Keskustelut Metsänomistus Metsien käyttö uudistuu

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Metsien käyttö uudistuu

  Huumesienien keräämisestä on noussut ilmiö, kertoo poliisi Savon Sanomissa.

  Nuoret ovat alkaneet kerätä luonnosta myrkkysieniä huumaustarkoitukseen – poliisin mukaan Kuopiossa voidaan puhua jo jonkinasteisesta ilmiöstä nuorison keskuudessa.

  – Tällaista viihdekäyttöä on esiintynyt aina, ja tämä on meillä joka syksyinen riesa. Tänä syksynä poliisille on tullut tavallista enemmän havaintoja, rikoskomisario Juha Korhonen sanoo Savon Sanomille.

  Vastaava ilmiö on Korhosen mukaan havaittu tänä syksynä myös pääkaupunkiseudulla.

  Irti huumeista ry:n puheenjohtaja Sami Räsänen vertaa lehdessä sienten keräilyä imppaukseen, joka on nuorten keskuudessa usein hetkellistä.

  Huumaavien sienten vaikutukset ja riskit ovat moninkertaisia verrattuna esimerkiksi alkoholiin.

  IS

 • A.Jalkanen

  Tämä käyttömuoto on ollut tiettyjen piirien tiedossa jo kauan. Sienitutkija Kauko Salo kertoi perinnetietona siirtyvän mm. sieni joka kasvaa pelkästään tuoreilla lehmänläjillä laitumilla. Siksi sienestäjät aiheuttavat joskus häiriötä maitotilallisille.

  hemputtaja

  Mahtaako tuo olla sen vaarallisempaa kuin kaikenlaisten mömmöjen tilailu netistä tai ostaminen aseman kulmalta.

  Halvempaa ainakin ja samalla saa aitoa tuntumaa luontoon. Voi sitten asiantuntevasti haukkua metsäläisiä kauheasta luonnon turmelusta.

  Sienten käyttöhän on lisäksi vanhaa kansanperinnettä. Muistelin lukeneeni väitteen, että venäläiset eivät aikanaan tahtoneet saada vodkaa kaupaksi, kun siperialaiset olivat tykästyneet johonkin sieneen.

  Antoi kuulemma makeita seksiväritteisiä unia. Aamulla kannatti lisäksi kusta kuppiin koska sienen mömmöt olivat jäljellä kusessa, minkä sitten voi myydä seuraavalle kännäriulle.

  6 m3

  Joskus 80 ja 90 lukujen taitteessa oli samanlainen huumesienivillitys. Silloin etsittiin nuppineulanpään kokoisia sieniä.

  Shamaanit ovat käyttäneet kärpässientä.

  Iron Man

  Taitaapi kuusikuutioiselle muistua mielehen 60-luku,jolloin sitä sienipäissään tuli tökittyä reikään jos toiseenkin.

  Visakallo

  Jos olen oikein ymmärtänyt, Rautamies on vetänyt lähinnä kehonrakennusmömmöjä. Onko näin?

  6 m3

  Sen sienen vaikuttava aine taisi olla psilosybiini.

  Totean sinulle rautamies että minulle on aina riittänyt stimulantiksi ”värisilmä liikkeen”tuotteet, (kaiken Aa ja Oo, välissä L ja Koo)

  Taitaapi olla niin että rautamies on kellinyt tuohon aikaan vielä margariinipaketissa. Siis tuossa 80-90 luvun taitteessa. Koska vastaat esittämääni vastakysymykseen tietovisa ketjussasi?

  Iron Man

  Mitäs pirua se visakallo oikein vihjailee.

  Pinsiön vaari

  Pohjoisilla kansoilla on kauan ollut taito saada päänsä sekaisin sienillä. Aikanaan viikinkit terästi oluttaan punakärpässienellä. Noin tuhat vuotta sitten heidän kuninkaansa Knut Suuri kielsi sellaiset juomat. Mutta kyllä taito ja harrastus jatkuu edelleen. Käyttäjiä on kuollut, mutta monet näitä myrkkyjä vetäneistä on ihmisraunioina laitoksissa tai läheistensä harmina.

  Jos välttämättä täytyy saada pää sekaisin alkoholi on aivan laillinen aine. Eli tikkuviinalla tukkihumalaan! Laillista on myös viinin teoksi naamioitu kiljun teko jos ”hiivasienen paska” kuten ystävämme Anton sanoo ylettömästi kiinnostaa. Oikeitten juoppojen hoidossa ei kuluteta esimerkiksi kalliiksi tulevia dialyysihoitopaikkoja kuten käy varsinkin sienihuumeista henkiin jäävien kohdalla.

  Parempi metsien käytön uudistus olisi retkeily metsissä hyötyliikkuen. Nyt tulee hyvin puolukkaa. Voisi olla hyvä työ hakea muutama litra niitä ja viedä jollekkin joka ei itse voi hakea.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)