Keskustelut Puukauppa Metsänkäyttöilmoitus

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Metsänkäyttöilmoitus

  Imoitus on tehtävä siis vähintään 14pv ennen hakkuun aloittamista. Mikä takaraja hommalla on jos esimerkiksi harventelee hankintana haloiksi? Eli koska pitää olla valmista.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa:
  ”Harvennus hakkuiden metsänkäyttöilmoitus on sarjassa tyhjän päiväistä paperien pyörittämistä.”

  Olet tosiaankin oikeassa, mutta se ei liene ainoa turhanpäiväinen paperin pyöritys, jonka joudumme tekemään.
  Näissä asioissa on oltava realisti ja todettava mitä säännökset sanovat, riippumatta niitä, miltä niiden järjellisyys tuntuu.

  Tässä suora lainaus lomakkeen täyttöohjeista:
  ”Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä metsäkeskukselle kaikista myyntihakkuista viimeistään 14 päivää ja aikaisintaan kaksi vuotta ennen hakkuun aloittamista.
  Käyttöilmoitus tulee tehdä aina käsiteltäessä metsän
  monimuotoisuuden säilymiselle erityisen arvokkaita elinympäristöjä muutoinkin kuin hakkuin sekä silloin kun metsämaata aiotaan ottaa muuhun käyttöön.
  Metsäkeskus voi hakemuksesta myöntää poikkeuksen ilmoituksen tekemisen määräajoista.
  Metsänkäyttöilmoitusta ei tarvitse tehdä kotitarvehakkuista, pienikokoisen, keskiläpimitaltaan alle 13 senttimetrisen puuston harvennushakkuusta eikä tie-, oja-, viemäri-, sähkö- tai muun vastaavan linjan hakkuusta”

  Siis, isoistakaan kotitarvehakkuista ei ilmoitusta tarvitse tehdä.
  Muistelin, että olisi ollut vielä joku kertymä per ha, jonka alittavasta hakkuusta ei tarvitsisi ilmoittaa, mutta eipä näyttänyt olevan sellaista ohjeessa.
  Tuulenkaadoistakin pitää tehdä käyttöilmoitus, jos ne myy, mutta siinä ei tarvita tuota 2 viikon ennakkoa.

  Se voimassaoloaika vielä. Tuossa sanottiin, että aikaisintaan 2 vuotta ennen hakkuun aloittamista. Ei siis ollut varsinaista hakkuun lopettamisaikaa?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rivinelonen

  Jos nyt oikein ymmärsin tuosta 2c -lomakkeen yksityiskohtaisesta ohjeesta niin halkojen hakkaaminen myytäväksi ennalta määräämättömänä aikana ei ole hankintatyötä?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä se on.
  Sinä hakkaat halot ja merkitset saman vuoden veroilmoitukseen hankintatyösi arvon. Saat sen vähentää sitten sinä vuonna myyntitulosta kun myyt halot. Siinä voi olla vaikka pari vuotta väliä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)