E Keskustelut Metsänhoito Metsäpalstan hinta – suunniteltu läjitysalue

Tämä aihe sisältää 41 vastausta, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 8 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)
 • Metsäpalstan hinta – suunniteltu läjitysalue

  Myynnissä metsäpalsta,jonka alueelle ainakin osittain suunniteltu uuden valtatielinjauksen(risteyksen) läjitysalue.Mitähän tuollaisesta läjitysalueesta korvataan?Yleensä taitavat ajaa sinne kovaa savea,kuinkas niitä sitten uudistat?  Otetaanko esim odotusarvot huomioon?Tieolosuhteet uuden tielinjauksen takia heikkenevät.Kannattaako tarjota ?

 • Jätkä

  Eipä niistä lajitysalueista ole taidettu juurikaan maksaa muuta kuin liittymätie ja ”maisemointi” männyntaimien kera. Meillä tekivät läjänsä niin kiviseen ja kallioiseen paikkaan, että se ei puuntuotantoon ollut oikeasti sopiva.

  Siihen tuli ihan napakka varastopaikka puukaupan puille.

  tamperelainen tamperelainen

  Myyntiesitteessä ei ole mainintaa läjitysaluesuunnitelmasta.Olisiko syy,että toteutukselle ei ole tällä hetkellä rahoitusta valtion budjetista.Rasitetiedoissa mainita liikennealueesta,mutta ei aukene enempää .Ehkä kunnan sivulta saisi lisätietoa

  Läjitysalueen alle jäävä maa OMT:tä.Jos tilalle tuodaan patasavea-ym muuta huonolaatuista,niin kyllä siinä mo häviölle jää puukasvualustan laadussa.Mitä valtio noita tienvarsia pakkolunasti,niin ei siinä hinnoissa ollut hurraamista

  Jätkä

  Entä sadan – kahdensadan metrin päässä?  Ei kai sitäkään oteta väkisin, jos on neuvotteluhalukas maanomistaja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tässä yhtä maantietoimistusta seurannut. Kyllä kai se läjitysaluekin määrätä voitaisiin, mutta näyttää olevan taktiikkana että isännille pannaan tiedoksi jossain tiedotustilaisuudessa että sellaisiakin tarvitaan. Näyttää löytyvän ennen maanmittarin toimitusta vapaaehtoisia, niin kävi nytkin. Kaippa niistä pienen korvauksenkin saa, kun kerran halukkaitakin löytyy. Joku naapuri 70 luvulla otti läjitysalueen maalleen ja oli ylen tyytyväinen jälkeenpäin, silloin oli maksettu maisemoinnin ja männyntaimien lisäksi myös korvausta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Jos lähistöllä on esim. isoja kuoppia tai kivikoita tms. niin niihin ne läjitysmaat on tietysti sopivimpia. Luulisi mo:llakin olevan jotain mahdollisuuksia neuvotella paikka itselleen sopivammaksi, jos parasta metsänkasvatusmaata ollaan peittämässä .

  Joskus kun olin noissa tienparannushommissa , niin kyseltiin lähitaloista halukkuutta ottaa ojamaat ,niin aina löytyi jokin sopiva notko tms. jonne maat sai levittää penkaksi.

  Kerran ajatettiin ojamaat mökin lähelle parkkipaikalle ja siitä siirrettiin traktorilla epätasaisen mökin ympäristön tasoitusmaaksi muutama sata kuutiota.

  Jätkä

  Kun puhutaan isommista määristä läjitysmaata, eli oikeastaan jätemaasta, niin muutaman sata metriä tierunkoa sen siirtämiseksi ei mielestäni ole suhteessa maamäärään useinkaan merkittävä kustannus.

  Kun vielä maanomistajalle tekaistaisiin liittymä ja jatkossa käyttökelpoinen tienpätkä, niin voisi jopa olla, että se riittäisi korvaukseksi.

  Ihan tosissaan, joku iso Suppa, Suon plätti, tai vaikka ”Pirunpelto”, olisivat oivallisia loppusijoituspaikkoja.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossa täällä meneillään olevassa tietyössä n 15 km maantien oikomista ja levitystä, on löytynyt kolme vapaaehtoista läjityspaikan ottajaa. Yksi on juuri aukoksi hakattu tuoreen kankaan läntti joka kelpaisi kyllä sinälläänkin uudistettavaksi. Toinen on vajaa 10 vuotta sitten pelloksi raivattu suo. Nämä kaksi ovat ihan tien vieressä. Kolmas parisataa metriä tiestä alava kohta metsässä, en tunne tarkemmin.

  Yhteistä näille on se että ne ovat maanomistajan itsensä ehdottamia. Täytyy olla jonkinlaiset korvauksetkin kun noin vain löytyi paikat.

  Tässä Tamperelaisen tapauksessa saattaa olla niin että myyjä aikoo pitää korvaukset ja alue jää sitten ostajalle. No ostaja saa valmiin taimikon kuitenkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Nuo maankaatopaikat eivät ole istutuksen jälkeen ”Valmiita taimikoita”, vaan niitä on istuteltu monena vuotena, kun taimet ovat kuolleet. Ei se mikään lottovoitto ole, että jätemaa kasataan hyvälle pohjalle.

  pihkatappi pihkatappi

  Kiinteistökaupassa on myyjällä velvollisuus näyttää kaikki kiinteistöön kohdistuvat sopimukset. Jos läjityksestä on sopimus tehty, näkyy sopimuspaperissa sovittu korvausmenettely. Jos kauppakirjassa on maininta jostain vastaavasta, kannattaa pyytää sopimus nähtäväksi. Jotkut kiinteistövälittäjät voivat sopimuspaperit jättää pois, mutta jos kaupanvahvistaja näkee että kauppaan liittyy joku sopimus, mikä ei liitteissä ole, hän kysyy kaupanteon yhteydessä, onko tämä asia selvä. Fiksuinta pyytää heti kopio kaikista sopimuksista.

  pihkatappi pihkatappi

  Sellainen käytäntö on että sopimuksen teon yhteydessä maksetaan korvaus ja sitten, jos sopimus otetaan käytäntöön, eli aletaan läjittämään ko. Paikalle, maksetaan sopimuksen edellyttämä toinen erä tälle uudelle kiinteistönomistajalle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)