Keskustelut Puukauppa Mhy jäsenyys ja metsäsertifiointi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Mhy jäsenyys ja metsäsertifiointi

  Suuri osa Suomalaisista metsänomistajista tuntuu odottavan lakimuutosta kuin kuuta nousevaa.
  Kiitos viherpiipertäjien, nykyisin alkaa olla kuitenkin lähes pakko kuulua joko PEFC tai FSC sertifioinnin piiriin.
  Mhy:n jäsenet kuuluvat automaattisesti PEFC sertifiointiin ryhmäsertifikaatin ansiosta ja Mhy:stä eroaminen siis tarkoittaa sertifioinnista eroamista myös. Mistä sertifiointi tämän jälkeen? Epäilemättä jostain missä se maksaa kolme kertaa enemmän kuin Mhy maksu nyt on.

  En ole Mhy:n edustaja tai puolestapuhuja, mutten vastustajakaan.

  Kiinnostaisi saada tietoa joltakin Mhy:stä eronneelta, miten olette asian hoitaneet?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Erilaiset sertifioinnit ovat alun perin lähteneet liikkeelle kuluttajien tarpeesta parempaan tiedon saantiin siitä, miten kyseinen raaka-aine tai tuote on valmistettu. Metsän tuotteiden kyseessä ollen suurin huoli on liittynyt laittomiin hakkuisiin. Me täällä tiedämme että Suomessa hakkuut eivät hävitä metsää eivätkä puulajimme ole uhanalaisia (vrt. mahonki ja tiikki), mutta asiakkaat vaikka Keski-Euroopassa eivät välttämättä tiedä Suomen oloista paljonkaan.

  Gla Gla

  Sama näkyy uutisten jutussa:
  ———-
  Kaleva pohtii pääkirjoituksessaan Valittujen Palojen kyselyä, jossa vain runsas neljännes, 28 prosenttia, vastaajista luotti ympäristöaktivisteihin. Esimerkiksi Saksassa vastaava prosentti on 60.

  ”Tutkimustulos on suomalaiselle ympäristöliikkeelle ankaran pohdinnan paikka. Lukema on kehno myös siihen nähden, kuinka suomalaiset muissa tutkimuksissa arvostavat luontoa, sen puhtautta ja rauhaa. Tätä arvostusta ympäristöaktivistit eivät ole pystyneet kääntämään tuekseen.”

  Mahdollisesti termi ympäristöaktivisti liittyy suomalaismielissä Greenpeace-henkisiin julkisuushakuisiin tempauksiin. Ne eivät ainakaan ole herättäneet pelkkää innostusta”, Kaleva kirjoittaa.

  METSÄLEHTI
  ———-

  Ehkä täällä Suomessa ei pidetä siitä, että toiset suojelevat omaa omaisuutta. Keski-Euroopassa, jossa asuu paljon väkeä luonnosta vieraantuneena isoissa kaupungeissa ilman omakohtaista suhdetta luontoon, on helpompi olla kettutyttöjen puolella ja toisaalta myös kettutyttöjen propaganda mene helpommin perille. Ei nähdä kokonaisuutta, eikä osata kritisoida aktivistien toimintaa samalla tavoin kuin meillä.

  hemputtaja

  ### Metlasta huomenia, kepulaiset!

  —snip—

  On vakavamman sorttista henkistä laiskuutta perustella MHY:n olemassaoloa tai kuulumista tuohon läpensä politisoituneeseen suhmurointiliikkeeseen jollain sertifioinnilla. Heh heh.

  —snip–

  Lähetetty: loka 14 2012
  lähettäjä: Pekka K. ####

  Enpäs ole tuota ennen huomannut.

  Nämä Metlan ”viisaudet” vasta herättivät. Palstalla taitaa pyöriä selvä (selvä ja selvä) trolli. Ei taida tykätä Metlasta.

  Onhan meitä moneksi, mutta harva työnantajansa vetää mukaan tuollaiseen mainostekstiin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pieni selvennys paikallaan. Olen aika saletti että ko. trollisti ei työskentele Metlassa, vaan viittaa Metlan tiettyihin tutkimusaloihin. Kärki kohdistuu – ei Metlaan – vaan niiden tutkimusalojen arvostelijoihin, siis meihin kollegoihin tällä palstalla. Mutta tätä on vaikeaa huomata, ellei ole visiteerannut riittävän pitkään täällä.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Gla:lle: Saksassa ollaan hyvin ympäristötietoisia ja on pakko ollakin. Maan pinta-ala on suunnilleen sama kuin Suomessa, mutta asukkaita on yli 80 miljoonaa. Lähes puolet pinta-alasta on peltoa, joka on tehoviljelyssä. Hieman karrikoituna esimerkkinä, jos Saksassa viljan hehtaarisato jää alle 9000 kilon, puhutaan katovuodesta.
  Tehoviljely vaatii runsasta kasvinsuojeluaineiden käyttöä, joten Saksassa on hyvin tarkat määräykset esim. myrkytyksien suojakaistoista.

  Koneviestistä kopioitua tietoa Saksasta: ”Juomavedessä saa olla kasvinsuojeluaineita korkeintaan gramman miljoonasosa yhtä vesilitraa kohden. Tuo määrä on pitkään ollut alin mahdollinen analysoitavissa oleva määrä. Nyt laitteet ovat jo tarkempia. Jos ihminen juo päivittäin kaksi litraa vettä, ehtii hän 70 vuoden ikään mennessä saada elimistöönsä suolanmurusen verran kasvinsuojeluaineita, jos kaikki aineet konsentroituisivat hänen kehoonsa. Näin ei kuitenkaan tapahdu, sillä osa aineista poistuu kehosta eritteiden mukana.”

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Anneli osui taas kerran naulan kantaan. Viisastelevilta puiden takana piileskeleviltä täpertelijöiltä nuo jäävät huomaamatta. Ryhdytään kirkumaan muun paviaanilauman mukana (kun susi uhkaa).

  Tosin tiedän kyllä metlassa pönöttävän juuri tuollaisen tyypinkin (uskollisine lakeijoineen).

  Der Steppenwolf

  kisi

  Muistaakseni nykyisin Pekka K.:na esiintyvä monitoimimies on maininnut työskentelevänsä vakuutusalalla. Minkäkokoisten pöytien ääressä siellä pönötettäneen?

  Rane

  Pekkak:n jutuista voi päätellä sen että mies ei ole metlan tutkija eikä todennäköisesti edes omista metsää.Se että Pekkak on sosiaalidemokraatti ja usein krapulassa on huomattavasti uskottavampaa.Mitä ei tietenkään pidä lukea hänelle viaksi.

  Peräkylän Tarzan

  Pekka K. ja Anton ovat suunnilleen yhtä uskottavia, sillä kummankaan ilmaisussa ei ole itsekritiikin painolastia mukana.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Pekkakoon vaimo lienee kuusi ( 6 ) prosenttia onnellisempi kuin keskiverto vaimo, koska on onnistunut pääsemään avioliittoon noin tervejärkisen ja ”mukavan” miehen kanssa. Heh heh!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)