Keskustelut Metsänomistus MHY:kotisivut/ Metsänomistajat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 104)
  • MHY:kotisivut/ Metsänomistajat

    Katselin pakkaspäivien kuluna Metsänhoitoyhdistysten kotisivuja,kovin olivat samalla muotilla ja yhtä vähällä tiedolla pihdattuja.Joulukuusi kätköilyä ja Krotian matkaa oli ajan kohtaisina uutisina.Pokara työkalu tarjouksessa kesän talven kanssa jäsenetuna.

    Ei yleensä valtuuston kokouksista mitään,mitä jäsen maksuksi tälle vuodelle esim. päätetty.Myös jäsenmäärän kehitys näkyy vain siten,jos muistaa aikaisemman luvun,voi nykyisestä laskea.yleensä kolmannes taitaa liki pudotusta olla, hehtaareissa neljännes.

    Muut voisivat otta Päijänteen mhy;kotisivuista mallia,sieltä voi lukea jäsen kattavuuden,jäsen maksun v.2016 ja ennakkotiedon kuinka yhdistys on sopeutunut ja pärjännyt ilman pakolista metsänhoitomaksua markkinataloudessa.Edellä mainittu yhdistys kertoo tekevänsä positiivisen tuloksen viime vuodelta,joten on onnistunut hyvin mukautumaan kilpailukykyisesti uuteen aikaan.

    Epäilen monen yhdistyksen tekevän jopa satojen tuhansien tappion.Päijät-Hämeen mhy:n sivuilta löytyy myös tietoa enemmän ,kuin yleensä.Toimintakertomus ja hintatietoa,myös tarjouksia.

    Liikevaihdoltaa nämä kaksi suurta Hämäläistä yhdistystä ei paljon eroa,mutta jäsenmaksun suuruus ja liiketulos eroavat.Toinen voitollinen ja toinen taitaa tehdä lähes puolen miljoonan tappion,eikä varmaa jää ainoaksi sillä saralla viime vuodelta.

    Lopuksi toteaisin,että plus tulokseen yltävät yhdistykset ovat osanneet ennakoida hyvin muutokset ja tulevaisuus näyttää valoisalta.Tappiollisten ryhdyttävä tehostamaan toimintaansa ja tarjottava metsänomistajille kilpailukysyisesti niiden kaipaamia ja tarvitsemia palveluita .
    i

  • Metsuri motokuski

    Tolopainen: Mhy:t ovat nykyään kaupallisia toimijoita, Metsänhoitomaksun poistuminen teki niistä vielä enemmän kaupallisen toimijan. Joten uskon että mhy;llä on aivan hyvin tilaa nykyisellä metsäsektorilla.

    Jovain

    Kannattaa muistaa, että metsänomistajien puukaupoista n. 90 % on teollisuuden pystykauppoja ja loput 10 % metsänomistajien hankintakauppoja. Mhy ei tee puukauppaa, vaan se avustaa metsänomistajia edellä mainituissa puukauppatavoissa.
    Puukaupan agenda täällä keskusteluissa on ollut pystykauppa ja sen kauppatavan purkaminen, eli teollisuuden harjoittaman puukaupan ja korjuutyön kytkykaupan purkaminen.
    On kysytty sitä, voidaanko Metsänhoitoyhdistys ja muut vapaat toimijat hyväksyä yhdenvertaisina ja yhdenvertaisilla ehdoilla teollisuuden ohella puun toimittajina.
    Näin muodoin saataisiin avattua LV peräänkuuluttama korruptio pystykaupasta.

    Metsuri motokuski

    Eiköhän niistä nykyään ala aina enennevässä määrin tulla puun toimittajia. Minusta mhy:n korjuupalvelun työ jo sinällään on puun toimittajina toimimista. Näinhän se on ollut periaatteessa aina mutta paperilla asia vaan on ilmoitettu toisin.

    Minusta jatkossa mhy:t toimivat samoilla sektoreilla ja samoin periaattein kuin yksityiset metsäpalveluyritykset. Eihän nuo mhy:n jäsenmaksut merkitse suurtakaan osaa yhdistysten toiminnasta vaan rahoitus tulee hankkia joko välitystoiminnasta, metsänhoitopalveluista tai sitten puun toimittajana.

    Saapa nähdä mitä metsätelollisuuden suuret toimijat jatkossa tekee. Syövätkö he mhy:t kentältä kilpailijoina. Houkutus varmaan on olemassa kun nyt se olisi helposti joukkopäätöksellä toteutettavissa.

    jees h-valta

    Metsuri motokuski, voit olla hyvinkin varma että syödään pois. Mhy:t ovat olleet aikanaan ok mutta aika ajanut ohi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Paitsi jos … metsänomistajat tekevätkin joukkopäätöksen että mhy:stä saa hyviä puukaupallisia palveluja.

    Jätkä pätkät

    MHY voisi toimia yli valtakunnan puukauppojen järjestelijänä. Yhteismyynnit pysty – ja hankintakauppojen yhdistämisellä saisi hyvät edut metsänomistajille ja ostaja saisi ostot pienillä toimintakustannuksilla.
    Erikoispuille olisi tällä työkseen toimivalla aina osoite ja isoilla puumäärillä pääsisi melko edullisiin välityspalkkioihin.
    Iso yhdistys ja tarmokas henkilöstö takisi ihmeitä ja pystyisi järjestämään kaikki toiminnat ja palvelut helposti ja asiantuntemuksella.
    Iso yhdistys pystyisi työllistämään moto-ketjuja täysiaikaisesti ja mahdollisesti samoista savotoista lähtisi puuta kymmenelle eri ostajalle.
    Kysykää vaikka Pasi Ruuskalta, toimiiko monipuoliset palvelut?
    Sieltä lähtee erikoistyviä Mahocanille, Koivutappien tekijälle, Pyöröhirsimökkien tekijälle (Huom erikoismitat) Sähköpylvästehtaalle, Ratapölkkyjen sahaajalle, Hirsitalotehtaalle, Junttapaalujen joppaajalle, Egyptinparrujen tekijälle, Veistosahalle, Vaneritehtaalle, Lastulevytehtaalle, Liimalevytehtaalle, Liimapalkkitehtaalle,Ikkunakantellin tekijälle, Puisten viilanpäiden sorvaajalle YM, Ym…
    Kaikilla näillä on omat vaatimuksensa ja myös erikoishintansa. ”Yhtä pölkkyä pienempää kauppaa ei tehdä”

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Nyt kun MHY:n puukauppa on sallittua, niin sielä alkaa kuhina käymään puukaupan suhteen.
    Metsäteollisuus ohentaa hankintaorganisaatioitaan ja tähän MHY on kuin nenä päähän. Toisaalta yllävän monet metsänomistajat, ei ainoastaan etä sellaiset, turvautuvat hakkuissaan ulkopuoliseen asiantuntijaan.

    Terveision: Korpituvan Taneli

    Jovain

    Näinköhän Lauri Vaaran sitkeästi ajama agenda pystykaupan korruption poistamisesta alkaa tuottamaan tulosta.

    On ymmärrettävää, että tällaiset isot yhteiskuntaan syvästi koskettavat asiat pitävät sisällään poliittisen vastakkainasettelun. Se näkyy täällä keskusteluissa. Se näkyy kaikkialla ja se on niin iso asia, että sillä on vuosikymmeniä rajoitettu metsänomistajien ja Metsähoitoyhdistysten vapaata yritystoimintaa lainsäädännössä.

    Nyt vuoden alusta Lauri Vaaran agenda on toteutumassa. Uudessa Mhy laissa vapaata yritystoimintaa koskevat rajoitukset on poistettu.

    jees h-valta

    Sitten ei muuta kuin joka mhy:lle uusia Valtroja metsävarusteilla. Huikeat ja edukkaat palvelut odottaa mhy-oven takana.

    Metsuri motokuski

    Minusta mhy kenttä teki viisaasti kun sulautui MTK:n organisaatioon. Uskon että MG ja muutkin yhtiöt ovat edelleeen läheisessä yhteistoiminnassa MTK:n kanssa. Tämä varmaan osaltaan hidastaa tai jopa estää mhy:n alasajon kilpailijana pois.

    Mhy:n ongelma on ollut aina ja jatkossa että he joutuvat myymään tai välittämään puunsa pois kun jatkojalostusta itsellä ei ole. Uskon että jonkinlainen yhteistoiminta säilyy pienten sahojen ja toimijoiden välillä joilla itsellään on pienet hankintaorganisaatiot, kuten jätkä esimerkinomaisesti valotti.

    Toisaalta mhy kentän laajentaminen suuremmaksi puun myyjäksi ja vaikuttajaksi kentällä on varmaan vaikea toteuttaa, koska silloin puumenekki kasvaa jo niin suureksi että yhteistoimintaa suurten yhtiöiden välillä joudutaan kasvattamaan. Silloin voi olla että yhtiöt puutuvat ostorajoituksilla välitystoimintaan.

    Tuo liittyminen MTK:hon varmisti varmaan tietyn tason jolla mhy:t jatkossa pystyvät toimimaan. Mutta uskon että monilla yhdistyksillä alkaa tiukat ajat ja en ihmettele vaikka henkilöstövähennyksiä olisi tulossa. Toinen ratkaisu lienee yhdistyminen muihin yhdistyksiin josta saadaan varmaan synergiaetuja.

    Metsänomistajan kannalta olis ilman muuta hyvä että kentällä olisi paljon toimijoita ja kilpailu puusta olisi todellista. Pahinta lienee se että kyseisellä alueella ei olisi kuin yksi tai kaksi ostajaa, jotka aika hyvin pystyisi saamaan puunsa sillä hinnalla kuin haluavat. Siihen en kuitenkaan usko että mhy tarjouksillaan ja toimillaan voisi kovinkaan paljoa vaikuttaa puunhintaan. Enemmänkin kyseessä on eri ostaja vaihtoehtojen tuominen puun myyjälle ja sitä kautta jonkinlainen lisäys metsänomistajalle puunmyyntipottiin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 104)