Keskustelut Metsänomistus Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

  Merkitty: 

  Onko kenelläkään tietoa miten teollisuuskoon aurinkovoimaloiden kehittäminen tapahtuu?

  Millaiset alueet kiinnostavat kehittäjiä? Miten kaukana kantaverkko saa olla? Miten pienet alat kiinnostavat, riittääkö 6 ha?

  Onko maaperällä miten suuri merkitys? Haittaako kallio? Onko etelään avautuva rinne hyvä vai onko mahdollisimman tasainen maasto aina parempi?

  Millaiset turvaetäisyydet kasvavaan metsään?

  Ketkä toimivat Suomessa kehittäjinä, minne voi olla yhteydessä?

 • reservuaari-indeksi

  Lähde on osa etelän metiaa niin en tiedä onko oikein sopivaa. Tämän päivän Hesarissa s. A30-A31. Siinä esitellään yksi toimija (Solarigo Systems), varmaan muitakin on.

  Jos jostain haluaa aloittaa niin nuo kaupalliset toimijat osaa varmasti vastata noihin kysymyksiin. Jutusta lainattua: ”hyviin paikkoihin on jo käynnissä kilpajuoksu”.

  Lauri

  kmo

  6 hehtaaria tuntuu pieneltä alalta, 60 tai yli satakin hehtaaria saisi olla.

  Täällä Pöytyän aurinkovoimalan hakemus malliksi.

   

  ChesterC

  Uudenkaupungin seudulle tuleva aurinkovoimala on hankekooltaan 300 hehtaaria.

  Ei maksane vaivaa kysellä toimijoilta kiinnostaako vuokrata palsta, jos hanketta ei ole suunnitteilla alueelle.

  Sinällään hupaisaa, että yhteiskunta yrittää edistää metsittämistä tukemalla jotain puolenhehtaarin peltoheittojen metsitystä ja toisaalla vedetään metsää matalaksi satoja hehtaareja ”vihreän energian” nimissä.

  Visakallo

  Aurinkovoimala-buumi on menossa järjettömyyksiin. Niiden pudotuspeli alkaa jo ennen kuin kaikki suunnitellut voimalat on saatu edes rakennettua.

  Visakallo

  Sydämestäni Leena toivon olevani väärässä. En voi sille mitään, että joudun miettimään, mihin kaikki tuotettu kesäsähkö saadaan kulutettua? Kun kapasiteettia on paljon, hinta tahtoo markkinatalouden lakien mukaisesti painua alas. Se taas rasittaa aurinkovoimaloiden taloutta. Mitä taas jalluun tulee, nuorena se maittoi, mutta ei enää näillä aamuilla.

  Puuki

  Myös kevättalvella paneelien tuotto on hyvä, jos paikka on sopiva. Lumen heijastukselle etelä-lounas rinne luulisi olevan paras metsässä, jos lumelle on ympärillä tyhjää tilaa .     Satojen ha:en aurinkoenergiapuistot ei kyllä sovi luontoon eikä metsän hiilen kerryttämisen lisäämiseen.  Samaan aikaan jo esim.1 ha:n aukolle pitää jättää säästöpuut ja tiheiköt luonnon monimuotoisuuden vuoksi.

  A.Jalkanen

  Metsän kaataminen voimaloiden ja sähkölinjojen alta on tuhlausta. Merelle saa aalto- ja tuulivoimaa. Aurinkovoimalan paikkoja: rakennuksen tai ajoneuvon katolle, lasi-ikkunaan tai seinään, käytöstä poistuneelle turvesuolle, peltomaalle tai joutoalueelle…

  kmo

  Mitenköhän aikovat pajut pitää poissa varjostamasta paneeleitaan, glyfosaatilla varmaan?

   

   

  A.Jalkanen

  Voimalan rakentaminen kustantaa sen verran paljon, että ehkä maan pinnalle voidaan levittää musta kangasmatto joka estää rikkakasvit pysyvästi.

  Rane

  ”Myös kevättalvella paneelien tuotto on hyvä,”

  Suuri osa vuorokaudesta on pimeää ja osa päivistä pilvisiä.Tietysti miten hyvä tuotto määritellään…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)