Keskustelut Metsänhoito Metsäyhtiö jäi kiinni metsäsertifikaatin rikkomisesta

  • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten mehtäukko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • mehtäukko

    Tuntematta tapausta en oikein usko kenenkään tahallaan rikkovan selkeissä tapauksissa. Tuossa mainitaan ” kevättalvella”. Jos esim. lunta on metri maassa työ-aikaan, ja hakkuu-alueen taustatyössä on ollut puute tai virhe, kyllä siinä joku vesijuopero litistyy…

    Tolopainen

    Mitäs merkitystä tuolla on. Sertit ovat pelkkää bisnestä, niitä myyvät yritykset ja rahastavat niillä. Tekevät tarkastuksia ja aina löytyy jotain pilkun viilausta, josta tulee poikkeuma ja korjauskehoitus. Settiä ei tietenkään oteta pois, sehän olisi lypsylehmän tappamista. Sertit on kuin anekauppaa, jossa myydään synninpäästöjä. Vanha idea.

    mehtäukko

    Oli miten oli, ottaen huomioon työmaiden luonteen, moninkertaisten virheiden mahdollisuudet, tulkinnat yms., pitäisi terveen järjen käyttöä soveltaa enempi kaikessa vaiheissa.

    isaskar keturi

    Tässä ollaan siinä klassisessa virhe vai vahinko? Virhe on, kun toimii tieten vastoin ohjeita ja sääntöjä ja siitä sitten seuraa jotain ongelmia. Vahinko taas tulee, kun tekee kaiken tavanomaista huolellisuutta ja ohjeita sekä sääntöjä noudattaen ja silti syntyy epätoivottu tulos. Kaikista vahingoista ei pitäisi heti alkaa vaatimaan hirttotuomiota.

    mehtäukko

    Juuri siihen viittasin. Onhan selvää, että jos ollaan jossain vakioituneessa työ-alassa, virheiden tai vahingon sieto on matalampi.

    Metsuri motokuski

    Jos tuohon lehtijuttuun on uskominen niin onhan siinä tullut leimikonsuunnittelijalle selkeä virhe. FSC leimikoita ei tulisi suunnitella lumen aikaan juuri tuollaisten virheiden välttämiseksi. Onhan nuo sertifikaatit ilmeisesti laadittu noudatettavaksi. Jos jossain sertifikaatia pitää noudattaa niin etenkin metsäyhtiön mailla. Yksityisillä mailla voisinkin katsoa lieviä rikkomuksia läpi sormien.

     

    Ola_Pallonivel

    Aloittajalle vastaan, että ainakin Metsä ruupilla on omavalvontaa. Eikä valvoja tule hakkuun aikana, vaan paljon jälkikäteen. Tulee samalla ilmi, jos MO itse on hakannut säästöpuut pois.

    Ostaja ei käy paikalla, ellei myyjänä ole mummeli tai papparainen. Tarjous perustuu metsaan.fi dataan ja leimikko sen mukaan. Moto ajaa sitten gepsin mukaan, ellei muuta sovita.

    A.Jalkanen

    Olisin enemmän huolissani metsätyöntekijöiden työehdoista ja palkoista kuin vesistöistä: maksetaanko ulkomailta tuoduille tekijöille riittävä palkka ja huolehditaanko muista työnantajan velvoitteista?

    Myös Metsäkeskuksen tekemä hakkuiden luontolaadun seuranta mittaa luontokohteiden säilymistä hakkuissa.

    mehtäukko

    Jos ulkomaisilla työntekijöillä ei kilpailutustilanteessa ohiteta kotimaisia, se olkoon tarjouskilpailua kahden kesken. Niin se on monilla konetyö-aloilla, paitsi yrittäjällä on rukkasten lisäksi mökkikin takuissa.

    ”..Eikä valvoja tule hakkuun aikana, vaan paljon jälkikäteen..” ei pidä kaikistellen paikkaansa. Tietoisesti epävarmat kohteet pystykaupoissa jäävät sula-aikaan, siellä käy sitten Mk henkilötkin.

    Ola_Pallonivel

    Jaa, että sulan maan aikaan mennään pehmeään maastoon rypemään? Pikkasen eppäilen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)