Keskustelut Metsänomistus Metsätilan myynti

 • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten pihkatappi toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Metsätilan myynti

  Vähän pikkuhiljaa tullut ajatuksia että myydä metsätilat pois ja sijoittaa rahat esim osakkeisiin, jos joku on myynyt palstoja/tila/tiloja niin mitä kautta olette sen tehneet? Oletko ollut tyytyväinen miten hommat sujuneet? Kokemuksia kaivattaisiin. Lähinnä itsellä ollut mielessä mhy:n kiinteistönvälityksen kautta myynti, sekä tarjota suoraan esim Tornator yms. Mitä katselin aika vähän on mielestäni metsätiloja nyt myynnissä.

 • Itämaan ihme

  Teetä tila-arviot. Mietit omasta mielestäsi sen pohjalta minimi myyntihinnan.

  Sen jälkeen etuoveen/toriin tarjous kilpailutukseen. Laitat jonkun tietyn aika ikkunan tarjota. Mielellään vähintään kuukausi, että ostajilla on aikaa tutustua kohteisiin ja hakea rahoitus.

  Metsätilat menee kaupaksi ilman LKV:ta tällä hetkellä, itse en heille maksaisi ylimääräistä, kun metsätiloilla on tapana mennä kaupaksi ilman sen suurempia mainostamista.

   

   

  Metsäkupsa

  En kylläkään ole tiloja myynyt, mutta kyllä jotakin myyntiasioista tiedän. Kymmeniä tiloja ostaneena olen hinnan muodostuksen eri markkinatoimijoiden osalta oppinut tiedostamaan. Huonoiten on tarjouskilpailussa viime vuosina pärjännyt mhy:n kiinteistövälityksen myytävissä kohteissa. Eli myyjän kannalta siellä hinnat valtakunnallisen näkyvyyden ( tilavahdin) ansiosta tuppaavat nousta useimmiten melko korkeiksi. Täällä useat ovat tehneet kaupat Tornatorin kanssa suoraan. Ei mene 4% välityspalkkiota, hinnat ovat heillä olleet kilpailukyiset. Ovat julkisissa myyneissä pärjänneet hyvin.

  Aplina käyttäisin ilmaista tilakäyntiä, Tornatorista aloittaen arvuuttelemassa hinta tarjousta. Hyvillä tiloilla on myyjän markkinat. Onhan vuosien saatossa ihmiset minuakin metsissään käyttäneet, ei usein edes todellista myyntiaietta, mutta tuleehan ilmaista tieto tilan markkina-arvosta, kun kiinnostuneita rampuuttaa metsissään.

  arto

  Noista metsäyhtiöiden tarjouksista ovat paljon alakanttiin. Yksi tila myyty metsäyhtiön tarjous oli puolet jonka muu maksoi. Teettä tila-arvion ja sitten myyntiin. Valintaa on minne laittaa sitten ilmoituksen. Sitä voi miettiä jokainen itse.

  Puuki

  Se on nykyään metsäsuunnitelma nimeltään.   Jos ei halua myydä pohjineen , voi myydä puut pois metsäisiltä kuvioilta ja laittaa harvennuskuviot hyvään kuntoon. Voi jatkaa sitten taimikoiden ja harvennettujen kuvioiden kanssa harrastaen metsänhoitoa.

  Metsäkupsa

  Eikös Arto takavuosina myynyt metsää, jonka jälkeen rahoissaan ollut.  Voittoakin taisi tulla julmetusti, tyynykin taitaa olla vieläkin koholla kaupparahojen johdosta. Mikä oli myyntikanava.

  arto

  Myyntikanava asia ajo toimisto erikoistunut tilakauppoihin. Hoiti kaikki ja siirti rahat tilille.

  Makarov

  Minä möin yhden tilan suoraan muuan vuosi sitten tornatorille. Aivan huvikseen kysyin tarjouksen kun radiosta kuulin osto mainoksen, tekivät sitten sen verran hyvän tarjouksen että tuli sitten myytyä. Eihän kaupanteko mikään monimutkainen prosessi ole mutta tietysti jos ei tiedä vaikka tilan-arvoa niin se pitää selvittää. Kaikki välikädet tietysti välistä omansa ottavat. Ei ole tarkoitus muita myydä tämä oli kauimmainen.

  Apli

  Kiitoksia hyvistä vinkeistä, tarkoitus on myydä pohjineen eli kaikki, puuhapalstaa ja polttopuuta löytyy kyllä jatkossakin suvun mökeiltä yms joissa hyvin kasvavat maat, ja esim polttorankaa saa suht edullisesti sukulaisilta ja naapureiltakin sen suhteen ei pitäisi olla ongelmia.

  Panu

  Olen nähnyt Tornatorin maksavan aika kovan hinnan 10ha tilasta, josta itsekin tarjosin. Sitä ennen luulin, ettei niitä noin pienet tilat kiinnosta. En silti myisi yhden tarjouksen perusteella.

  juha.m.leppanen

  Mikäli myyjällä on kiinnostusta saada tilastaan korkein hinta, niin sen saa ihan varmasti kilpailuttamalla tilansa julkisilla markkinoilla. Varmasti suuret ostajat antavat ihan hyvän tarjouksen, jos tilaansa sellaiselle suoraan tarjoaa, mutta siinä jää sitten testaamatta se, millaiseksi tilan hinta kilpailun myötä olisi muodostunut. Toki jos myyjä on saamaansa hintaan tyytyväinen, niin muulla ei ole sitten merkitystä. Viime vuonna taisi Maaseudun tulevaisuudessa olla juttu, jossa Suomen Sijoitusmetsien edustaja kertoi, että valtakunnallisen Metsätilat.fi välitysketjun kautta myynnissä olleet kohteet ovat maksaneet heille keskimäärin. n. 30 % enemmän kuin heidän suorilla kaupoilla hankkimansa tilat.

  Möi tilaansa sitten itse, tai välittäjän kautta, niin oleellisin asia on joka tapauksessa myytävän kohteen oikea hinnoittelu. Oikean hinnoittelun pohjaksi tarvitaan oikea tila-arvio, jonka mukaan tilan hintapyyntö on helpompi asettaa. Tila-arviossa ei kannata pihistellä, vaan laadituttaa se asiansa osaavalla metsäalan ammattilaisella, vaikka siihen jonkin verran joutuu rahaa kiinni laittamaankin. Se kuitenkin maksaa itsensä varmasti takaisin  Se että kohteelle asetetaan korkea hintapyyntö ei takaa korkeinta mahdollista kauppahintaa. Oikealla hintapyynnöllä tarjouskilpailussa sen sijaan saattaa se oma ”maksimi” hintapyyntökin ylittyä hyppien keikkuen.

  Mikäli tilaansa myy välittäjän avustuksella, niin välittäjän perimä palkkio kyllä haukkuu hintansa tilan kilpailutuksen kautta suuremmassa realisoituvassa myyntihinnassa (toki välittäjissäkin on eroja). Nämä ovat niitä asioita joissa on syytä miettiä, että kannattaako käyttää 1 €, jotta tienaa 3 €. Metsätilojen myynnissähän välittäjän rooli ei niinkään ole saada myytävä kohde kaupaksi, vaan mahdollistaa että myyjä saa tilastaan suurimman mahdollisen hinnan. Metsätilan saa kyllä kaupaksi ilman välittäjääkin, se on selvä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)