Keskustelut Metsänomistus Metsävähennyksen käyttö

Tämä aihe sisältää 24 vastausta, 16 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi hatelo 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Metsävähennyksen käyttö

  Sanokaapa nyt viisaammat, miten metsävähennysvarastoa tulisi järkevästi purkaa varsinkin, jos ei odotettavissa ole uusia tilahankintoja? Yhtenä tavoitteena on myös tasainen verotus vuodesta toiseen, kunnes varasto on tyhjä. Puunmyyntituloja tullenee muutaman vuoden välein ja joskus menot samalle verovuodelle, joskus ei.

  Pitäisikö mennä maksimivähennyksellä vai säästellä? Voisiko menovarauksen käyttö olla järkevä säätötyökalu alle maksimin tehdyn metsävähennyksen parina?

  Sattui silmään sellainenkin artikkeli, jossa inflaation takia kehotettiin käyttämään metsävähennys mahdollisimman nopeasti. Viimeistään tämän luettuani putosin metsäkärryltä.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämä on kai muuttunut: tappiot saa vähentää nykyisin kaikista pääomatuloista. Pitää tarkistaa…

  Berza

  Voi tänäpäivänä vähentää

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Metsänmies

  Nykyisin voi luovutustappiot vähentää kaikista pääomatuloista,jos ne on tapahtuneet vuonna 2016, tai sen jälkeen. Jos luovutushinta on 1000€ ,tai alle ,ei vähennystä saa. Aiemmat entisen systeemin mukaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Ei tarvitse tappioitten vähennysoikeutta enää suunnitella omaisuuden myynneillä. Osingot tai mitkä vain pääomatulot käy. Tämä muutos on minusta erinomainen, minkälaista päänvaivaa ja ylimääräistä järjetöntä vekslausta nuo tappioiden nollaukset ennen aiheuttikaan, nyt voi tappiolla myydä ja vähennysoikeuden saa käytettyä paljon helpommin.

  Eli metsävähennyksellähän tuon metsätalouden tuloksen säätäminen onnistuu, 20000 euron puukauppatulolla metsävähennys noin 12000, eli se 12000 on säätövaraa + menovaraus tuossa reilu 1000.

  MJO

  Tuo muutos on ainakin tervetullut

  jpjulku

  Taloustieteen näkökulmasta vähennys kannattanee aina hyödyntää niin nopeasti kuin mahdollista. Psykologian näkökulmasta voi olla muitakin tapoja.

  mettämiäs

  MJO:

  Eli vaikkapa osakekaupan tappiot. Ja tuotahan voi käyttää suunnitelmallisestikin, vaikka myymällä tappiolla olevat osakkeet pois ja säätämällä metsäverotuksen voitto vastaamaan tappion määrää.

  Osakkeiden myyntitappioita ei voi vähentää esim. hakkuutuloista. Myyntitappiot voi vähentää pelkästään myyntivoitoista.

  Jos on ollut esim. vuokratappioita tms. ne voi  ymmärtääkseni vähentää.

  MJO:

  ”Mettämiäs ei ole varoissa, vaan on hölmö.”

  ”Mettämiäs:
  Onhan minua ennenkin haukuttu ja joskus varmaan hölmöksikin, mutta siitä huolimatta täytyy pyytää MJO:lta tarkennusta, miten päädyit em. lopputulokseen? Näin kansakoulupohjalta ei aina ihan kaikkea välttämättä ymmärrä oikein.

  Lähetetty: 14.01.2016”

  MJO:lta on tullut teräviä kommenteja ennenkin, valitetavasti eivät aina ole pitäneet paikkaansa. Mielestäni olisi hyvä ainakin yrittää vähän perustella niitä kaikkein ponnekkaimpia kommentteja; muuten tällainen vähävarainen kansakoulupohjalta yrittävä pienmetsänomistaja alkaa jo epäillä jotakin…

   

  MJO

  Missä MJO on Mettämiästä varattomaksi tai hölmöksi moittinut?? Taitaa mehtämiäs erehtyä nimimerkistä?

  Myönnän että verouudistus oli mennyt minulta ohi, mutten siitä hölmöksi ketään haukkunut.

  mettämiäs

  ”MJO:

  ”Mettämiäs ei ole varoissa, vaan on hölmö.”

  Kyllä tuo on ihan suora lainaus MJO:n v. 2016 tammikuun viestistä; vastuunkanto eikä näköjään muistikaan taida olla veroasioiden ohella niitä MJO:n vahvimpia puolia; minä taas kyllä muistan tällaiset kommentit. Jos mielestään oikein painavia kommentteja heittelee ilman perusteluja, voi käydä niin kuin Tanelille ja Jätkälle, joiden kommentit ovat jääneet toinen toistensa perään tyhjän päälle. Mutta niinhän se menee, että jokainen taaplaa tyylillään…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)