Keskustelut Metsänomistus Metsäyhtiö UPM aikoo siirtää osan paperintuotannostaan pois Suomesta EU:n rikkidirektiivin tuomien kustannusten vuoksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Metsäyhtiö UPM aikoo siirtää osan paperintuotannostaan pois Suomesta EU:n rikkidirektiivin tuomien kustannusten vuoksi.

  Metsäyhtiö UPM aikoo siirtää osan paperintuotannostaan pois Suomesta EU:n rikkidirektiivin tuomien kustannusten vuoksi. Yhtiön suunnitelmista kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

  UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kertoo lehden haastattelussa, että 300 000 tonnia vuosittaista paperinvalmistusta lähtee Suomesta, mikäli suunniteltu rikkidirektiivi toteutuu. Määrä vastaa keskikokoisen paperikoneen vuosituotantoa, ja se valmistetaan jatkossa yhtiön Keski-Euroopan tehtailla.

  Rikkidirektiivi vaatii, että Itämerellä seilaavat laivat vähentävät polttoaineensa rikkipitoisuutta vuoden 2015 alusta saakka.

  STT

 • Metsäkupsa

  Tuotanto siirtyy markkinataluodessa sinne,missä toimintaympäristö suotuisin.Eu;n yksipuoliset ympäristösäädökset ym.näivettävät teollisuutemme täällä syrjäisessä maassamme.Metsämme kyllä pysyvät täällä,mutta tarvitsemme puuta käyttävää teollisuutta.

  Pähkäilijä

  Mikä menis 300 000 tonniin, koko yksikkönä Tervasaari. Yksittäisinä koneina Jämsänkosken PK5, Kaukaan PK1, Raumalta PK1 tai PK2. Kaukaan PK1 noista vanhimpana koneena lienee tähtäimessä.

  Kurki

  Kyllä niitä Suomenkin omia näivettäviä toimia löytyy roppakaupalla.
  Suomessa on nyt viime vuosina nostettu palkkoja 15% enemmän kuin Saksassa ja metsäteollisuudelle se tarkoittaa jo 15 % kilpailukykymenetysta muiden kustannusten ( jotka nekin johtuvat palkankorotuksista) nousun lisäksi, sillä tuottavuuskehitys on metsäalalla polkenut paikallaan.
  Jos Suomi olisi omalla valuutalla, niin nyt tarvittaisiin n. 25% devalvaatio, jotta metsäteollisuuden kansainvälinen kilpailukyky palautuisi.

  Suomalainen ammattiyhdistysliike on tämänkin ongelman taas keittänyt ja elää edelleen menneesä ajassa, jolloin ajettiin sosialismia maksimaalisilla palkankorotuksilla, joilla koetettiin nujertaa suomalainen teollisuus konkurssiin ja aikaansaada tyyytymättömyyttä massatyöttömyydellä.

  tamperelainen

  Paperiteollisuuden siirtyminen Suomesta on alkusoittoa,moni muukin merikuljetuksia ja yleensä parempaa toimintaympäristöä tarvitseva teolisuudenala harkitsee toimintansa siirtämistä pois Suomesta.Tervepohjainen luonnonsuojelu vaatii terveen kansantalouden.Vihreissä on paljon lapsellisia idealisteja,joille sähkö tulee töpselistä ja rahat sossusta.Yhteiskunnalta vaadiin milloin mitäkin tukitoiminto ja samojen piirien päätöksillä romutetaan pikavauhdilla kansantaloutta.Tämmöiset yhtälöt eivät vaan toimi.
  Suomen pitää nyt yksipuolisesti hylätä rikkidirektiivi,perusteena kohtuuttomat kustannukset muihin maihin verraten.Kun naisenergialla meille on saatu paskalaki ja rikkidirektiivi,niin nyt pitää olla jo ”munaa” kaataa sellaiset päätökset

  jees h-valta

  Uskoa sopii että tamperelaisenkin toive kaataa nuo lait toteutuu ainoastaan ”jytkyn” suorituskykyä nostamalla. Eli lisää kannatusta ja poliittista voimaa taakse niin varmasti ”pipertäjät” niistetään.

  hemputtaja

  Oisko se tämä se huipputaktiikka, jota on noudatettu. Eli työllistetään varsinaiset päättäjät kaikenmaailman eurokriiseillä ja selän takana touhutaan rikkidirektiivejä Välimeren eduksi.

  Ruotsalaisiinkaan ei taida niin pahasti purra ja Putin tuskin kohottaa kulmiaankaan mokomasta kuultuaan.

  Olisiko UPM:nkin viisainta – lehdissä naukumisen sijaan – valittaa syrjivästä direktiivistä EU:lle tai WTO:lle.

  tamperelainen

  ”Oisko se tämä se huipputaktiikka, jota on noudatettu. Eli työllistetään varsinaiset päättäjät kaikenmaailman eurokriiseillä ja selän takana touhutaan rikkidirektiivejä Välimeren eduksi.”

  Suomalainen meppi Satu Hassi on ollut rikkidirektiivin esittelijä ja hänellä on ollut asiassa paljon päätösvaltaa EU:n tasolla elikkä omat koirat puree

  ”Ruotsalaisiinkaan ei taida niin pahasti purra ja Putin tuskin kohottaa kulmiaankaan mokomasta kuultuaan.”

  Ruotsilla paljon lyhyemmät merikuljetukset ja venäläislle ei tule Itämerelle mitää päästömaksuja,koska Venäjä ei ole IMO:n jäsen

  ”Olisiko UPM:nkin viisainta – lehdissä naukumisen sijaan – valittaa syrjivästä direktiivistä EU:lle tai WTO:lle.”

  Eiköhän poliitikkojen pitäisi kerrankin selvitellä omat sotkunsa.Katainenkin joka käänteessä kertoo tukevansa suomalaista teollisuutta.Ei ne maksut yksin umppia koske vaan kaikkia teollisuuden ja kaupan laivakuljetuksia

  vänkäri

  Ja Pelloksen taukotilojen parlamentin mietinnässä on myös mitä muuta lähtee paperintuotannon lisäksi. Täältäkin valtaosa tuotannosta viedään Kotkan kautta.

  ostaamyy

  Yksinkertainen lääke

  Rautatie ja satama jäämerelle.
  Missä ovat vastuulliset päättäjät ?

  ostaamyy
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)