Keskustelut Metsänhoito Metsätilastot

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Metsätilastot

  Merkitty: 

  Tuolla kuusen kasvatusketjussa kaipailin takaisin Metsätilastollista vuosikirjaa. Se olikin hieno julkaisu, oikein Metlan kruununjalokivi. Ilmeisesti siihen ei kuitenkaan ole paluuta, vaan nykyaikaan tilastoja kaipaava asiakas koostaa tarvitsemansa raportin itse. Sain seuraavanlaiset ohjeet Lukesta. Kyseessä taimikoiden laadun haku, mutta kaikenlaista muutakin mukavaa ja hyödyllistä löytyy. Muun muassa riistatilastot toimivat nykyisin samalla itsepalveluperiaatteella, ja kohtuullisen hyvin.

  VMI:n tuloksia on viety kevään-kesän aikana uuteen käyttöliittymään, josta voi itse imaista haluamansa tiedot haluamaansa taulukkoon/graafiin/formaattiin.

  1. Siirry http://stat.luke.fi/tilasto/6219, josta menet
  2. 2. ”Tietokantataulut”-kohtaan, ja valitset ”Kaikki metsävarataulukot”.
  3. Edelleen siirryt Metsiköiden metsänhoidollinen laatu puuntuotannon metsämaalla (% pinta-alasta).
  4. Sinulle pitäisi avautua interaktiivinen käyttöliittymä, josta voit tehdä valintoja VMI-taimikkoinventoinnin mukaan (huom: inventointimenetelmä on tarkentunut uudemmissa inventoinneissa).
 • Metsuri motokuski
  A.Jalkanen

  Tuttuja nimiä löytyy listalta, mutta muutamia isoja metsänomistajia myös puuttuu; lieneekö heillä omistus jo jaettu perheen kesken tai yhteismetsään.

  Metsätieteen päivillä muuten kuulin, että metsätilastoja julkaistaan nykyisin myös Metsätieteellisessä Aikakauskirjassa.

  Metsuri motokuski

  Samaa ihmettelin itsekkin. Eräällä ”oppi-isällä” on kuulemma 1300 ha eikä nimeä löydy. Näköjään metsää voi omistaa vaikka se ei omissa nimissä olisikaan. 🙂

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)