Keskustelut Metsänomistus Metsänomistus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
  • Metsänomistus

    Moi,

    Miten on asian laita kun on metsä, jota olen hoitanut esim. harventanut ja se ei ole vielä minun vaan isäni. Nouseeko metsän arvo minkä verran jos se on  hoidettu hyvin? Ja sitten kun se aikanaan jää perinnöksi minulle ja siskolleni, ja jos ostan siskoni osuuden niin otetaanko se jotenkin huomioon hinnassa kun olen sitä metsää aiemmin hoitanut yms. muita parannuksia siellä tehnyt esim. tiet, metsäojat… Että eikai minun tarvi maksaa siitä osuudesta enemmän sen takia että olen tehnyt paljon työtä ja käyttänyt omaa rahaa sen metsän kehittämiseen??

  • Visakallo

    Minkä ikäisiä olette? Olisiko metsä mahdollista ostaa jo isän eläessä? Saisit käyttöösi metsävähennyksen ja hinnat voisitte paremmin sopia keskenänne. Perintöasiat kun tahtovat joskus olla  hankalia.

    Metsäkupsa

    Paljon riippuu minkä kannan siskosi asiaan ottaa. Jos vaatii puolta täydellä hinnalla, eikä hoitotöistäsi ole kuin sana sanaa vastaan, niin eihän se oikein taida mennä. Edellä hyviä kysymyksiä, joihin kannattaa paneutua. Toivottavasti isäsi hoitaisi asiat hyvissä ajoissa eläessään, ajan mittaan tuppaa mutkistua.

    putte

    Ei kannata olla huolissaan. Hyvällä hoidolla sinunkin osuutesi arvo kasvaa. Se tarkoittaa win-win -tilannetta. Aiemmin tekemäsi panostus metsänhoitoon ei varmaankaan ole sinulta pois.

    Gla

    Perinnössä tai kaupassa tulee mukaan myös verottaja, jolle pitää ilmoittaa palstan arvo. Jos perustelet alihintaa tekemälläsi hoidolla, tullaan kiinnostavaan kysymykseen siitä, olisiko metsän omistajan pitänyt ilmoittaa tehty työ verottajalle.

    A.Jalkanen

    Selkeintä olisi jos saisit aina korvauksen tekemästäsi työstä – rahana tai puina.

    Puuki

    A.J on  oikeassa. Jos et sovi korvauksista ajoissa , saattaa myöhemmin olla mahdotonta.  Jos ei muuta niin paperille ylös kaikki tehdyt työt ja niiden arvo asiaankuuluvine  allekirjoituksineen , jos olet talkootyönä tehnyt ilman vastiketta.

    Myynti onnistuu ilman lahjaveroa, jos hinta on yli 75 % metsän käyvästä arvosta.

    Jätkä

    Puhumalla asioista ne yleensä on mahdollista selvittää. Samalla voisi jopa keskustella siitä, jos isäpappa antaisi verovapaan perintösumman ikäänkuin korvaukseksi tehdystä työstä. Ainakin sellaiset työt, joista on haettu ja saatu KEMERA, voisivat olla hyvinkin tekijälle tulevaa ansiota.

    Tolopainen

    Elinaikanaan omaisuudelle voi tehdä mitä haluaa. Eihän se tietenkään noin voi mennä, että metsään viedään ulkopuolista rahaa. Menot maksaa aina metsänomistaja ja tekee niistä vähennykset verotukseen. Papparainen voi lahjoittaa rahaa kolmen vuoden välein verotta 4999€ samoin äitimuori, kannattaa hyödyntää.

    mehtäukko

    Aloittajan kysymykseen ”omasta työstä ja -rahasta” kuuluu tottakai hyvitys. Se että miten, voi tehdä helpoksi tai vaikeaksi.

    A.Jalkanen

    Metsänhoidon ja metsänparannuksen vaikutus metsän arvoon on vaikea arvioitava, ja riippuu kovin paljon metsän hakkuumahdollisuuksista. Taimikoiden hoito ja harventaminen lisäävät tulevan kasvun tukkiosuutta, tien rakentaminen lyhentää hakkuun metsäkuljetusmatkaa, uudistamine, ojat ja lannoitukset lisäävät kasvua. Kuten edellä todettiin, lähtökohtaisesti kaikki toiminta metsässä olisi selkeintä rahoittaa metsätuloilla, jos halutaan että tasapuolisuus perijöitä kohtaan toteutuu. Talkootoiminnan hyötyjen kohdentaminen jälkikäteen on vaikeaa, joten niistä olisi hyvä saada jokin korvaus saman tien, esimerkiksi matkakulut ja päivärahat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)