Keskustelut Metsänhoito Metsätalouden tuki

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Metsätalouden tuki

  Metsälehti kirjoittaa: ”Metsätalouden tuista suuri osa (80 prosenttia) menisi edelleen puuntuotannon ja hakkuiden edistämiseen, ja 70 prosenttia taimikon ja nuoren metsän hoitoon.”

  Sehän tekee yhteesä 150 rosenttia?  Riittääköhän kaavailut euro määrät?

 • Puuki

  (Liittyy tukiasiaan)

  Varhaishoidon tukea anoin huvikseni eräälle kuviolle (muiden kuvioiden ohella) ja laitoin lisätietoihin, että perkaan vesakon 2 kertaan tänä kesänä. Veikkaan että tukea ei heru vaikka se 2x perkaus on hyvä tapa tehdä varhaishoito, kun taimet on vaarassa jäädä jo pienikokoisina vesakon alle.

  ChesterC

  Saahan sen perata vaikka kymmenen kertaa hankkeen voimassa olon aikana, mutta rahoituksen saa vain kerran. Lähinnä tässä voi tökkiä se, että kasvatettava puusto vaikuttaa olevan alle 70cm pituista. Tottahan on, että varhaisperkauksen joutuu usein tekemään pari-kolme kertaa rehevillä kohteilla.

  Puuki

  Melko lähelle arvattu. Vain osa taimista oli yli 70 cm mittaisia keväällä. Syksyllä on toisin.  Ei tietysti ollut aikomustakaan anoa ja saada tukea 2 x:aa.

  Pointti on se, että paremmasta työjäljestä saa ehkä ”sakkoa” .  Pitäisi odotella pidempään ja hidastaa kasvatettavan puuston kasvua samalla, kun kemerasäännöt lienee melko jäykät.   Kun nyt maksatus myöhästyy reipaasti ellei ilmoita jo heinäkuussa ,niin laitoin vain ehdolle myös sen kuvion .

  Hämis

  En uskaltanut laittaa metsitys-tuki ilmoitukseen lannoitteeksi juuristimulanttia, koska sitä ei oltu haussa ilmoitettu. Koska sääntö Suomi.

  Puuki

  Pitää kehua kemera-anomuksen käsittelijää (vaihteeksi), kun oli laittanut vh:n tuen maksatukseen  vähän myöhemmin . Nyt  osa vh-alueesta on ”siivottu” toisen kerran.  Taimikon keskipituuskin on jo n. 1 m ja kevään  hiinäjahiinä 70 cm:iin  verrattuna sopii selvästi  raameihin.

  Visakallo

  Eikös se keinoäly tee suurimman osan kemeran maksatuksen käsittelyistä? Ihminen puuttuu niihin vain, jos asiassa jotain erikoisenpaa ilmenee?

  Puuki

  Kaipa se oli manuaalisesti käsitelty, kun rahat tuli yli kk myöhemmin kuin toisen samaan aikaan lähetetyn tot.ilmoituksen rahat.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)