Keskustelut Puukauppa MG:n omistus

Tämä aihe sisältää 77 vastausta, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Avatar pihkatappi 8 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)
 • MG:n omistus

  Sattuuko joku tietämän, paljonko euromääräisesti on laskettu Metsäliiton perusosuuksia ja A-lisäosuuksia? Noista ilmotetaan vain että osuuksien määrä on lisääntynyt tänä vuonna esim. 60 miljoonaa. Kiinnostaa tietää missä mennään, että jos kaikesta huolimatta alkaa tulemaan paskaa tuulettimeen.

 • harrastelija harrastelija

  Mitä tuo paskan tuleminen metsäliiton osuuksiin merkitsee?

  Tolopainen

  A osuuksia voi olla 900milj kpl ja lisäosuuksia 15% niiden määrästä. Paljonko noita on yhteensä ulkona, ei ole tietoa. Jäsenpääomilla ei ole vakuuksia.

  harrastelija harrastelija

  Kauppalehden mukaan ML osuuskunnan liikevaihto näyttää olleen 2017 1,65 miljardia €. Osuuskunnan tulos on ollut 138 miljoonaa € ja omavaraisuusaste 77,2 %. Keväällä tuli perusosuuksille 7 % ja A-lisäosuuksille 6,5 % tuottoa. Aikaisemmin tuotto oli veroton 3 000 €/pariskunta. Nyt siitä menee veroa n. 25 %:sta.

  Puuki

  MG on brittiläinen urheiluautomerkki. Niiden arvo saattaa nousta kun ikää tulee autoille lisää.  Metsäliiton osuuksien arvosta ei ole täyttä varmuutta niistäkään. Kaikissa sijoituksissa ja osuusmaksuissakin on oma riskinsä pääoman menettämisestä olemassa.

  Jotain rahoja oli itselläni Banknorwegianissa talletussuojan alla ja suomalaisia säästötilejä korkeammalla korolla mutta nostin pois koska kuulemma keräävät suomalaisiakin riskiluottoja ja perivät ryöstökorkoja niistä.

  Hyvä ohje milloin sijoitus kannattaa tod.näk. myydä on se, että kun alkaa tehdä mieli kehua tuotolla, on aika myydä.

   

   

  pihkatappi pihkatappi

  Minulla vähän velkavipuakin ja olen lisännyt ja aion lisätä tuntuvasti Metsäliiton osuuksia, eli jos osuuksien euromäärää ei tiedä, niin en todellakaan laita kymmeniätuhansia kiinni.  Jos velkaa 2% korolla ja kerryttää osuuksia, joista saa 6 – 7%. Saa siinä maidot ja leivät sitten sillä miisun prosenttikaupalla.

  No tilinpäätöksen lukujen perusteella näyttäisi, että yli miljardi euroa on osuuksia, kun kerta 65 miljoonaa meni osuuksien maksuun ja b-osuuksille maksettiin vain 2,5%. Jos tuo osuuspääoma lisääntyy tuon reilun 60 miljoonaa vuodessa ja velkamääräkin lisääntyy taas joka vuosi, niin onhan tuossa maa riskin lisäksi muitakin riskejä. Mutta tosiaan tällä hetkellä vaikuttaa erinomaiselta sijoitukselta ja 6 – 7 prosentin osin verovapaa tuotto melko selkeältä joksikin aikaa. Metsäliiton kannattaakin käyttää velkavipua, kun markkina on mitä on, eli kuitupuu on lähes ilmaista ja sellun menekki ja hinta erinomainen.

  Tolopainen

  Mitähän se pihkatappi hourii, että 65 miljoonaa meni osuuksien maksuun. Metsäliitto maksaa korkoa, mutta mistä näkee paljonko noita osuuksia on merkitty ja paljonko niille yhteensä maksettiin korkoja. Vaikka tuo koron määrä kerrottaisiin siitä ei pysty laskemaan osuuksien määrää, kun niitä lunastetaan ja merkitään vuoden aikana.

  pihkatappi pihkatappi

  Joo, korkoja maksettu osuuksille 65 miljoonaa ja rapiat. Osuuksien vaihtuvuus kuitenkin melko pientä.

  Tolopainen

  Kannattaa sitten muistaa että noista bonusosuuksista menee vero,  kun ne lunastaa mutta pitääkö se itse ilmoittaa verottajalle vai hoitaako yhtiö. Hiukan monimutkainen juttu ja pitää itse ilmoittaa jos haluaa niitä merkitä.

  pihkatappi pihkatappi

  Automaattisesti menee verotus, niillä on siellä tietokone.

  pihkatappi pihkatappi

  Oli se osuuksien euromääräkin tilinpäätöksessä, reilu miljardi niin kuin räknäsin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)