Keskustelut Metsänhoito Metsäväki on vanhoillista!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • Metsäväki on vanhoillista!

  Metsäalan tilaisuuksissa käydessäni minua ihmetyttää,miten van-
  hoillista porukka on vielä vuonna 2012.
  Lehtijutuissa muistetaan hehkuttaa miten tärkeitä metsän monimuotoisuus ja luontoarvot ovat metsänomistajalle.Valokuvassa poseerataan vanhassa metsässä.Kuvauksen jälkeen voikin moto saapua hakkaamaan se aukoksi.
  Tosielämässä luonto asiat muistetaan vain juhlapuheissa!Monellako uudistus alalla on edes minimi määrää jättöpuita?Tärkeät luonto kohteet tuhotaan,tai korkeintaan jätetään muutama m2 lähteen tai vastaavan ympärille.
  Eräällä taimikon hoito kurssilla sattui surkuhupaisa tapaus:
  Oli pari metrinen männyn taimikko ja harvennusta esiteltiin.Koko viiden hehtaarin alueella suurin puu oli 5 metrinen,7-8 cm paksuinen mänty,latvassa pieni tupsu oksia.Valta puuston alla kasvaneena sillä oli ikää n.100 vuotta.
  Kurssin pitäjä halusi esitellä taitojaan,vai mikä lie ajatus ollut?Hän alkoi sahata mäntyä poikki.Tylsä terä vain savusi,kun sahaaja painoi sitä kovaa puuta vasten.Hiki virtasi pullean sahaajan keholla ja tarjosi hän terää puuhun puolelta jos toiseltakin.Kotvan ähellettyään sai hän männyn nurin.Olipahan sekin maiseman rumennus korjattu pois!Samaan aikaan järjestäjä organisaatioiden mainos kamppanjoissa hehkutetaan monimuotoista metsäluontoa!
  Kyllä metsä väen olisi jo aika tulla tälle vuosituhannelle ja huomioida luonto arvoja,edes vähän.
  .

 • jees h-valta

  En oikein esimerkkiviitteistä saanut ”jyvää” mistä kyse mutta otsikon sanoman kyllä allekirjoitan.
  Samaan katekoriaan laskisin myös luontoväen jos se kuvittelee että se vanha kuusimetsä olisi jotenkin monimuotoinen.

  tamperelainen tamperelainen

  Suurimmaltan osalta monimuotoisuudesta vouhkaavasta väestä puuttuu omakohtainen osaaminen,se on paha ongelma kun pitäisi tehdä tai päättää jotakin.Samoin esim terveydenhoitopalveluita osaa onnistuneesti kilpailuttaa ja valita vain terveydenhuollon ammatilainen.Uuno Tuulipukujen ja risupartojen valtuustoja ja komiteoita viedään kuin kuoriämpäriä
  P.S tuo monimuotoisuus on vähän kulahtanut aihe,jotain freesimpää,kiitos

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  99,99% väestä, metsäväki mukaanlukien, on täysin kuurosokeita.

  Kun vaivautuu lukemaan seuraavan blogikirjoituksen, niin hivenen pienemmälläkin lusikalla saaneen olettaisi ainakin jotain ymmärtävän:

  ”Oman aikamme kasvatti – kuudes sukupuuttoaalto.”

  kisi

  AC:n esilläpitämän blogikirjoituksen olenkin jo aiemmin lukenut.

  Olen tamperelaisen kanssa samaa mieltä, aihe taitaa olla näissä ympyröissä rispaantunut – on tainnut jäädä paikkaamistakin. Puutun tässä nyt vain yhteen maneeriin, joka toistuu tavan takaa näissä kommenteissa. Eli tuolla vähän ylempänä se taas tököttää.

  ”””””’
  jees h-valta: ”Samaan katekoriaan laskisin myös luontoväen jos se kuvittelee että se vanha kuusimetsä olisi jotenkin monimuotoinen.”

  ””””””

  Korjattakoon nyt tuo virheellinen pinttymä. Luontoväki ei suinkaan kuvittele, että vanha kuusimetsä olisi ”jotenkin” monimuotoinen. Luontoväki tietää hyvin, että vanhassa (yli 200 vuotta) kuusimetsässä on oma, niissä oloissa viihtyvä lajistonsa, jota ei helposti muunlaisista metsistä löydäkään. Diversiteetti ei kaikilta osin tietenkään yllä nuorten metsien tasolle, mutta nuorista metsistä on turha hakea esimerkiksi (uskaltaako edes mainita?) valkoselkätikkaa. Siis kun puhutaan kestävän monimuotoisuuden puolesta, pitää ymmärtää, että se tarkoittaa KAIKEN ikäisten metsien olemassaolon turvaamista sellaisella lajirikkaudella, mikä kullekin ikävaiheelle on luontaista. Sukkession kliimaks-vaiheessa olevat vanhat kuusikot on se, mikä alkaa olla häviämässä kokonaan, kun ainakin talousmetsät hakataan alas usein ennen sadan vuoden ikää. Siksi ne kuusikot ovat aina tapetilla.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Millähän tavalla ”rispaantunut”? Katastrofi on tässä ja nyt. Sekä akuutti että krooninen. Ainoa todellinen ongelma.

  ”uskaltaako edes mainita?” Voi tuota pelkuruuden massiivisuutta!

  kisi

  Toistan vielä: Näissä ympyröissä (Metsälehden keskustelupalsta) rispaantunut. Tarkoittaa kulunut, kaluttu, paikoilleen jämähtänyt, asenteiltaan kapeutunut.

  Mitä siinä massutat? ”Uskaltaako edes mainita” oli herja. Näyttäisikö se sinusta paremmalta näin:

  ”Uskaltaako edes mainita? :)”

  kisi

  Jos saat käyttöösi viisi sanaa, miten muotoilisit olennaisen. Jos selviät vähemmällä, aina selvempää.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Ei ole tarpeen liehakoida kojootteja.

  Der Steppenwolf

  kisi

  Ohhoh!

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Eikö mennyt perille?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)