Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden tappio verotuksessa,veropähkinä

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Metsätalouden tappio verotuksessa,veropähkinä

  Metsätien kunnostuksessa ja uuden rakentamisessa useita pienosakkaita,joille syntyy rakentamiskustannuksista  metsätalouden tappioita,eikä ole lähivuosille puunmyyntituloja.ALVt voi vähentää heti,mutta pääomavähennyksen (30%) tappioita ei voi puunmyyntituloista vähentää,Eikä niitä taida voida vähentää muistakaan pääomatuloista

  Onko alijäämähyvitys  ainoa mahdollisuus?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uskoisin että voisi vähentää muistakin pääomatuloista mutta en ole tarkistanut tietoa.

  Timppa

  Ensinnäkin kannattaan huomata, ettei uudisrakentamista tai perusparantamista voi poistaa kertapoistona vaan 15 % vuodessa.  Tiekunta jakaa sinullen osuutesi, jostan teet sitten näitä  poistoja. Jos sinulla on osinko- tai vuokratuloja voit vähentää poistot niistä.  Alijäämähyvityksestä en osaa sanoa mitään.

  Berza

  Voit vähentää sekä osinko ym pääoma tuloista ja hyöyntää myös alijäämähyvityksenä.

  Todella vain 15 % vuodessa.

  Tolopainen

  Mitä sellainen metsänomistamien on, että ei ole myyntituloja. Eihän se kannata. Toisaalta en ymmärrä sitäkään, että metsää on pakko myydä, että voi maksaa velkoja.

   

  tamperelainen tamperelainen

  Tiekunta jakaa sinullen osuutesi, jostan teet sitten näitä poistoja.”

  Meidän tiekunnan jakamissa laskuissa on se ongelma,että niisä ei ole ALVtä,siksi urakoitsijat laskuttaa suoraan osakkaita

  Komppaan Berzaa

  Tolopainen

  Niinkö, jos on tiekunta, jossa on 100 osakasta urakoitsija jakaisi laskun kaikille. Tiemaksuissa ei ALV:ia ole. Eikä tiemaksuja lasketa toteutuneiden kulujen mukaan vaan yksiköiden.

  tamperelainen tamperelainen

  Ei ole rakettitiedettä nuo laskut.Urakoitsija saa osakkaiden prosenttiosuudet kustannuksista ja sp-osoitteet ja laskee excelissä,lähettää laskut spostiin

  Timppa

  Jos on virallinen tiekunta se on ns loppukäyttäjä, jolloin se maksaa hoitokulujen ALV:n, mitä osakas ei voi vähentää.  Sen sijaan näiden poistettavien hankintakulujen ALV:n maksaa tiekunta osakkaiden puolesta (samalla kuin laskut), mutta laskuttaa ne osakkailta samalla kun hankintakulun.  Nämä ALVit saa kukin osakas vähentää.  Päättyi juuri tällainen perusparannushanke. Yksinkertaista eikö totta.

  Jos on epävirallinen tiekunta, niin silloin voi sopia urakoitsijan kanssa miten tämä laskuttaa osakkaita.  Silloin nämä voivat vähentää ALVin.  Meillä on sellainenkin tapaus muutaman mökkiläisen kanssa.  Yhteismetsälle tulee oma lasku ja mökkiläisille oma, jonka he jakavat keskenään.  Onko sitten veronkiertoa, jos virallisen tiekunnan hoitomenot laskutetaan suoraan osakkailta, en osaa sanoa.

  Kemera-tukea saa vain virallinen tiekunta.

  Tolopainen

  Jätin kokonaan maksamatta sellaisen urakoitsijan lähettämän laskun. Kun en ole mitään tielle tilannutkaan, eipä ole mitään kuulunut. Tulee halvaksi. Se maksaa joka tilaa.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)