Keskustelut Metsänhoito Metsäpopulismin nousu Suomessa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
  • Metsäpopulismin nousu Suomessa

    Merkitty: 

    Suomen on vallannut kaikkien aikojen metsäpopulismi. Metsien hoidosta ja hakkuista lausuvat nyt vakaita mielipiteitään ja ohjeitaan ihmiset ja tahot, joilla ei vättämättä ole lainkaan kosketuspintaa metsiin, saati niiden hoitoon. Metsät on valjastettu lähes yksin poliittisiin ilmastotalkoisiin, koska muihin asioihin ei oman mukavuuden ja elämänmenon takia haluta eikä uskalleta puuttua. Käynnissä on suuren luokan silmänkääntötemppu ja sumutus, josta tuleva historinkirjoitus saa aikoinaan monta hämmästelyn aihetta.

  • risuparta

    Suuri osa maapallon eläimistä on uhan alaisia. Me suomalaiset olemme vähintään yhtä syyllisiä monimuotoisuuden köyhtymiseen , kuin paljon haukutut kiinalaiset!

    Suurin osa automarketista ostettavista tuotteista on Aasialaista alkuperää.

    Ja aasialaisella city maasturillahan sinne kurvataan , joka on rekisteröity metsätalouden ajoneuvoksi.

    ”Kestävä” suomalainen metsätalous on jotakin utopistista.

    Suojelu alueiden määrä tulisi 50 kertaistaa , ehkä sitten meillä olisi jotakin toivoa!

    Visakallo Visakallo

    Suomen metsistä on jo yli 12% suojeltu. Jos se määrä 50-kertaistetaan, pitäisi hankkia naapurimailta maata lisää aika paljon! – Tuskin suostuisivat siihen.

    risuparta

    Kyse oli Metso alueista.

    mehtäukko

    Taisi olla etelä-Amerikassa 89% ja euroopassa 30.Mikä tuo prossa on Suomesssa, mutta peri-aatteessa huomiota on kiinnitettävä.

    Luontojärjestöjen olisi kuitenkin aikoja sitten pitänyt pakata laukkunsa, ja lähteä roikkumaan sademetsien palmuihin tai kahlitttautua hiilikaivosten portin pieleen.

    Suomalaisten toiminta maalla, merellä ja metsissä kestää tuijotuksen.

    jees h-valta

    Evoluutio vie eläimiä ja saattaa aikanaan viedä ihmsenkin tältä pallolta mutta itse emme siihen pysty juurikaan vaikuttamaan mitä elukoita metsissämme kulkee. Tai on kulkematta. Rajoja emme niiltä voi sulkea ja luonto korjaa välillä todella isoa satoa jonkun kulkutaudin tai luonnomullistuksen myötä. Elinolosuhteet muuttuu vaikka suomessa varmaan stbiilimmasta päästä. Risuparta voi olla huoleti, meillä on metsät lähes kaikkialla melkoisia suojelualueita. Meillähän hakkuualat ovat pieniä reikiä joita ilmasta kuvattuna ei juurikaan edes huomaa. Suhteuta ja lakkaa vinkumasta.

    kuusessa ollaan

    Niin kauan, kuin suomessa on satoja tuhansia hehtaareja hoitamattomia taimikoita ja ensiharvennuksia, riittää ainakin riistatiheiköitä…tekopökkelöt toimivat hyvin talousmetsissä ja niitä kannustan tekemään. Mistä muuten kumpuaa se luulo, etteivät eläimet vaihtaisi alueita elämänsä vaiheessa, kyllä liidokkioravat löytävät muuallekin. Jotenkin on hämärtynyt oikea todellisuus metsistä, kuinka paljon niissä on kuitenkin monimuotoisuutta, luulo että 99% olisi puupeltoa on todella tuulesta temmattua. Silmät auki kun liikutaan ja kurkataampas niille sivuteillekin, jopas löytyy koskemattomia ja rekisteröimättömiä luonnontilaisia alueita.

    Gla Gla

    Risuparran huoli on aiheellinen, vaikka harhaanjohtavasti pukeekin sen aasialaisen katumaasturin muotoon. Ei tätä kenenkään kannata kieltää, vaikka evoluution mittakaavat olisi miten pahasti hukassa.

    Kun ongelma on tiedossa, pitäisi löytää siihen ratkaisu siltä osin, mitä me Suomessa voimme asialle tehdä. Toisten metsien suojeluhan on tunnetusti kyseenalaista toimintaa, joten keskitytään tällä kertaa omiin.

    Suojelualueiden määrän reipas kasvattaminen on hieno ajatus, mutta sellaista esittäessään pitää löytää edellytykset sen toteuttamiselle. Minusta meidän on pidettävä huoli uusiutuvan raaka-aineen saatavuudesta. Kun jo nykyiselläänkin on huutava tarve korvata uusiutumattomia eli lisätä uusiutuvien käyttöä ja jo nyt lähtötilanteessa ollaan huolissaan hakkuumahdollisuuksien kestävyydestä, on puuston kasvua lisättävä rajusti, kun naapurivaltiosta lisämaan hankinta on käyttökelpoinen vaihtoehto vain suurvalloille ja meidän osana on siinä pelissä olla ollut luovuttaja.

    Vain puuston kasvun lisäys siis mahdollistaa uusiutuvien materiaalien käytön JA suojelualueiden lisäämisen. Se, että vain toinen noista toteutuu, ei ole kestävä ratkaisu.

    Oletko risuparta samaa mieltä ja jos olet, mitä ehdotat lääkkeeksi tavoitteen saavuttamiseksi?

     

    Jätkä

    Suomen metsäteollisuuden pitää – jos pelko raaka-aineen loppumisesta alkaa vaivaamaan – ostaa Afrikasta vaikkapa Suomen kokoinen maa-alue ja alkaa siellä tuottamaan puuta omiin tarpeisiinsa. Laivakuljetus Suomeen rannikolla olevaan sellutehtaaseen on halpa ja toimiva ratkaisu.

    Näin voidaan Suomessa metsien hiilinielua kasvattaa jättämällä metsät hoitamattomaksi.

    Omat Ponsset vaan Afrikkaan metsätöihin ja Suomalaiset viherpipertäjät voisivat täällä muuttaa metsiin asumaan.

    Puuki

    Luonnon eläinten väheneminen myös Suomessa on tosiasia mutta syyt siihen on sitten moninaisemmat kuin pelkästään mesänhoidosta johtuvat, (kuten joku esitti vasta tv-keskustelussa , jossa mm. P-Pekka Petelius oli haastateltavana). Vieraslajien lisääntyminen on suurempi syy esmes metsäkanalintujen katoon kuin avohakkuut, joita tehdään kuitenkin suht. vähän/vuosi. Supikoirat,  kanahaukat ja jopa kauriit hävittää metsälintuja ja munia. Supikoira varmaan pahin tuossa asiassa, kanahaukan ohella. Kun niitä tuli metsiin, niin samalla hävisi lintupoikueet melkein olemattomiin. Suurpedotkin kuulemma muka vähentyneet. Vaikuttaa päinvastoin lisääntyneen  ilvekset, ahmat ja sudet. Karhujakin liikkuu ennemmän kuin aiemmin myös lähellä asuinalueita.

    Rane2

    Sattumalta nimimerkki Risuparta on joidenkin elämänkertatietojen mukaan ollut nuoruudessaan afrikassa safarioppaana joten jäämme odottamaan kommenttia Jätkän ehdotukseen.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)