Keskustelut Puukauppa Metsäveroilmoitus 2C, ennakonpidätykset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Metsäveroilmoitus 2C, ennakonpidätykset

  Metsälehden n:o 2, ”Ilmoita verkossa” -ohje oli hyvä!
  Alv ja 2C tiedot menivät osaltani eilen sukkelasti netin kautta suoraan verottajan tietojärjestelmiin.
  Ennakonpidätykset jäi mietityttämään.
  2C:ssä kun ei oo riviä, johon mo vois räknäämänsä ennakonpidätyssummat raapustaa. Puukauppojen tilityksissä ennakkoveron pidätyksen ohjautuminen Y-tunnuksen tai sotun puitteissa varmaan tuleekin verottajan tiedostoihin. Omalta kohdaltani metsätuloa oli myös vuodentakaisten myrskytuhojen korvaussumma. Vakuutusyhtiön kupongissakin on ennakkoa pidätetty näköjään 20%. If´in kuitista ei kuitenkaan löytynyt mo:n Y- tai sotu-tunnusta.
  Toivottavasti sekin 20% ennakkotieto on verottajalla oikean Y-tunnuksen kohdannut. Eli keväällä tulevan, verotoimiston yhteenvetokupongin oikeellisuuden tarkistaminen lienee hyvinkin tärkeää!

 • metsänvartija

  Kilometrikorvaus edelleen 0,25 centtiä, vaikka bensan hinta on noussut.

  Jotku kuulemma tankkaa autoon kombikannullisen ”moottorisaha” bensaa.

  Raimo

  No juu tuo kilometrikulujen vähennysoikeus, 25 c metsäverotuksessa on oma kummajaisensa. Kun se muussa yrittämisessä on jotain 45 c/km.
  Aloituksessani tarkoitin lähinnä noita ennakkoverojen kohdistumisia omaan Y-tunnukseen. Ennakonpidätysten ”osumista” omalle verotilille kun en ainakaan minä osaa tarkistaa.

  jees h-valta

  Raimo pähkäillyt samaa asiaa kun itsekkin mietein. Juuri vakuutusyhtiön korvauksissa olisi selkeämpää jos saisi suoraan laittaa saamansa nettosumman josta vak.yhtiö on jo pidättänyt ennakkoveron. Tuossa kohtaa epäilen ettei bruttosumma korjaannu oikein verotetuksi. Toivottavasti vain epäilen.

  metsänvartija

  Vakuutus ja mhy maksussa ei ole alviakaan.

  Tuo kilometrikorvaus saisi kyllä nousta, kukaan ei aja metsänomistajan etua tässä asiassa.

  koutus

  Autokulujen osalta verottajan ohjeissahan lukee: ”Oman auton metsätalouskäytöstä on suositeltavaa pitää ajopäiväkirjaa. Jos muuta selvitystä menoista ei ole, oman auton metsätalouskäytöstä aiheutuvana menona voit vähentää 0,25 euroa/km.”
  Tuo kilometrikustannus voi vaihdella aika tavalla auton iästä ja hankintahinnasta riippuen, ja voi jopa tuplautua tuosta vähimmäisarvosta, mutta se edellyttää kyllä kaikkien kustannusten ja menotositteiden kokoamista ja kirjaamista.

  metsänvartija

  En ole esim. huoltoja pannu verotukseen.

  0,25 c km, sillä vaan sitte.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)