Keskustelut Metsänomistus Mhy:n jäsenistä suoraan MTK:n jäseniä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)
 • Mhy:n jäsenistä suoraan MTK:n jäseniä

  Näin suunnitellan Maaseudun tulevaisuuden mukaan.Samalla alueelliset metsänomistajien liitot on tarkoitus lakkauttaa.

 • Santtu

  Tässä on hyvä esimerkki MTK suhtautumisesta metsänomistajiin. MTK ssa näyttää päätetyn, mihin metsänomistajien hallitsemat metsänhoitoyhdistykset kuuluvat 🙂 ja metsänomistajat.

  Eiköhän oikea marssijärjestys olisi, että metsänomistajat miettisi, miten nykyisin puuttumaton edunvalvonta tulisi järjestää ja miettiä vaihtoehtoja todellisilla syillä.

  Metsänomistajien edunvalvonnan järjestäminen kokonaan uudella tavalla lienee se tarkoituksenmukaisin tapa järjestää metsänomistajien edunvalvonta. Kyseeseen voisi tulla Veronmaksajien keskusliiton kaltainen järjestö, mihin kuuluisi vapaehtoisesti metsänomistajat, jotka haluaisi kuulua.

  Muistutan vielä, että MHYn kautta edunvalvonnan järjestäminen on tulevaisuudessa lähes mahdoton, koska MHY / metsänomistajat eturistiriidat kasvaa MHY laki remontin seurauksena. MHY tuottaa ja myy palvelujaan metsänomistajille ja metsänomistajat ostavat palveluja sieltä, missä niitä tuotetaan kilpailukykyisesti markkinahintaan.

  Päijänteen tyttö

  Olen tuohtunut ehdotuksesta. Olen ollut tyytyväinen ja ylpeä siitä, että oma metsänhoitoyhdistykseni ei kuulu mihinkään metsänomistajien liittoon. Ne saakin lakkauttaa. MTK:n pakkojäsenyys metsänhoitoyhdistyksen kautta ei kuulosta hyvältä, joten koko kuviota joutuu harkitsemaan uudelleen, jos ehdotus toteutuisi.

  Metsäkupsa

  Yhdyn edellisiin kommentoijiin,kovin on yksipuolisesti MTK asian ajatellut toteuttavan.Junttamiehet kai heillä hoitamassa MHY:n asialle myötämieliseksi pienen piirin päätöksillä.En lisämaksuja ,kaipaa,vastinetta kylläkin olisi tultava toisella mitalla kuin tätänykyä.

  Aukusti

  Olen jo kerran aikaisemmin ehdottanut: VALLATAAN MTK !

  Pelkkiä maatalousyrittäjiä on ilmeisesti paljon vähemmän kuin metsätalousyrittäjiä. Ajatellaanpa sitä.

  Aikoinaan keskustapuolueen paikallinen kansanedustaja kehoitti valtaamaan Suomi-Neuvostoliitto-Seuran. Ajatuksena oli sisältäpäin seurata seuran toimintaa ja jopa vaikuttaakin siihen. Tiedän, että jäsenistössä olikin ”ei kommunisteja” !

  A.Jalkanen

  Tuo Aukustin ehdottama tapa on juuri oikea. Metsänomistajien tulee ottaa heille kuuluva valta metsänhoitoyhdistyksissä, ja tehdä niistä mielensä mukaisia. Ei eturistiriitaa tarvitse välttämättä tulla, jos yhdistyksen päätavoitteena pidetään (huom. edelleen) tuottaa jäsenistölle kohtuuhintaisia palveluja.

  Sitten se MTK jäsenyys. Se olisi varmaan kunkin yhdistyksen jäsenistön päätettävä (äänestettävä?), liittyykö vai ei. Järjestelmän kannatuksen vuoksi tämä olisi parempi marssijärjestys kuin automaattinen jäsenyys. Kannattaisi kuitenkin liittyä, ja ottaa valta sielläkin. Päätöksentekojärjestelmän on kuitenkin oltava sellainen että metsänomistajien tahto kuuluu koko edunvalvontaketjun läpi. Ja sitä paikallista, alueellista ja globaalia edunvalvontaa todella tarvitaan.

  tamperelainen

  Metsänomistajilta puuttuu etuja ajava etujärjestö . Metsänomistaja yhdistykset ovat liian hampaattomia,niissä enempi ompeluseura tunnelma(=liikaa naisenergiaa) kun olis pitänyt olla maamiesseura- tai jopa” vennamolaista” pienviljelysseurahenkeä.MHY:n näen metsänomistajan apulaisena,en vihollisena,johon olisi pakko turvautua. MTK on ainoa,josta voisi metsänomistajien etujärjestö tulla.Maatilalla kasvaneena en osaa viljelijöitä pelätä

  jees h-valta

  Ainakin minun tapauksessa se MTK-automaattijäsenyys pakottaisi eroamaan jo hyvissä ajoin mhy-organisaatiostakin. En nimittäin aio maksaa yhtään MTK-jäsenmaksua.

  tamperelainen

  Jesse on esimerkkitapaus metsänomistajasta,joka antaa etulyöntisaeman metsäteollisuudelle,ympäristöjärjestöille,kaavoittajlle määräillä metsänomistajaa.Ilmeisesti suomalainen metsänomistaja on yhdistys-ja yhteistyökyvytön ! On pakko uskoa!

  6tukki

  Kertokaa nyt viisaat, mikä on MTK:n rooli metsänomistajien edunvalvonnassa? Tällaisena etä- ja kuntaliitoksen myötä kaupunkimetsänomistajanakin en ole osannut itselleni kertoa.

  Miten hoidetaan metsänomistajien edunvalvonta yhteistyössä MHY:ten ja MTK:n toimesta paikallistasoilla ja valtakunnan tasolla?

  Mielestäni MTK pitää todella matalaa profiilia asemastaan metsänomistajien edustajana ja puolestapuhujana.

  Metsänhoidollisten palvelujen tarjontavalikoima tulee olemaan jatkossa melkoinen. On mhy:t, metsäkeskukset ja yksityiset palvelujen tarjoajat. Paraneeko metsänomistajan asema – mielipiteitä…

  tamperelainen

  Mielestäni nykyinen MTK toimii meko puhtaati maataloustuotannon äänitorvena.MTK;n lehti Maaseudun Tulevaisuus kylläkin seuraa erittäin aktiivisti metsätaloutta ja ottaa myös kantaa epä kohtiin(Metsälehtikin voisi olla kriittisempi!).
  Jos metsäomistajat liittyvät MTK:n,niin silloin myös MTK:n toiminnan on laajennuttava metsätalouteen.Jäsenistö hallituksen kautta luo toiminnan suuntaviivat.MTK:lla on kovapintaisempaa etujärjestö osaamista,mitä metsänomistajat kipeästi kaipaavat
  Esim hirvituhoihin voitaisiin terävöitetyllä etujrjestöpolitiikalla vaikuttaa
  Kannattaa katsoa esim yrittäjäjärjestöjen aktiivista lobbaamista,ei metsänomistajankaan pidä jäädä passiiviseksi sivustaseuraajaksi.
  Järjestötoiminnan pitää antaa myös joitakin porkkanoita,näin kukaan ei jää vapamatkustajaksi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)