Keskustelut Harrastukset Metsätaitokilpailut

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Metsätaitokilpailut

    Eilen pääsin pitkästä aikaa osallistumaan. Edelliset olikin jo vuonna 2010. Kisat Suomenniemellä ja järjestäjille iso kiitos. Osallistujakunta oli varsin iäkästä, mutta lähemmäksi 100 henkeä kiersi maastollisesti helpon reitin. Tehtävärastit jopa kohtuullisen haastavia ja antoivat hyvän käsityksen siitä miten poistuminen tutusta kotimetsästä aivan toisenlaiseen maastoon pistää osaamisen testiin. On harmi että noita mo-tason kilpailuja on nykyään varsin vähän. Ei ole mikään kevyt järjestettävä.

    Noiden on tarkoitus olla matalan kynnyksen kisoja, eli kovaa ammattimaista osaamista ei vaadita, mutta eräs tavoite on kehittää luonnontuntemusta ja metsän arviointitaitoa.

  • Jätkä

    Ne on suuritöisiä järjestettäviä, siksi ne olikin ympätty metsätalousinsinöörien opetusohjelmaan, jossa kaikki mittaukseen perustuvat tehtävät tehtiin opetustyönä ja opettajan valvonnassa.

    Samaa taitorataa käyttivät monet muutkin – jopa vastaavan koulun ryhmät vastavuoroisuusperiaatteella.

    Jälkipuintia syntyy juuri siksi, kun kauempaa tulevat kisailijat joutuvat hyvinkin erilaiseen metsään. Leimaus on laji, josta on taidettu jo luopua, Sopivalla kuviolla, kun puut on hieman ryhmittäin, menee raakasti pieleen, kun aloittaa poistot ”väärästä” puusta. Opaskasvien löytäminenkin voi olla joskus haasteellista.

    Jalmari Kolu

    Leimaustehtävä on edelleen olemassa. 70 puuta numeroitu ja ohjeena oli alaharvennus, osin laatua painottaen. Vt 02 männikkö jossa taimikonhoito tekemättä. Itselläni meni tuo kohtuullisesti. 4 väärin poistettu 3 väärin jätetty. On aika varmaa että tuosta ei saa kukaan täysiä pisteitä. Puuston määrän arviointitehtävä oli aika hankala. 04 raivaamaton Vt rinne jossa kolmea puulajia ryhmittäin. 90% porukasta arvioi määrän alakanttiin, kuten myös itsekin. Samaten runkolukutehtävä jossa arvioitiin säännönmukaisesti liian ylös. Mietin jälkikäteen että relaskoopilla olisi tullut tarkempi kuin pohtimalla 4metrin sädettä kivisessä männikössä joka aukkoinen ja säilynyt puusto ryhmittäin.

    Perko

    Olin kauan sitten leimauskisassa 50 luvulla. Olen edelleen utelias tietämään mitä  leimauskilpailulla on tavoite,  nyt kun on asiantuntijat siihen  niin kertokaa?

    Puuki

    Tavoite on saada liian innokkaat jk-harhailijat ruotuun.

    Perko

    Sitä vois vielä tarkentaa mitä ne muitten  ei jk väen kilpailijoiden tavoite on  siitä metsästä,  että millainen sen tulisi olla ja mitä sen leimikon  tavoite on?

    Perko

    Onko  siellä leimauskilpailussa   se  Puukin supertaimen vuosituotto  myös arvioitavana tai paljonko 30 cm tukkipetäjä lisää kuutioita vuodessa?   Noistahan sais mainion  vertailu  funktion, vaikka milloin kannatta pyyhkiä metsää paljaaksi johon  istuttaa  supernäreet korvaamaan kasvua.

    Puuki

    MOnesti leimaustapa on todellisuudessa valinnainen myös leimauskilpailukohteessa. Kuitenkin vain yksi tapa tuottaa täydet pisteet tai lähelle sitä.

    Perko

    Mitkä ovat sen oikean ratkaisun määritelmät?    Millä  perustein  ne laaditaan?

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)