitta hakattavasssa puustossa jää alle 13cm.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)