Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden edunvalvonta, mikä suunta?

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
 • Metsätalouden edunvalvonta, mikä suunta?

  Täällä on moneen kertaan pähkäilty edunvalvontaa metsäalalla. Mikähän lie tulevaisuus.

  MHY:t kai ovat liittymässä MTK:n jäseniksi ja näin MHY:n jäsenet olisivat MTK:ssa mukana.

  Vanhastaan on ollut vireillä myös joku ”yksityismetsänomistajien liitto tai -yhdistys” sen puuhamiehiä on ollut täällä Etelä-Pohjanmaalla sellainen kun Paavo Waltari.
  Se on kuitenkin keskittynyt lähinnä arvostelemaan metsänhoidon neuvontaa. En tiedä onko enää aktiinen, kuukkeli ei löytänyt.

  Nyt tuntuu sitten tulleen kuvaan mukaan ”Etämetsänomistajien liitto”. En tiedä tarkoitusperiä. mutta se nyt jo nimellään jakaan metsänomistajat kahtia.

  Mitä muuta löytyy

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsäteollisuudellakin on etujärjestö, vaikka heillä, jos kellään, on mahdollisuus suoraankin ohjata markkinoita. Sieltä on tullut jos minkälaisia aivopieruja. Toteutuneista suurimpana möläytyksenä oli takavuosien veronalennus muka metsänomistajille. Hinnat ruuvattiin heti siihen malliin ettei kyllä senttiäkään jätetty sille näennäiselle edunsaajalle.
  Onhan sieltä tullut milloin minkäkinlaista raippaveroehdotusta ja marinaa etteivät markkinat toimi ilman piiskaa. Toisaalta puun myynnissä on tehty vuosittain uusia ennätyksiä. Olisi tehty enemmänkin, kunhan ei olisi aina silloin tällöin suoranaisia ostokieltoja, alhaisista hinnoista tässä yhteydessä on turha edes puhua.

  Yleiseksi toteamukseksi on täällä tullut, että vain MTK:lla on hartiat metsätalouden harjoittajien edunvalvontaan. Siitäkin huolimatta, että on helppo luetella lista asioita, joissa se on ollut liian lepsu.
  Onhan MTK ollut toki mukana monissa metsänomistajaa koskevissa asioissa esim. KEMERA-tuet, vetsäverotus, metsälakien muutokst yms.

  Aika näyttä minkälaiseen järjestäytymisasteeseen pääsemme, nyt kun MHY tulee osaksi MTK:n edunvalvontaketjua.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tuo Tanelin halveksima veronalennus toi minulle esim. tuhansien eurojen hyödyn. Että se siitä aivopierusta. Niitä taitaa jakaa etelä-pohjanmaa tässä kohdin.

  jees h-valta

  Kumma että noinkin kova kepulainenkin lähti markkinavoimien etumieheksi kuin Matti Vanhanen. Juuri näiden veroetuuksien ajaja.
  Joku uskoo kaupallispoliittiseen markkinavoimaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jees H-valta:
  ”Kumma että noinkin kova kepulainenkin lähti markkinavoimien etumieheksi kuin Matti Vanhanen. Juuri näiden veroetuuksien ajaja. ”

  Mattihan oli tyrkyllä metsäteollisuuden keskusliiton hommiin ja taisi olla hiukan turhankin herkkäkorvainen heidän supatteluilleen siinä ”veroale” asiassa.

  Jos todella nettosit tuosta veroalesta, niin ainoa mahdollisuus on että olit niiden joukossa jotka olivat juuri tehneet kaupan. Silloinhan etua todella tuli kun laki oli hiukan taannehtiva.
  Hinnathan lähtivät laskuun heti kun ensimmäiset tiedot olivat julkisuudessa. Sen jälkeen ei kyllä enää voittoja herunut, kuin puun ostajille.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko jollain oikein ajantasaista ja oikeaa tietoa, siitä mikä tulee olemaan MHY:n ja MTK:n suhde tulevaisuudessa. Joko siitä on sovittu ja jos niin mitä?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei taida vielä valmista olla,muttia matkassa.Isompien yhdistysten toiminanjohtajista koostuva porukka MTK.n kanssa ehtoja sorvannut.Esimerkki kustannus ongelmista on MTK:n jäsen lehden Mainion kustannuksien maksattaminen MHY :llä,johon eivät vielä myöntyneet.Sopisi Maaseudun Tulevaisuuden liite läpyskäksi,ei ainakaan postituskulut köydyttäisi yhdistysten jäseniä.

  Santtu

  En moiti MTKta, ettei Rane suutu. Vai pitäs uskoa, että, että jos lähtee MTK äämukkaan, niin tulee etuja. Oisi se jotenkin reilumpaa MTK n hopun rinnalla, että he joutasivat kiertämään Suomea myös yhdistysten jäsenille kertomassa mahdollisia visioitaan. Miksiköhän MTK ei matkkinoi edes, haiskahtaa oudolta toiminnalta, eikös?

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)