Keskustelut Puukauppa Metsäveroilmoitus verkossa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Metsäveroilmoitus verkossa?

  Olen tehnyt metsäveroilmoituksen toistaiseksi paperisena.Verkossa ilmoittaminen onnistunee pankkitunnuksilla vai oletteko hakeneet tunnisteen verottajalta?Tuleeko vastaan yllättäviä vaikeuksia?

 • Leevi Sytky Leevi Sytky

  Laitan ensin verotustiedot paperilomakkeille, joista jäljennän ne verkkoilmoitukseen. Pankkitunnuksilla sinne pääsee ja on helppoa kuin heinänteko.

  Koiramies Koiramies

  Pankkitunnuksilla onnistuu ja ei ollut mitään vaikeuksia. Kupongin muoto on erilainen kuin paperisena.

  putte

  Olen muutaman vuoden tehnyt kaikki ilmoitukset sähköisenä. Tuottajan oman ilmoituksen teko käy pankkitunnuksilla. Yhtymien ja kp:n ilmoituksia varten on erityiset KATSO -tunnisteet, jotka piti hommata jostain aika monimutkaisenkin prosessin kautta. En muista enää tarkkaan, mutta verosivulla ohjeistetaan kyllä kunhan varaat asiaan vähän aikaa ja keskityt kunnolla.

  Sähköisen verolomakkeen teko on vähän haastavampaa kuin paperisen version ehkä vain siitä syystä, että lomake on ulkoisesti erilainen kuin perinteinen. Suosittelen, että teet itsellesi paperisen kappaleen ensin valmiiksi, ja täytät sen pohjalta sähköisen version. Silloin et törmää keskeneräisiin asioihin kesken lomakkeen täytön.

  ihmettelijä

  Helpompi täyttää verkossa kun ei edes joka kohtaa tarvi täyttää van se laskee luvut yhteen automaattisesti. Hyvä puoli on myös että lomakkeen voi tallentaa ilman lähettämistä ja täyttöä jatkaa myöhemmin, ettei tarvi alusta alkaa uudelleen. Lisäksi vanhat lomakkeet säilyy siellä, joten voi verrata mitä oli viime vuonna.

  ihmettelijä

  Tulipa ALVit takaisin nopeasti. Viikko sitten jätin ilmoituksen, nyt tuli jo rahat tilille. Tuo ilmoitus kannattaakin ilmeisesti jättää heti vuoden vaihduttua niin saa rahat takaisin käyttöön äkkiä.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Harvoin on jäänyt niin viime tippaan kuin tänä vuonna. Tänään tein molemmat veroilmoitukset. Helppo homma.
  Viime vuonna ei ollut helppo kun piti laskea hankintakaupan juttuja ja veron alennuksia osalta vuodesta ja sun muuta… huh huh.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Verotoimistosta soittivat ja ystävällisesti yllyttivät sähköisen metsäveroilmoituksen tekoon.Taidan ensikerralla ottaa neuvosta vaarin.Paperiset ilmoitukset menevät Itellan kautta,jolle ulkoistettu niiden avaaminen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  No, toista kertaa jo lähetin netissä sekä 2C että ALV-lomakkeen.

  Se älvi menee kyllä mutkattomasti, mutta kehittämistä olisi vielä 2C lomakkeen suhteen.
  On tietysti kiinni selaimestakin jotkut asiat, mutta hyvä sovellus toimii kaikissa selaimissa hyvin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Salonpoika

  Laitoin kausiveroilmoituksen (ALV) 18. päivä ja palautukset oli tilillä 26. päivä. Hyvin toimii.

  Aukusti

  Viime vuonna kun ensimmäisen kerran lähetin ilmoituset sähköisesti oli jotain ”hässäkkää” lähetyksen perillemenossa. Niinpä sitten keväänkorvalla tulikin selvityspyntö. Ei olleet metsänmyyntitulot kirjautuneet sähköisesti. Olin tallentanut omalle koneelle lähettämäni ilmoituksen, josta paperikopion lähettämällä asia selvisi.

  Kun vielä voisi lähettää mahdolliset liitteetkin sähköisesti, ettei tarvitsisi niitä postittaa erikseen.

  Sen olen tässä kolmen viimeisen vuoden ilmoituksista huomannut, että selvityksiä taukotuvasta (metsätalouden huotorakennuksesta) olen joutunut tekemään elokuulla kolme kertaa. Joka vuosi on kyselty samoja asioita verotoimiston eri toimipisteistä. Näin ATK – aikana luulisi tietojen olevan koneilta saatavissa jokaisessa maakunnan verotoimiston sivupisteessä. Ole aina ottanut edellisistä vastauksistani valokopiot ja lähettänyt ne postissa. Uusintakyselyjä ei ole tullut eikä myöskään minkäänlaista ilmoitusta kyselyn vastauksen saapumisesta perille.

  Olenkin lähettänyt Verohallintoon ihmettelevän kyselyn kokemistani asioista sekä toivonut, että ilmoitettaisiin vastauksen perilletulosta. Olen myöskin toivonut sähköpostin käyttömahdollisuutta yhteydenpidossa. Jos satun olemaan ”perämetsäpalstalla” kaukana erämaassa, niin ei sinne verovirkailija saa yhteyttä. Sähköpostiviesti odottaisi kuitenkin kotona.

  Nyt odottelen, vieläkö taukotupa kiinnostaa ja mistä toimipisteestä nyt tulee kyselyitä vastattavaksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)