Keskustelut Puukauppa ”Metsätalousyrittäjä”

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • ”Metsätalousyrittäjä”

    Metsän omistajat mieluilevat vero helpotuksia siirtäessään omaisuutensa jälkeläisilleen!Ovat mukamas metsätalousYRITTÄJIÄ.
    Mitähän yrittämistä siinä on jos metsänomistaja tekee pystykaupan ja sen jälkeen joku palvelun tarjoaja huolehtii uuden metsän kasvuun lähdöstä?Suurin homma on työ laskun maksaminen!
    Samalla logiikalla esim. osakesijoittaminen olisi rahatalous yrittämistä.Asunto osakkeiden siirrossa voisi käyttää titteliä asuntoyrittäjä.
    Ei ole mitään mieltä keventää perintöverotusta tässä tapauksessa!

  • putte

    Yksi mieluilee yhtä ja toinen toista. Useimmiten tuollainen mieluilu on enemmän etujärjestöjen ääntä jäsentensä suuntaan kuin mitään vakavasti otettavaa ideointia. En tiedä onko MTK esittänyt sellaisia toiveita metsän omistelijoiden edustajina.

    Olipa puuntuottaja yrittäjä tai ei, tilanne tällä hetkellä on se, että PerVL tarkoittamia verohelpotuksia ei saa metsävarallisuudelle. Sen sijaan sen saa yritysvarallisuudelle ja maatilatalouden varallisuudelle mukaanlukien metsävarallisuus, mikäli perunamaa metsän laidassa on.

    Vallitseva tilanne ei oikeuta arvostelemaan puuntuottajaa ja väheksymään hänen työtään. Osa tuottajista on toimintansa perusteella yrittäjiä, ja osa vain metsän omistelijoita. Yleistys ei sovi kumpaankaan suuntaan.

    Jos minä edustaisin puuntuottjia, en todellakaan vaatisi metsätiloille samaa PerVL:n helpotuksia kuin maatalouteen vaan ehdottaisin ennemmin noiden purkamista. Aikoinaan kun helpotukset hyväksyttiin, tapahtui paha lapsus. Kukaan ei edes osannut pyytää nykyisenkaltaisia arvostuslain 40% mukaisia arvostuksia vaan siinä tuli vahinko. Siksi ero nyt on näinkin räikeä kun se on.

    Puun takaa

    Ongelma on lähinnä siinä, että metsätilat ovat keskihinnaltaan nykyisin tuottoarvoonsa nähden ylihintaisia, johtuen puuhapalstoista maksettavista rajuista ylihinnoista.

    Metsäkupsa

    Metsätalous/Metsätilayrittäjyys päätulon lähteenä yllätävän harvalla.Jos esim.työntekijöiden keskiansio vajaa 40 000 € vuodessa,niin siihen tarvitaan Etelä-Suomessakin n.200ha metsätila .Jonka tuotto olisi osapuilleen samaa tasoa,sisältäen omistajan työpanoksen.Ainakin kotikunnassani kovin vähän näitä aitoja metsätila yrittäjiä,kun tilojen keskikoko n.35ha.Tulevaisuudessa perikunta omistelijat ja eläkeläiset perintöjä metsäpuolella hallinnoivat.

    metsänvartija

    Jos töitä löytyy tilan ulkopuolelta, se alentaa metsätilan kokoa. Risusavotta on oiva lisäansio sulan maan aikaan. Talvella polttopuuta. Sähköllä toimiva hydraulihalkoja tiputtaa traktorinkin hankinnan pois.

    40.000 ecun tulot/v on vain kaukaista unta…mutta pienikin pärjää.

    Gla

    Metsäkupsa: ”Tulevaisuudessa perikunta omistelijat ja eläkeläiset perintöjä metsäpuolella hallinnoivat.”

    Varmaan totta, kun sekä perikuntien, että eläkeläisten määrä kasvaa selvästi. Mutta eiköhän osa perikunnista luovu metsistään, joten tilakokoa kasvattamaan pyrkivillekin avautuu lisää mahdollisuuksia.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)