Keskustelut Metsänomistus Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
 • Metsänpohjaa aurinkovoimalalle?

  Merkitty: 

  Onko kenelläkään tietoa miten teollisuuskoon aurinkovoimaloiden kehittäminen tapahtuu?

  Millaiset alueet kiinnostavat kehittäjiä? Miten kaukana kantaverkko saa olla? Miten pienet alat kiinnostavat, riittääkö 6 ha?

  Onko maaperällä miten suuri merkitys? Haittaako kallio? Onko etelään avautuva rinne hyvä vai onko mahdollisimman tasainen maasto aina parempi?

  Millaiset turvaetäisyydet kasvavaan metsään?

  Ketkä toimivat Suomessa kehittäjinä, minne voi olla yhteydessä?

 • Visakallo

  Turvepohjille perustettavissa aurinkopuistoissa aikovat kylvää rahkasammalta syömään suosta nousevaa metaania.

  A.Jalkanen
  Puuki

  Pystypaneelit tuottaa keväällä parhaiten.  Hyvä tuotto alkaa  yksityiselle pientuottajalle siitä , kun sähkömittari värähtää kevätauringon pilkahtaessa taivaan rannan takaa ja lumesta puhtaaksi kolatut paneelin pinnat sulaa itsekseen yöllisestä kuurasta.   Pilvisellä säällä sähkön tuotto on n. 1/6-osa aurinkoisen sään tuotosta.

  Lumen heijastusvaikutus on tasaselle pinnalle suolle asennetuille paneeleille huonompaa kuin esim. katolle asennetuille.

  pihkatappi

  Jos paneeli on suunnattu etelään, kevättalvella lumiseen aikaan tuotto lienee sama kuin kesällä, kunhan akku on lämpimässä. Mulla jopa niin, että muutama lehtipuun latva kesällä juuri auringon linjalla, mutta kevättalvella paistaa ali ja lumen heijastusvaikutuksen avulla tuotto selkeästi parempi kuin kesällä. Mökin paneelilla tietysti riittää, että tuotanto kattaa kulutuksen, en ole toistaiseksi suunnitellut tekeväni ylijäävästä sähköstä vetyä.

  Rane

  Saksassa on laitettu hirmuiset määrät rahaa aurinkovoimaloihin.Agorameteristä näkee mihin se riittää.Klikkaa vaikka Letztes 31 tagen(viimeiset 31 päivää).Keltainen väri.

  Agorameter (agora-energiewende.de)

   

  Puuki

  Ei huonosti, kun esim.  tuulettomina (tuulivoima minimissä) päivinä n. 1/2-osa sähkön tarpeesta tuotettu aurinkopaneeleilla Saksassa.

  Visakallo
  Apli

  Vanhat turvesuot luulisi kelpaavan tosiaan näille aurinkosähkö firmoille helposti, usein laajoja alueita ja hyvät tiet niille.. Metsästä tulisi saada mittava korvaus joko vuokrana tai myyntinä..

  Reima Muristo

  Eiköhän Suomessa ole riittävästi tuottamatonta peltoa vaikka aurinkovoima käyttöön. Maataloustuki vain pitää niitä edelleen tuottamattomina.

  Tomperi

  Syökö tosiaan rahkasamal metaania?  Soilla joissa on trvetuotanto lopetettu ei välttämättä ole edulliset perustamiskustannukset.

  Tämänpäivän HS lehdessä, ”
  Moni piti aurinkovoimaa vitsinä, mutta pian se on Suomelle todella merkittävä energianlähde
  ”Viime vuonna aurinkovoiman läpimurto tapahtui asuintaloissa. Tänä vuonna on käynnistymässä teollisten aurinko­voimaloiden buumi. Diplomi-insinööri Heidi Mattila johtaa 24 000 paneelin voimalaprojektia Kalajoella, ja se on vasta alkua.”
  Kannattaa lukea, mittakaava voi järkyttää ja mitä todennäköisemmin se ei takaa edullista sähkönhintaa kuluttajille Suomessa.  Samoin käy kuin kantohinnoille kävi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)