Keskustelut Metsänhoito Metsolan raivaus

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Metsolan raivaus

  Katselin Kiuruveden Metsolan raivausvideon, jossa Jouni oli raivuuttanut reilun 10 hehtaaria omaa metsäänsä. Taimikonhoitoa ,varhaisperkausta ja nuorenmetsänkunnostusta/ennakkoraivausta. Työ oli teetetty työsuhteessa olleella metsurilla( yhdellä, tai useammalla). Palkka oli ollut 13€ tunti , talon työkaluilla. Ei ole liikaa, mutta on kuitenkin työehtosopimuksen mukainen. Työhön oli kulunut 137 tuntia , eli päivässä on tullut jälkeä reilu puoli hehtaaria. Kuvista päätellen urakkavauhdilla olisi voinut saada enemmänkin. Työmäärään nähden palkkaus on ollut oikeansuuntainen. Maanomistajalle kokonaiskustannus oli ollut noin 300€ hehtaarille. Edullinen työnantajalle ja metsurikin on saanut palkkansa. Jos tuo sama työ olisi teetetty jonkin suuren metsäyhtiön, tai mhy:n kautta , olisi maanomistajan kustannus ollut vähintään 50% suurempi, eikä työnsuorittajan tilipussi olisi ollut yhtään paksumpi. Mitä tästä opittiin? Aina, jos se vaan on mahdollista kannattaa hoitotyöt teettää suoraan , joko työsuhteessa olevalla metsurilla, tai metsuriyrittäjällä. Turha niitä välistävetäjiä on elättää.

 • purutpois

  saahan sen raivauskulun seuraavissa hakkuissa varmasti takaisin parempana tukkisaantona… raivaamattomuus vähentää varmasti enemmän kun 10m3 hehtaarilta tulevaisuuden tukkisaantoa korjuuvaurioiden ja väärien puuvalintojen muodossa. raivauksen tarvetta arviodessa kannattaa miettiä että konekuski tekee puuvalintoja 10 metrin päähän itsestään turvalasien läpi eli ei ihan yhtä selkeä näkyväisyys kun luonnossa ja monesti puolet päivän työtunneista tehdään työvalojen antamassa valaistuksessa ja näin syksyn vesisateilla pieni pyyhkijöiden jättämä vesikalvo laseilla huonontamassa näkyväisyyttä niin ei siihen enää älytöntä risukkoa kaveriksi tarvita!!!

   

  Tomperi

  Täysin totta. Varmasti olisi maksanut 50 % enemmän elikkä 450 euroo hehtaari.   Mutta tämä 300 euroo ois ollut vain noin 34% halvempi  kuin tämä 450 euroo joten ei se niin pahalta kuulosta. Jos se oiskii ollut puolta halavempi tuosta 450 eurosta niin sehän ois ollukkii melekeen ilimasta jo sillon 225 euroo, noin.

   

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)