Keskustelut Metsänhoito Metsäpopulismin nousu Suomessa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
 • Metsäpopulismin nousu Suomessa

  Merkitty: 

  Suomen on vallannut kaikkien aikojen metsäpopulismi. Metsien hoidosta ja hakkuista lausuvat nyt vakaita mielipiteitään ja ohjeitaan ihmiset ja tahot, joilla ei vättämättä ole lainkaan kosketuspintaa metsiin, saati niiden hoitoon. Metsät on valjastettu lähes yksin poliittisiin ilmastotalkoisiin, koska muihin asioihin ei oman mukavuuden ja elämänmenon takia haluta eikä uskalleta puuttua. Käynnissä on suuren luokan silmänkääntötemppu ja sumutus, josta tuleva historinkirjoitus saa aikoinaan monta hämmästelyn aihetta.

 • Rane2

  Tästäpä muistui mieleen että tavoittiko Metsät kunnossa Antti Rinteen kommentoimaan lausuntojaan ?

  jees h-valta

  Onhan se noinkin kun aloittaja meinaa. Toki sitten voidaan kuunnellakkin niitä mielipiteitä mutta asiaatuntevien tahojen on hyvä ampua pahimmat hössötykset alas heti alkuun ennen kuin tapahtuu mitään turhia lainsäädännöllisiä tai verotuksellisia kohtuuttomuuksia. Kuitenkaan ei ole pahasta kuulla metsien käsittelyn monipuolisuuksia tai hoitotapojen eroja. Mielestäni täällä on hiukan äkkijyrkkyys päällimäisenä. Populismiksi sitäkin sanotaan.

  mehtäukko

  Gla:n uskottelu, jossa sain neuvon jokamiesoikeus – osastolla, käy paremmin tähän populismin osastolle …” osata suhtautua tietämättömyyteesi neutraalisti ja olla kieltämättä itsellesi vieraiden ilmiöiden olemassaoloa..” ja jatkaa..” Minusta on syytä olettaa, että puut kommunikoivat keskenään ja väite siitä etteivät kommunikoi,pitäisi osoittaa todeksi. vai lähdetkö sinä mehtäukko autolla ohituspaikka kytätessäsi ohittamaan…” Joopa joo.

  Kun jk-proffa E Lähde on hurahtanut saunatonttujen  yms. satusetien rajatietomaailmoihin, en voinut olla kyseenalaistamatta niinkin lukeneen miehen uskottavuutta myöskään jk-asioissa. Olettaahan voi ja kuvitella mitä tahtoo. Puuttuu enää että oletetaan puulla olevan sielu.

  Ja näissä populistisissa saivarteluissa ihmisiä yksilöinä on yhtä tyhjän kanssa vertailla kansan käsityksiin! Joillakin voi olla jopa talonpoikaisjärkeä ja joillakin ei lukemallakaan.

   

  Taviokuurna

  Kyllä näin on! Historiankirjoitus unohtuu täysin. Esimerkiksi jatkuvan kasvatuksen taloustietäjät (vrt.talousnakki–nakki) eivät tunne Suomen ja Ruotsin metsätalouden ja puunjalostusteollisuuden historiaa lainkaan.

  Yläharvennukset johtavat kerta kerran jälkeen heikkenevään puustoon ja lopuksi kovaan metsänviljelyn urakkaan. Parhaiden puiden noukkiminen heikentää metsän geneettistä laatua, tämän faktan kyseenalaistaminen on nyt erityisen modernia ajattelua.

  Tokko Suomen ja Ruotsin metsänjalostajat kauan sitten keräsivät siementä lisävaltapuista tai aluspuista. Päävaltapuista jälkeen jääneet kuuset eivät juurikaan tee siementäkään.

  Nyt on metsäkeskuksilla ryhdistäytymisen paikka. Kolkko on korkean metsänhoitopäällikön artikkelin otsikko ”Metsään” -lehdessä: ”Jatkuva kasvatus tulee, oletko valmis?”

  MTK korostaa metsänomistajien valinnan vapautta; olisi korkea aika herätä varoittelemaan huuhaasta, joka päättyy tappioihin ja avohakkuu-viljelyketjuun tai syvään vajaatuottoisuuteen.

  Jatkuvapeitteiseen metsänhoitoon suosittelen alaharvennuksia, elinvoimaiset terveet valtapuut kasvamaan, sairaita ja lahoja pois. Näin muodostuu pylväikköjä, joita ihmiset kyselytutkimustenkin mukaan arvostavat.

   

  reservuaari-indeksi

  Aloittajan huoli vaikuttaa olevan sananvapaus. Maalaisliittolaisten ymmärtämälle kielelle käännettynä, vain lehmän omistaja voi kertoa onko maito hapanta. Muilla ei kompetenssi riitä.

  Sävyssä vahvana vaikuttimena näyttää olevan myös Suomessa arvossa pidetty omaisuuden suoja. Aloittajan viesti lienee rivien välistä: minun tapani ajatella ja toimia on ainoa oikea, muut tavat on vääriä. Siihen tautiin mukavammat olot löytyy Pohjois-Koreasta, siellä ei ole liikaa moniäänisyyttä ärsyttämässä.

  Asenne sananvapauden rajoittamisen vahvistamiseen on perinjuurin tuttua retorikkaa juurikin kepupiireissä, varsinkin silloin kun kannatuskäyrät näyttävät kaakkoon.

  Saihan puheenjohtajanne (pm) suomen korruptiosijan putoamaan viisi sijaa alaspäin spämmättyään ylen piskuiselle toimittajalle oikeat ohjeet. Saavutus sinänsä, avoimessa oikeusvaltiossa.

  Reva
  reaalimailman puolelta

  jees h-valta

  Toivottavasti ei sentään kaakkoon, on kammottavaa käydä mökkeilemässä kaakossa jos kepu kaatuu niskaan. En silti moiti kovasti kaikkea siinä puolueessa mutta tunnistan kyllä revan revittelyn pääsanoman. Tutulta tuntuu, kosketuspintoja on ollut. Huvittava tapaus vuosien takaa kun yksi sysikepu lyöttäytyi tuttavalliseksi. Pullo oli takakontissa ja hörppää otettiin melkein joka linkkaripysäkillä. Kun hiukan hirvittelin että pitäskö kummiskin viedä edes auto jo pois, päätteli vain että huomenna on kirkkopäivä, kyllä se siellä taas korjaantuu.

  Uusmetsäläinen

  Revalta hyvä ja rauhallisen harkittu näkemys asiaan.

  Ehkei kannata sotkea käsitteitä. Varsinainen metsäpopulismi taitaa olla enemmänkin niin sanottujen konservatiivisten metsänomistajien opinkappale.

  Rane2
  reservuaari-indeksi

  Luin tuon lehdestä. En avaa ranen linkkejä, kuten ei kukaan muukaan. Koska Tanelia lainatekseni, tämä ei ole linkkien jakamista vaan jotain muuta.

  Kirkkokin hylkää maalaisliittolaiset, kannattaisko jo huolestua ranen tupaillassa. No, ei kai nyt rauhanyhdistyksen miehiä sentään hylätä. Maatammehan johtaa todellisesti tieteelliseen maailmankuvaan uskova sönkkö, ranejen tukemana.

  Ranen ja Visvapallon huoliin on jo tiedossa syylliset.  Ne DDR:n agitaattorit.

  Reima Ranta

  Niinpä. Populismia vai realismia. Se vähän riippuu monesta eri muuttujasta – ei vähiten koroista.

  Kekkonen totesi aikanaan, että politiikka on mahdollisuuksien taidetta. Ottamatta puolueisiin kantaa, niin se on helvetin hyvin tiivistetty.

  Kannattava metsätalouskin ON – mahdollisuuksien taidetta.

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)