Keskustelut Metsänhoito Metsuripula.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)
 • Metsuripula.

  Suomessa on huutava pula metsureista – Pohjalainen yritys tuo 130 työntekijää Aasiasta, kun kotimaisia osaajia ei löydy     Aikoo kouluttaa muutamassa kuukaudessa ammattimetsureita.

 • Rukopiikki

  Mie otin golffarin satasella tunti. Hyvin huitoo. 45 ei ole mielestäni nykyään enää kallis hinta yrittäjälle maksettuna. Mitäs auton korjaaja velottaa tunnilta. Noussu hinnat kovasti viime vuosina.

  Visakallo Visakallo

  Onhan niitä raivaajia kerennyt minullakin olemaan vuosikymmenten mittaan, vaan ovat sittemmin ohjautuneet parempiin hommiin lääkäreiksi, myyntijohtajiksi, majureiksi, tohtoreiksi, järjestelmäasiantuntijoiksi, yksi jopa metsäinssiksikin.

  miksuliini65

  Metsurien palkat jääneet jälkeen Yleisestä ansiotasosta  tunnen monta entistä Metsuria käyneet kuoulua ja ruvenneet pihapuu .Yrittäjäksi entinen työkaveri teki niin myös Itse myös Vaihdoin hommaa ei kukaan maksanykyään Mistään motukulla metsäsässä tukin vuoluusta Kuin ketjussa kerottiin montko palkkametsuria löytyy puutavarayhtiöillä voi olla haravaa riviä

  juhos

  taitavat nuo yli 40e/h kaverit valtaosin olla niitä joilla laskento uskontoa vahvempi, ja kokemus raivaus touhuista hyvin vähäistä. tekijämiesten  joiden tuntitaso +40 sahaavat hehtaari taksoilla, tuolla korpituvan tanelin realistisella hinnalla saa kyllä normi  ammattimetsurin töihin

  Rukopiikki

  Tänä keväänä on tehty monella alalla suuria palkankorotuksia. Korotukset liikkuu yleensä välillä 3,5-5,6%. Inflaatio on ollut vielä paljon suurempi. Kyllä sitä yrittäjällä pitää nykyään saada hyvästi palkkaa kun palkan sivukulujen päälle viekä kohonnut kustannustaso. Ei viimekesäisillä taksoilla kannata enää tehdä.

  Rukopiikki

  Autokorjaajienkin tuntiveloitukset on nousseet lyhyessä ajassa kympeittäin eikä sekään ole mitään ministerin työtä. Tavan ammattikoulutasoista työtä. Mutta yrittäjän on nykyään pakko veloittaa kun kulut on hurjat.

   

  arto arto

  Minulla tuntitöissä sahaustunnit yli 20 ekua. ruokatunti 14.95 ekua.   Raivaukset urakalla siellä sitten parempi tuntihinta jos laskee. Nuo tuntityöt on aina erkoiskohteita.

  rööri roope

  Kevään hanhia karkotellut palkollisena 27e/h valtion piikkiin.

  Nostokoukku

  Miksi autonkorjaajalla pitää olla huonompi palkka kuin ministerillä? Ammattitaitoiselta korjaajalta tulee valmista tarpeellista jälkeä, ministeriltä paljon tyhjää puhetta jossa ei sanota mitään. Onko ammattikoulutasoinen työ arvottomampaa kuin korkeakoulutasoinen tyhjän puhuminen?

  Jätkä

  Älkää sekoilko noiden tunti – ja yrittäjämetsureiden liksojen kanssa.

  Vertailu autonasentajan tuntiveloitus / vaikka ministerin palkka – on ontuva.

  Autonasentajan lähtöpalkka on sangen vaatimaton, vaikka korjaamoyrittäjä laskuttakin siitä työstä 60 – 150 € / tunti.

  Jos asentaja saa satasen tunnilta, niin hänen KK-ansio yltäisi ministerin tasolle.

  Raivaus-sahatyössä hehtaaritaksoilla pääsee hyvillekin ansioille, mutta vain parhaat. Hyvä jälki syntyy samalla vaivalla kuin huonokin, jos on ammattitaito kohdallaan. Hyvään tulokseen pääseminen edellyttää sitä, että maastokelpoisuus on hyvä, eikä siellä askarrella turhia juttuja.

  Jos kadehditaan asfalttimiesten työrytmitystä, niin ehän ei ole sen kummempi , kuin mitä on oikeilla raksahenkilöillä. Eli järjestäytynyttä porukkaa, kausityössä tehdään jopa hyvät ansiot, ansiosidonnaisella lomautusjaksot.

  Kyllä metsuritkin saavat liittyä ammattiliittoon ja hoitaa sen kautta vuosiansionsa ihmismoiselle tasolle. Yrittäjämetsurilla se kynnys taitaa olla liian korkea.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 71)