Keskustelut Metsänomistus Metsätilan sukupolvenvaihdosta helpotettava!

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Metsätilan sukupolvenvaihdosta helpotettava!

  Metsätilan siirto lapsilleen saatava ainakin samalle kohtuutasolle verotuksen osalta kuin on peltoa sisältävän maatilankin sukupolvenvaihdos.
  Tai kokonaan perintöverovapaaksi kuten Ruotsissa!
  Vai onko Suomessa muka jo Ruotsia enempi sossuluukulla norkoojia, kun veroja pitää joka ainoasta asiasta nyhtää kovimman mukaan?

 • paskolammi

  Samaa mieltä! Taisi olla Metsälehdessä tapaus, jossa pellot pudottivat verot 150.000 €:sta 30.000 €:oon. Muistaakseni. Tasa-arvoa?

  (Mutta jälleen täytyy todeta…on tämä palsta melkein kuolleeksi rauhoittunut. Tuskin oli tavoite!)

  Anton Chigurh

  Täsytuhon tavoitteena on vaientaa eriävät mielipiteet. Ainoa hyväksytty on (maon pieni punainen kirja eli) tapion taskukirja.

  Onneksi uusi avoimempi linja on pitänyt, jolloin piskikuorokin joutuu omaksumaan tunnistettavan identiteetin.

  Gla

  Miksi perintöveroa pitäisi keventää metsien suvussa säilymisen turvaamiseksi? Ei ole mitään takeita siitä, että perilliset olisivat kiinnostuneita metsien hoidosta.

  Meillä on omituinen tilanne tilamarkkinoilla. Toisaalta kysyntä on kova ja tarjonta surkea. Toisaalta hoitorästejä on paljon eli iso osa omistajista on passiivisia. Minusta toimet pitäisi keskittää siihen, että aktiivisten (tiloja vapailta markkinoilta ostavat oletettavasti kuuluvat tähän ryhmään) kaverien mahdollisuuksia kehittää metsätalouttaan paranisi. Parhaiten tämä tapahtuisi lisäämällä tarjontaa tilojen suhteen.

  Minusta ei siis ole mitään mieltä nostaa tilan omistuksessaan säilyttävää perillistä muita parempaan asemaan perinnönjaon yhteydessä. Yhtälailla houkuttelevaksi on tehtävä tilan myyminen, jolloin voittajaksi nousee suomalainen metsätalous. Sen toimintaedellytyksiähän yhteiskunnan tehtävänä on kehittää, ei tilan suvussa säilymisen edellytyksiä.

  MaalaisSeppo

  Sukupolvenvaihdoskauppahan on edullinen tapa siirtää metsätila jatkajalle. Otetaan esim. metsätila, jonka käypä arvo on 200 000 €. Ottaen huomioon varainsiirtoveron ja metsävähennyksen, sukupolvenvaihdoksessa ostaja maksaa tilasta n. 130.000 €, johon summaan sisältyy verottajan saama varainsiirovero 6.000 €.

  Jos tilan jatkajaksi on suunniteltu sellainen henkilö, joka ei em. ehdoilla pysty tilaa lunastamaan, niin tuskin hän pystyy pitämään tilaa, vaikka saisi sen ilmaiseksi.

  Leevi Sytky

  Jos ostaja on lähisukulainen, hän voi maksaa tilasta 75% käyvästä arvosta ilman veroseuraamuksia.
  200 000 euron tilasta 152 000€ (76%). Lisäksi hyödynnetään metsävähennykset.

  paskolammi

  Aika pienellä peltoalalla huojennuslaki tipauttaa prosentin 5kymmeneen. ”Tasa-arvoa”.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)