Keskustelut Metsänhoito Metsuripula.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)
 • Metsuripula.

  Suomessa on huutava pula metsureista – Pohjalainen yritys tuo 130 työntekijää Aasiasta, kun kotimaisia osaajia ei löydy     Aikoo kouluttaa muutamassa kuukaudessa ammattimetsureita.

 • Tomperi

  Koulutusajalta ei tarvitse maksaa täyttä palkkaa ja syksyllä voi poistaa palkkalistoilta.

  En minä ole huomannut mitään pulaa olevan, olen katsellut noita työvoimatoimiston sivuja, samat yritykset siellä haki työvoimaa kuin edellisinäkin vuonna.  Mikähn lie totuus.

  Nostokoukku

  Halpatyövoimasta on pulaa. Siksi tuodaan halpatyövoiman maista tänne sakkia. Työn maksuhalukkudesta on pulaa. Ei suomalaisen kannata ostaa töitä itselleen, kyllä työstä on jotain käteenkin jäätävä, muutakin kuin pihkaiset kourat. Olisi viimeisiä aikoja kouluttaa ja palkata suomalaisia metsureita. Muutaman vuoden päästä se ei enää onnistu. Metsurin työtä kun ei voi tehdä yhdellä kädellä. Kohta on se sukupolvi käsillä joiden käteen kännykkä on kasvanut niin kiinni, että tarvitaan huippukirurgi leikkaamaan se irti.

  Ola_Pallonivel

  Ei kysyntä ja tarjonta kohtaa, ei kai siinä sen kummempaa. Jos maksettaisiin kunnon palkkaa, niin voisi ruveta työvoimaa löytymään.

  Esim. omalla raivurin käytön nopeudella ei elä, jos sitä elääkseen pitäisi tehdä. Jos maksettaisiin kunnolla, parhaimmat voisi jopa rikastua ja normi jampat tulisi palkalla toimeen. Kun se oma autokin pitää tuohon hommaan olla hankittuna, ei pääse ratikalla palstalle.

  Apli

  Eräs isohkon koneyrityksen toimitusjohtaja totesi aikaan kun jutustelin alan työvoimapulasta, hän sanoi että metsässä on pula halvoista työntekijöistä ei työntekijöistä.

  Nostokoukku

  Ei tavallisella työllä ole koskaan rikastunut, eikä tarvitsekkaan rikastua. Mutta toimeen on tultava, ei siinä sen kummempaa. Kun saisi edes metsurin palkat edes näiden asiantuntijoiden ja erikoisasiantuntijoiden tasolle. Heillä kun ei ole illalla työpäivän jälkeen minkäänlaista pinonpätkää palkan vastineeksi.

  MJO

  Kun saisi edes metsurin palkat edes näiden asiantuntijoiden ja erikoisasiantuntijoiden tasolle. 

  Ei taida löytyä istutus- ja raivaustyömaita, joissa voidaan maksaa tupla palkkoja.

  Nostokoukku

  Mutta tripla palkkoja voidaan aivan hyvin maksaa näille ilta illan jälkeen telkkarin ajankohtaisohjelmissa samaa asiaa edes takas vatvoville höpisijöille. Asiantuntija, erikoisasiantuntija, vanhempi asiantuntija, vanhempi neuvonantaja jne. Lista on pitkä ja lisää koulutetaan. Kukahan nämäkin loppupelissä elättää.

  Kalle Kehveli

  Lista on pitkä ja lisää koulutetaan. Kukahan nämäkin loppupelissä elättää.

  No se pieni palkkainen työntekijä, että jää sitten näille tyhjänpäiväisille porvareille enemmän jaettavaa.

  isaskar keturi

  No niin ja tästä sitten voisi sujuvasti siirtyä toiseen keskusteluketjuun hämmästelemään, kuinka yhdistysten ja firmojen metsänhoitotöiden taksat on niin käsittämättömän kovia…

  …tai kumpi on tärkeämpi: suu vai peräreikä

  Ola_Pallonivel

  Muna vai kana? Teettää kemera hommat toisilla, itse voi puuhastella muut. Saa mieleisen eikä ole kukaan mittailemassa jälkiä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 71)