Keskustelut Puukauppa Metsäomaisuus katoaa !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • Metsäomaisuus katoaa !

  Ihmeen rauhallisia on metsätilalliset vaikka puun hinta on 90 luvun tasolla.Jokainen laskutaitoinen voi äkkiä päässään laskea miten paljon juuri minun metsäomaisuus on menettänyt arvoaan viimeisinä vuosikymmeninä.
  Onko suuntaus huolestuttava ja miten olet siihen varautunut ja harmittaako kun metsät ”sosialisoidaan” hiljalleen.
  Onko metsän ostaminen kannattavaa ?

 • Iron Man

  Ei kai se ostaminen ole kannattavaa,mutta silti on ostettava.
  Perustele tarkemmin sosialisointi.

  Hiluxmetsuri

  Minulla ei ole tietoa 90-luvun hinnoista, mutta jos miettii puunjalostusalan tulevaisuutta, niin sen perusteella ei voi kovin suurta hinnan nousua ennustaa puulle eli sille maapohjan päällä olevalle arvokomponentille.

  Jotkut uskoo metsään, toiset ei. En tiedä mistä erot tulevat. Pörssistä saa mitään tekemättä tuottoa kun vaan lottoaa oikein. Metsässä on oikeasti käytävä puuhaamassa, että saa mitään. Mikään ei tule ilmaiseksi ulos metsästä vaikka kasvu onkin ”ilmaista”.

  Pörssiosakkeiden osinkotuotto on keskimäärin 4,5%, josta veroina menee 30% , joten ollaan jossain 3% verottomassa tuotossa.

  Voipi olla, että nykyisellä metsämaan hinnalla, puun hinnalla ja kasvun tuomalla tuotolla ei välttämättä saa sijoitukselleen positiivista kassavirtaa vuosiin, siis jos ostaa nyt metsämaata ja uhraa siihen kuluja saadakseen kasvua. Mikä on metsäsijoituksen tuotto?

  Hiluxmetsuri

  Kattelin tuossa yhtä metsäpalstan myynti-ilmoitusta. Siinä myytiin 11ha tilaa hinnalla 100 000 e. Siis 9000 € /ha. Jos oletetaan, että pelkällä kasvulla tuo pitäisi saada takaisin, niin menee 40 vuotta keskimääräisellä hehtaarikasvulla enenkuin tuotto on saavuttanut investoinnin. Ilman korkoja. Ilman hoitokuluja. Tässä siis kasvu 5 m3/a,ha ja hinta 45€/ m3. Ei kuulosta businekseltä…

  Laskelmasta toki puuttuu nyt palstalla olevan puuston arvo. Mutta tässä halusin hiukka tuoda perspektiiviä. Ei se ole hullu joka pyytää vaan se…

  pitkät neulaset

  Kukaan ei liene voi kiistää sitäkään että rahalta on lähtenyt ostovoimaa runsaasti – ja lisää lähtee.
  Pankkien maksamat korot ovat marginaalisia ja niistä menee vielä vero.Käyttelytilillä 0,1 % ja siitä vero pois… ei pääse koroista oikein nauttimaan.
  Mikäli työtilanne on hyvä ja tuloja syntyy – kannattanee sijoittaa metsään ja vähentää korot pääomatuloista ja alijäämä palkasta?

  Puusta tulee olemaan tulevaisuudessa ylitarjontaa – se pitää hinnat
  alhaisina.Tottakait markkinat pyrkivät säätämään raaka-aineitten
  hintoja niin ,että ihmiset pystyvät ostamaan lopputuotteen.

  Toisaalta ihmisen aika täällä on rajallinen.Olen tuolla palstoilla törmännyt puihin jotka ovat olleet Ruotsin kuninkaan ja tsaarinkin
  näennäisessä omistuksessa …tahi sanoisinko hallinnassa…

  Metsäkupsa

  Metsäomaisuuden kiinteistöarvot todennäköisesti korkeammalla,kuin koskaan aikaisemmin.Puunhinta reaalisesti laskenut pitkään ja lasku tulee jatkumaan.

  Metsämailla tähän asti ostajia liiankin kanssa,siksi kantohinta ja metsämaiden hinnat eriytyneet.Jos kuka haluaa mantuilaan hyvän tilin,niin tila-arviota tekemään ja myynti ilmoitusta rustaamaan.Nyt ainakin vielä raharikkaaksi mahdollisuudet hyvän puoleiset.Espanian asunnotkin edullisia,jos haluaa vaikkapa etelän lämpöön.

  Metsäkupsa

  Kysymykseen kannattaako metsän ostaminen,vastaus riippuu mikä on hinta.Tämän hetkinen hintataso välittäjien kautta mielestäni 30% ylihintainen.Mutta kun kauppahinta markinataloudessa määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan niin hinta oikea.

  Nm maansa ostanut ,eikä sukulaisilta.

  Puun takaa

  Olen Metsäkupsan kanssa samaa mieltä. Olen myös metsäni aikoinaan ostanut, mutta nykyisillä Eteä-Suomen hinnoilla en enää osta. Puunhinta ja metsän hehtaarihinnat eivät ilmeisesti ole koskaan olleet niin kaukana toisistaan kuin nyt.

  Raimo

  ”Pitkät neulaset” totesi, että puusta tulee olemaan tulevaisuudessa ylitarjontaa.
  Ylitarjontaahan puusta Suomessa on jo nyt, koska metsien lisäkasvu tällä hetkellä/v on noin tupla vuotuisiin hakkuisiin nähden.
  Puun käyttö energiaksi saattaa kyllä lujastikin lisääntyä.

  pitkät neulaset

  Juu – loputon suohan siinä on edessä.

  Ajatellaan että joku kaivosyhtiö voi tehdä varauksen maallesi – käynnistää malminetsinnät ,ja löydettyään perustaa kaivoksen.
  Metsän omistajalle sulka persuksiin ja taipaleelle.

  Fantasioissa voisi ajatella että hyödynnetään sitten kun muilla ei enää kyseistä malmia ole?

  metsänvartija

  Kyllä raha kelpaa sosialistillekin, verojen muodossa.

  Suomi on loppuun verotettu ja sosialisoitu. Onneksi siitä tulee loppuu aikanaan. Tulee uusi aika kun pannukakku puhkeaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)