Keskustelut Luonto Metsässä kulkija voi välttää 99 prosenttia punkeista

Tämä aihe sisältää 14 vastausta, 11 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Biohorror 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Metsässä kulkija voi välttää 99 prosenttia punkeista

  https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000006196160.html

  Otsikko pitää paikkaansa. Minussa on ollut 2 punkkia kiinni ikinä. Toinen oli pikkulapsena ja toinen kun pakotettuna piti ryynätä mättäitä. Oikealla pukeutumisella voi välttää kaikki punkit, miksei voisi, vietän melko montaa päivää vuodessa metsässä ja punkit ei tartu. Punkkien puremien yleistymisen syynä on varmasti kaupungistumisen myötä tuleva luonnosta vieraantuminen, enää ei ymmärretä miten pitää pukeutua, kuljetaan huolettomasti shortseissa ja lenkkareissa pelloilla ja poluilla. Asfaltin ulkopuolella kuljetaan aina saappaissa ja mielellään lahkeet saapaiden päällä.

  Ja varmiten jos haluan punkin itseeni niin saan sen pihatien laidasta heinikosta missä kissa tappaa myyriä mutta ei taatusti ole yhtään hirvieläintä.

 • Puuki

  Vaikuttaako kamppeiden väri mitään punkkien mielenkiintoon ?

  Kärpäsiä saa kuulemma ulkohuussiin vähiten, jos maalaa sisäpuolen taivaansiniseksi. Eniten niitä tulee keltaiseksi maalattuun.   Vois ehkä vaikuttaa hirvikärpäsiinkin jotenkin samoin.

  Gla Gla

  En tiedä tuosta etikan annostelusta, mutta se on helppo kokeilla. Ja sitä pyykkietikkaa ei kannata käyttää, samaa tavaraa mutta kymmenkertainen litrahinta tavalliseen etikkaan verrattuna.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos Gla vinkistä. Hirvikärpäselle tumma kohde on kiinnostavin, mutta veikkaan että punkille värillä ei ole kovin suurta väliä: se löytää kuulemma kohteensa lämmön ja hiilidioksidin avulla.

  Biohorror

  Ikinä ei lapsena punkkia tarttunut. Tosin  nyt etelämpänä ja rannikompana asuvana on kolme punkkia tullut nypittyä viimeisen viiden vuoden aikana. Kaikki rannassa oleilun jälkeen. Metsistä ei ole ikinä jäänyt mitään käteen/reiteen.

   

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)