Keskustelut Metsänhoito Metsätien kunnostus kemera-hankkeena

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Metsätien kunnostus kemera-hankkeena

  20.5. Maaseudun Tulevaisuudessa on juttu metsätien perusparannuksesta. Kemeran saannin ehtona on, että tiellä on useampi osakas ja tiekunta on perustettu. Onko palstalaisilla tuoreita kokemuksia vastaavista hankkeista? Meillä tutkitaan mahdollisuutta peruskorjata vajaa kahden kilometrin pituinen metsätie, jossa osakkaita on puolenkymmentä. Tie on rakennettu Tapion hankkeena n. 40 vuotta sitten.

 • Kalle Kehveli

  Kemerahankkeet maksavat noin 5x enemmän kuin itse järkevästi toteutettuna. Koko tietä tarvitsee vain harvoin korjata.

  Planter Planter

  Jos homma menee kovin hankalaksi, voi käyttää tieisännöitsijäpalvelua. Meillä yhdessä tiessä mökkiläiset heittäytyivät hankaliksi, eivät ymmärtäneet, että paikalliset pitivät tien kunnossa talkoilla. Otettiin ulkopuolinen isännöitsijä, kaikki maksoivat vähän lisää, mutta rutinat loppuivat.

  https://www.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1378/tiko_netti.pdf

  Visakallo Visakallo

  Alunperin ko. läpiajotiessä oli vain kaksi osakasta, joista olin toinen n. 30% osuudella. Suurempi osakas on jokin aika sitten vaihtunut. Lisäsi on tullut pari mökkiä ja pari metsätilaa myöhemmin rakennetun sivuhaaran kautta. Itselläni ei ole suurtakaan tarvetta tien kunnostamiseen, koska maani sijaitsevat tämän läpiajotien toisessa päässä, ja olen pitänyt tämän osuuden asianmukaisessa kunnossa. Kuten varmasti tiedätte, jos ei ole täyttä motivaatiota, ei ole kovin suurta intoakaan alkaa tieprojektia vetämään.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)