Keskustelut Tekniikka Metsätietä minikaivurilla..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Metsätietä minikaivurilla..

  Metsätien tai paremminkin ajouran tekoa Kellfrin minikaivurilla.. yksi iso leppäkanto pisti hanakasti vastaan josta erillinen video..

  Tienpohjan tasausta:

  Leppäkannon kanssa tappelua:

 • Metsaman

  Jotkut harrastaa mönkijöitä, mulla harrastuksena kaivurilla kaivelu.. traktoritietä/ajouraa tasaamaan riittää minikaivuri kun ei mitään nelostietä ole tarkoituskaan tehdä…

  Visakallo Visakallo

  Minä lasken ne mönkijätkin samaan sarjaan.

  Jätkä

  On toki maastoja, joissa koneella liikkuminen on todella vaikeaa – jopa mahdotonta. On ollut palstoja, joilla jopa hevosella ja sen mahdollisella kalustolla liikkuminen on vaikeaa, jopa mahdotonta.

  Joskus oikein paksun lumen aikaan voisi kuvitella, että telavarusteinen hakkuukone havutusta apuna käyttäen pääsisi riittävän kattavasti palstan käsittelemään, metsurin avustuksella ja samoilla jäljillä ajokone ajamaan.

  Kuitenkin on ollut sellaisia palstoja, joissa olisi pitänyt räjäyttää siirtolohkareita rikki, että kone pääsisi kulkemaan.

  On olemassa paikkoja, joissa tekisi mieli pistää järeä kaivukone  poistamaan kuution kiviä ja täyttämään pahimpia kolukkoja kauhallisen – parin maansiirron avulla.

  On pahoja vastamäkiä, joissa muutamat kivenlohkareet estävät useinkin mäkeen nousun.

  Elikkäs Traktoritien tekeminen on kyllä joskus hyvä ajatus, mutta eihän sitä koskaan kannata tehdä kaikista palstateistä / ajourista.

  Pienelläkin rimpulalla kaivelee, kun on ”aikaa ja tupakkaa”, mutta kyllä ne hommat ovat lähinnä ison koneen juttuja.

  Metsuri motokuski

  Ei varmaan noita mainitsemia traktoriuria saakkaan tehtyä minikaivurilla. Uskon että sinne minne minikaivuri pääsee  niin traktorillakin pääsee.

  isotee

  Aika ”talostelua” sanos pappavainaa… 😉 Varmaan hauska harrastus ja ajankulu mutta ei tuota oikein tien teoksi voi sanoa.

  ChesterC
  Metsaman

  Tuosta videosta ei käy selville millaista maasto tuossa kohtaa oli…. ei olis traktorilla päässyt ilman tasailua..

  Tolopainen

  Mitään kiinalaista konetta ei kannata ostaa. Teräs on huonolaatuista ja hitsaamista riittää. Tuon koneen hinnalla teettäisi paljon enemmän kaivuutöitä kuin tuolla saa koskaan saa tehdyksi. Sijoitus on huono, konetyöt voi vähentää vuosimenoina ja tuo menee poistojen kautta.

  Metsaman

  Kolmeen vuoteen ainut hitsaus tähän mennessä on tuo sylinterien korvakkeen irtoaminen kesällä… ja jonkin verran on tullut möyrittyä..

  Töiden teettäminen ei omassa tapauksessa ole oikein vaihtoehto kun itsellä halua ja innostusta kaivaa itse.. tehdastöille mukavaa vastapainoa ja terapiaa lapioida omalla kaivurilla..

   

  Hiluxmetsuri

  Näin se tuntuu olevan, että kiinalaistyroksilla ja eurooppalaisteräksellä on eroa.

  Mutta minikaivurointi on kokonaisuus, joka voittaa kevyesti imuroinnin, mattojen tampauksen, pölyjen pyyhkimisen ja jopa naisen kanssa vaatekaupassa käynnin. Niin, että pitää siinä kaivurissa olla koko ajan jotain ettei naaras ala epäilemään ukkelin olevan ihan muuten vaan huvikseen kaivurissa 😀

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)