Keskustelut Metsänomistus Metsästäjien julkisuuskuva kuralla…..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)
 • Metsästäjien julkisuuskuva kuralla…..

  Nyt on ilmennyt vanhoja salametsästystapauksia uudelleen tutkittua ettei ole mistään villistä ilmiöstä kyse. Vaan aivan niiden samojen metsästysseurojen miesten touhua aina hallinnollista johtoa myöden.
  Ja kukapa jälleen puolustelemassa ja väheksymässä: No tietenkin Metsästysliiton puh.joht. Lauri Kontro.
  Missähän porukoissa tuo herra mahtaakaan touhuta??

 • jees h-valta

  Jos joku tietää onkohan olemassa mitään tutkimustietoa kuinka paljon enemmän on avioliittojen (tai avol.) hajoamisia enemmän maaseudun asukeissa talouksissa joissa perheenpää metsästää?
  Minun tälleen tämän paikkakunnan ja muutaman naapurisellaisenkin maaseutuasujista käsitys on että ainoastaan puhtaasti maa-ja metsätalous/karjatilan paikanpäällä asuvista eroja tapahtunut huomattavasti enemmän niissä joissa isäntä kohtuullisen aktiivimetsästäjä. Syitä vielä tämän enempää ruotimati.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsästäjien julkisuuskuvan kuran heittäjiä taitaa olla ns.suvaisevaisuuden vaalijat.Jos ja kun jotkut toimivat ”omilla susi luvilla”niin ei sitä pidä yleistää.Nykymaailmassa on näköjään aina jokin tikunnokassa,jota tyyliä media ruokkii uutisnälässään.

  6 m3 6 m3

  Jesse on totaalisesti OUT. Pahemmin kuin pihakaivopumppu? Entista yleisempaa on etta maalla molempien harrastukset voivat liittya valillisesti tai valittomasti metsastykseen. Jesse on jaanyt kehityksessa Ryysyrannan tai Surullisten laulujen maan tasolle? Persoona on jakautunut kahtia, koska on valmis lahettamaan Karhukoplan majavan jaljille ja samaten suden pyytajien jaljille. Artoa komppaan sata lasissa.

  jees h-valta

  Rohkenen Arto väittää että metsästys on myös parisuhteelle ja sen kestävyydelle vaarallisempi harrastus kuin esimerkiksi vaikka joku muu luonnossa tapahtuva esim. hiihto tms. ulkoilullinen.
  Kun on pikkasen kokemuspohjaa mistä niiden nuortenparien kivi on siellä kengässä kaikertanut. Ja vielä pahemmin hiukan pidemmälle varttuneen suhteen. Sitten tilanne muuttuu jos molemmat mukana. Kuten usein niissä muissa ulkoiluun liittyvissä.

  jees h-valta

  Ja se että joku väittää alkoholin olevan siellä kylillä vakavampi ongelma ei pidä paikkaansa. Asia on juuri päinvastoin ja pahentaa erittäin paljon raskasta maatalon arkea lisänä.
  Toki kylillä enemmän ihmisiä joten se näkyy siellä paremmin.

  Timppa

  Jesse puuttui ”kaukoviisaana” tosi visaiseen aiheeseen. Onko niin, että metsästäjät jatkavat sitä ”kaatovimmaansa” jahdin jälkeen vieraiden naisten kanssa vai onko niin, että yksinjätetyt vaimot hakevat lohtua vieraan sylistä? Toivoisin, että teet asiasta tieteellisen tutkimuksen, jotta osaisimme säilyttää parisuhteen kunnossa.

  Onneksi on kuitenkin rohkaiseviakin esimerkkejä. Meidän hirviporukkaan kuului takavuosina metsänhoitaja, jolla oli 4 tytärtä ja nuorimpana syntynyt poika. Ne tyttäret menivät kaikki metsästäjän kanssa avioliittoon. (Kaikki nämä vävypojat ovat meidän hirviporukan jäseniä) Yksi tytöistä jopa löysi siippansa hirviajoporukassa olleesta lukiolaispajasta. Nämä liitot ovat kestäneet ja porukka alkaa olla jo eläkeiässä. Poikakin kuului meidän hirviporukkaan ja erosi. Ei tosin vaimostaan vaan porukasta. Epäilemättä iloksi kummallekin taholle. On tosikkomainen juristi ja vielä huono ampuja.

  Isäni oli intohimoinen metsästäjä. Ennen kun äitini lupautui vaimoksi, hän asetti ehdon, että isä saa käydä metsällä, jos olosuhteet muuten sen sallivat. Jos kuitenkin äiti haluaa mennä johonkin tilaisuuteen tai vierailulle, niin silloin isä tulee mukaan. Sekin liitto kesti.

  Metsuri motokuski

  Niin tämä on niitä ikuisuuskysmyksiä, joiden perusteella voidaan yleistää muitakin:

  – kaikki autoilijat ovat rattijuoppoja koska vähintään kymmeniä jää kiinni joka viikko
  – jossain ammattiryhmässä kaikki ovat juoppoja koska omakohtaista kokemusta on sen alan ammattilaisesta
  – kaikki koirat ovat vihaisia koska joka viikko jokin koira puree ihmistä
  – kaikki sudet syövät ihmisiä koska joku susi on joskus ahdistellut ihmistä
  – kaikki metsänkasvattajat vihaavat hirveä kun muutama on niistä keskustelufoorumilla kyllästymiseen asti kirjoittanut

  Näitä yleistyksiä on vaikka kuinka paljon. Se kuvaa vain ketjun aloittajan ammattitaidottomuutta.

  jees h-valta

  Jos metsuri/motokuski oikeasti tarkoittaa aloitustani niin sehän oli jo tutkittua tietoa, ei mikään yleistys. Se mistä kaipasin tutkimustietoa oli tämä avioerojen toteutuma metsästävissä ja metsästämättömissä maaseutukodeissa.

  Aukusti

  Se susien pelästyttämä hevonen Virtain Kotalassa, ei kylläkään ollut ratsukko, eikä ohjaksissa ollut tyttönen, vaan perässä oli ravikärryt ja suitsissa isäntämies. Näin kertoi naapurikaupungissa Alavudella ilmestyvä Viiskunta-lehti.

  jees h-valta

  Siitä on Aukusti jo niin monta versiota ettei tiedä vaikka olisi ollut traktori ja poro vastakkain.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)