Keskustelut Puukauppa Mhy jäsenyys ja metsäsertifiointi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)
 • Mhy jäsenyys ja metsäsertifiointi

  Suuri osa Suomalaisista metsänomistajista tuntuu odottavan lakimuutosta kuin kuuta nousevaa.
  Kiitos viherpiipertäjien, nykyisin alkaa olla kuitenkin lähes pakko kuulua joko PEFC tai FSC sertifioinnin piiriin.
  Mhy:n jäsenet kuuluvat automaattisesti PEFC sertifiointiin ryhmäsertifikaatin ansiosta ja Mhy:stä eroaminen siis tarkoittaa sertifioinnista eroamista myös. Mistä sertifiointi tämän jälkeen? Epäilemättä jostain missä se maksaa kolme kertaa enemmän kuin Mhy maksu nyt on.

  En ole Mhy:n edustaja tai puolestapuhuja, mutten vastustajakaan.

  Kiinnostaisi saada tietoa joltakin Mhy:stä eronneelta, miten olette asian hoitaneet?

 • jees h-valta

  Olen jo sertifioitu myös sopimuskumppanini eli puunostajani kanssa. Eikä maksanut euroakaan.

  Rane

  Ranekin on harkinnut eroa mhy:stä ja sopimuksen tekoa jonkun hyvämaineisen yhtiön kanssa.Kun vanha kansakin jo sanoi että pukki on paras kaalimaan vartija.Ja säästäisihän siinä Mhy maksun ja puukaupan kilpailutuksen vaivan ja aina olisi paras hintatakuu.
  Kertokaapas sopimuksen tehneet mikä olisi varmasti luotettava yhtiö jolla ei oli ainakaan mitään kartellimenneisyyttä ja olisi aina minun,yksinkertaisen metsänomistajan, puolella?

  A.Jalkanen

  Rane harrastaa varmaan ironiaa etsiessään firmaa joka on metsänomistajan puolella. Niillä on kuitenkin velvollisuus kustannusten minimointiin ja voiton maksimointiin.

  Olen itsekin tehnyt suurimmat kaupat suoramyyntinä ”omalle firmalle” mutta kuitenkin olisin sitä mieltä että useimmiten taloudellisesti paras lopputulos on saatavissa mhyn apua käyttämällä. Jäsenmaksu ei ole suuri verrattuna puukaupan kilpailuttamisesta saatavaan hyötyyn.

  Juuri nyt, lain muutosvaiheessa, ei ainakaan kannata tehdä hätiköityjä eroamisia, kun se on vielä maksullista. Jos sertifiointisi on kiinni ostajafirmasta, varmista ainakin se voitko sen jälkeen myydä minnekään muualle. Eli mikä on sertifioimattoman puun menekki, onko sitä?

  hemputtaja

  ### Metlasta huomenia, kepulaiset!

  –snip—

  On vakavamman sorttista henkistä laiskuutta perustella MHY:n olemassaoloa tai kuulumista tuohon läpensä politisoituneeseen suhmurointiliikkeeseen jollain sertifioinnilla. Heh heh.

  Lähetetty: 46 min sitten
  lähettäjä: Pekka K. ###

  Huomenta, huomenta.

  Nämäkö ovat nyt sitten Metlan viralliset ja puolueettomat kannanotot aiheesta.

  ihmettelijä

  Te joilla ei ole sertifikaattia, hakkaako motomies teiltä aukosta kaikki puut pois vai jättääkö jättöpuita?

  mehänpoika

  Taitaa Pekka K viisusissaan kyselevän! Niinkuin ei itse tietäisi?

  hanhi

  Sertifiointia tarvitsevat ne, jotka ovat sertifioinnin keksineet. He tienaavat siitä rahaa. Sertifiointitarkastajat nuuskivat esim. hakkuujälkeä, onko niitä säästöpuita jätetty, ja jos ei ole, hakkuun suorittajalta aletaan kysellä joutavia.

  Esim. UPM:n alaisuudessa työskentelevät alihankkijat joutuvat liittymään sertifioinnin piiriin, maksaa 100€ /3vuotta.
  Rahat pois hampeilta. Ei sertifiointia, ei urakointimahdollisuutta.

  Periaatteessa ei sertifioidun puun ei pitäisi edes mennä kaupaksi, tai ainakin hinnan pitäisi olla huonompi kuin sertifioidulla. Käytännössä näin ei välttämättä ole, ja minun puolestani ei tarvitse ollakaan.

  Oma toimintani tai puunkasvatukseni ei muutu miksikään, kuuluinpa sertifioinnin piiriin tai en. Myöskään kasvattamani puu ei muutu siitä miksikään. Eli sertifiointi on pelkästään luontojärjestöjen organisoima rahantekokone.

  vänkäri

  Enpä minä ainakaan ole huomannut eroa onko se viilu sertifioidusta puusta vai ei. Samanoloista tuntuu olevan. Lopputuotteessa se sertifiointi onkin sitten nykyisin sen verran tärkeää, että tässä taannoin pakkuu seisoi yövuoron yli kun etikettiin tuleva merkintä oli mennyt vanhaksi. Onhan se tunnus tietysti periaatteessa jonkinlainen näyttö ostajaehdokkaille puun alkuperästä. Mikä lie sitten totuus, aika lailla avokätisesti näitä sertifiointeja on taidettu jaella eri maihin.

  Visakallo

  Jos on mukana metsäyhtiön sertifioinnissa, voiko silloin myydä puita jollekin toiselle ostajalle?

  Pähkäilijä

  Harratelija kirjoitti

  Perhana, että näyttää komealta, kun on kolme viestiä peräkkäin 🙂
  ###############################

  eikös tuo olisi helpompaa muokata viimeistä viestiä etenkin kun kukaan ei ole siihen vielä ehtinyt vastaamaan kun kirjottaa uutta??

  Toki yksinpuhelulla saa aikaan enemmän vastauksia viestiketjuun 🙂

  Sertifiointi on työllistänyt monta byrokraattia – onkohan sillä muita seuraamuksia ollutkaan…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)