Keskustelut Metsänomistus Metsätilan hinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 39)
 • Metsätilan hinnoittelu

  Miksi metsämaan tilakauppa-arviossa  hintaan lisätään nuoren metsän odotusarvo? Ymmärrän asian täysin puuston tuhoarvioissa, metsämaan ns. pakkolunastuksissa jne. mutta en vapaaehtoisissa tilakaupoissa. Asia kulminoituu etenkin nyt, kun metsätilojen hinnat ovat nousseet muutenkin pilviin.

 • Puuki

  Suurin %:aalinen arvokasvu puustolle on T2.sta  02:een siirryttäessä.   Kasvatetulla taimikollakin on tietysti aina oma arvonsa olemassa paljaan maan arvon lisäksi mutta se on usein arvostettu suht. pieneksi.   Euromääräisesti suurin arvokasvu on  kuitupuusta tukiksi siirtymässä  ja joskus kantohintojen noustessa (nykyään varsinkin vain väliaikaisesti) tavallista enemmän , sekin on (harvinaista) arvokasvua.

  Jos on 240 k€ metsävähennystä käytettävissä, eikä tiedä mitä sillä tekisi , niin sillä laskennallisella veroedullahan  voi ostaa  esim. 24 ha 3000 €/ha arvoista metsää lisää.

  Gla Gla

  Minä en ole keksinyt, miten käyttämättömällä metsävähennyksen veroedulla voisi hankkia lisää metsää.

   

  Puuki

  Vaikka näin: myy puuta jo olemassa olevalta tilalta sopivasti tai vaikka siltä uudelta tilaltakin oston jälkeen . (Rahaa ostoon voi lainatakin suht. pienellä korolla) .  Kysymys oli laskennallisesta veroedusta. Eli käytännössä lähes 30 pinnaa  (joskus 34 :kin) saa verotonta tuloa  käyttämättömästä metsävähennyksestä verrattuna norm. %:lla myyntituloverotettuun puun myyntiin.

  Visakallo Visakallo

  Voihan niillä säästyvillä veroeuroilla hyvinkin metsää ostaa. Jos vielä myy puut hankintakaupalla ja teettää hakkuun ja ajon urakoitsijalla, voi nopeuttaa metsävähennyksen hyötyä. Eihän siinä mitään ihmeellistä ole.

  Gla Gla

  Ymmärsin, että ne oli käyttämättömiä vähennyksiä, eikä kohdetta (hakattavaa) ollut tiedossa.

   

  Rukopiikki

  Sijoitetun pääoman tuotto on ainoa mikä merkitsee. Metsä on jo niin kallista, että sitä ei juurikaan enää saa. Kun puuhinta nousee, metsän arvo nousee nopeammin, kun puun hinta laskee niin metsän arvo nousee hieman hitaammin. Eikä metsä ole enää mitenkään varma sijoituskohde. Kaikenlaisia rajoitteita uhkaa ja ötökätkin vaanivat. Ja putini vahvistaa armeijaansa. Metsätilaa ei voi ottaa evakkoon.

  Perassic Park Perassic Park

  Metsätilakaupan ylikuumentunutta tilannetta kuvannee hauskana yksityiskohtana TORI.Fi:n ’Metsätilat ja maatilat  -osion suhde:

  Myydään -puolella: 153kpl

  Ostetaan -puolella: 372kpl

  sic!!!

  -Ei kai tämä muusta kerro kuin metsätilojen korkeista hinnoista. -ja että markkinoilla häärii yrittäjää jotka koettavat löytää markkinahintaa edullisemman kaupan omalla OSTETAAN -erillisilmoituksella.

  Voi vain olla aika epätoivoista puuhaa kun kokonaismäärää katsoo!

  Epäsuhta on huikea, koska kyseessä on puhtaahko myyntifoorumi jossa ostoilmoituksia perinteisesti on vain murto-osa.

  isaskar keturi

  Odotetaanpa, että saadaan kunnolla vihervasemmistolainen hallitus metsämaan kiinteistöveroineen ja hiilinielun pienennysmaksuineen, niin on taas ostajan markkinat 🙂

  Toden totta oikeastaan ihmetyttää tämä mielenkiinto metsien ostamiseen. Olisi mielenkiintoista tietää, että ovat he kaikki ennestään metsänomistajia ja mihin tarkoitukseen uutta metsää havitellaan?

  Puuki

  Tori.fi:ssä oli eilen mielenkiintoinen  myydään metsää ilmo.  ” Myydään taimikkovaltaista metsää, bonuksena;  on nähty hirviäkin palstalla ”, Ei kuvia tms. puustotietoja , pinta-ala ja paikkakunta oli mainittu kuitenkin  .     Siis työmaa varjella taimet hirviltä  odottaa bonuksena.  Monien mahdollisuuksien palsta kaiketi.  Bonusetu lisännee  ostajien mielenkiintoa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tori.fi-metsän lisäetu taitaa olla jäsenyys paikallisessa metsästysseurueessa! Kyllä joku sitäkin voi arvostaa. Johtuisiko innokkuus ostaa metsää siitä että metsävahennyksiä halutaan lisää omaan käyttöön? Itsekin voisin olla kiinnostunut pienistä palstoista jotka rajautuvat omaani jos niissä on puuta mitä myydä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 39)