Keskustelut Metsänomistus Mhy:n jäsenistä suoraan MTK:n jäseniä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 64)
  • Mhy:n jäsenistä suoraan MTK:n jäseniä

    Näin suunnitellan Maaseudun tulevaisuuden mukaan.Samalla alueelliset metsänomistajien liitot on tarkoitus lakkauttaa.

  • 6tukki

    Ainakin minunlaiselle etä- ja kaupunkilaismetsänomistajalle MTK on jäänyt värittömäksi järjestöksi, joka ei ole minunkaltaisiin metsänomistajiin juuri korvaansa lotkauttanut. En tiedä kuinka säännönmukaisesti MTK:n konkarijäsenet saavat järjestöltä metsänomistajien edunvalvontaan liittyviä tiedotteita.

    MTK:lla on parhaillaan menossa eräänlainen valtakunnallinen koulutustapahtuma, josta käytetään nimitysta ”Yhdistysten vuosi 2013”. Koulutustapahtuman yhtenä tavoitteena on aktivoida ja käynnistää uudelleen jo usein paikoin sammahtanut MTK:n paikallistason toiminta. Erään Pohjois-Pohjanmaalaisen kunnan MTK:n paikallisosaston puheenjohtaja kertoi minulle tuollaisen aktivoinnin olevan hyvin haasteellista. Kunnon toiminnan uudelleen virittämiseen tarvitaan euroja ja nykykäytäntö, jossa paikallistasoilta kerätyistä jäsenmaksuista 90 % lähetetään Helsinkiin, ei mahdollista uutta toimintaa. Jäsenmaksuista paikallistasojen tulisi saada tuo 90 % ja 10 prossaa voitaisiin lähettää ”etelään”, näin toimien paikallistasojen aktiivisuus nousisi.

    Vieläkin kummastelen tätä metsänomistajien edunvalvonnan kaksijakoisuutta (mhy/mtk). Olen aina uskonut yhden voimakkaan järjestön tehokkaampaan toimintakykyyn verrattaessa sitä tilanteeseen, jossa edunvalvontaa hoidetaan kahden järjestön toimesta ja vielä ilman toiminnan selkeää roolijakoa. Metsänomistaja, jonka tulisi maksaa jäsenmaksut sekä mhy:lle että mtk:lle on kyllä hieman ymmällään…

    suorittava porras suorittava porras

    Totesin kyllä , että metsiään hoitaville maksetaan parempaa hintaa ja lehden jutun mukaan puun hintahaitari kasvaa nykyisestä olosuhteiden mukaan . Korjuukustannuksetkin otetaan tulevaisuudessa nykyistä paremmin huomioon . Tähän astihan puuta on korjattu urakalla huomioimatta olosuhteita juuri lainkaan.

    On laskettu , että korjuukustannuksiin olisi saatava lisää 50 senttiä läpi kuutiota kohden , jotta puunkorjuu voisi tapahtua kestävästi . On erittäin todennäköistä , että varsinaista tasahintaista tasokorotusta ei tehdä , vaan taksa määräytyy tulevaisuudessa suoraan korjuuvaikeus/hellppoustekijöiden perusteella . Tämä vaikuttaa varmasti näkyvästi kantohintoihin . Siipeilijöille koittaa ankeat ajat ja ahkeruus toivottavasti palkitaan.

    Kuitupuunkasvattaja

    Harrastelija kirjoitti:

    ”Maidon kaataminen maahan ei taida Valiota paljon hätkäyttää, mutta puun myynnin lopettaminen vaikka kuukaudeksi saattaisi lisätä sahojen ja teollisuuden neuvotteluhaluja! ”

    Tämmöinen puunmyyntilakko on tietenkin osoitus etujärjestön joukkovoimasta. Menisin kuitenkin askeleen pidemmälle. Ei lakkoilua, vaan kauppa käyntiin maailmalle. Myyntiartikkeli voi olla tukkia, kuitua, sahatavaraa tai vaikka jalosteita.

    Puu kasvaa Suomessa nykyisiin hakkuisiin ja poistumaan nähden sen verran hyvin, että kaikkia keinoja puun menekin lisäämiseksi pitää hyödyntää.

    Yksi tärkeä asia, missä etujärjestö voisi tehdä töitä yhdessä teollisuuden kanssa:

    EU:lle direktiivi hiiltä sitovista rakentamisen ja sisustamisen normeista. Johan alkaa puukauppa käymään, kun Etelä-Eurooppaa myöten aletaan rakentamaan hirsitaloja ja massiivipuuhuonekalut valtaavat alaa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Suorittavan lisäksi myös Taneli ilmoittautuu, MTK:n kolmeviikkoisen peruskurssin käyneenä. Ilmeisesti vuosikymmen tai pari ennen Suorittavaa.

    Tästä taustasta huolimatta en ole päässyt lämpenemään ajatukselle MTK:n metsäjäsenyydestä. Ei vain yksinkertaisesti ole ollut näyttöä siitä että MTK ajaisi metsätilallisen asiaa.

    Kipeästi järjestö tarvittaisiin, yksin ei ole kiva tuulessa tarpoa.
    Nyt kun MHY ja MTK mahdollisesti lähentyvät toisiaan niin näen siinä toki mahdollisuuden. Kun joku sanoi ettei rupea maksamaan kahta maksua, niin minä näen sen niin että saattaa mennä jatkossa kertalinttuulla molemmat.
    Katotaan miten homma kehittyy. Onhan siinä tosiaankin se sisältäpäin valtaamisen mahdollisuuskin. Eli käytännössä sen jäsenosan sananvalta kasvaa, jonka määräkin on kasvava. Maanviljelijäthän vähenevät koko ajan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    tamperelainen tamperelainen

    Koko metsätalousalaa vaivaa vahvojen johtajien puute.Niitä ei ole MK:lla,METLA:lla,eikä maa-metsätieteellisellä tiedekunnalla.Samoin metsäorganisaatiot kärsivät liiasta demokratiasta,tasapäisyydestä.
    Metsänomitajalta puuttuu dynaaminen edunvalvoja(tyyliin SAK).MTK:ssa on alan osaamista,Viime kuukausina järjestö on kovistellut S- ja K-ketjuja ja vaatinut kuluttajavirastolta toimia.
    MHY.lä on sijansa,muuta siellä ei osata lobbaamista ja muuta kieroilua.
    Ainoa vaihtoehto on tehdä MTK:sta metsänomistajien etujärjestö.
    Johtoajatuksena on luoda hyvät luottamukselliset suhteet metsäteollisuuteen,huolehtia myös teollisuuden sujuvasta puun saanista hyvään markkinahintaan.Jos puunmyyntilakko kuuluu työkalupakkiin,niin silloin etujärjestö on ymmärtäntänyt työnkuvansa vääriin
    .Etujärjestön tehtävänä on myös pitää poliitikot,valtion virkamiehet,luonnonsuojelijat,metsästäjät ja kaavoittajat pienen pelon vallassa,olla neuvotteluissa uskottava osapuoli

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    MTK:n ongelma on juuri se, että siltä puuttuu uskottavuus. Järjestön tiedotuslehti mainostaa olevansa ”metsätaloustuottajajärjestön” äänenkannattaja, mutta on päästänyt puuntuottajien päävihollisen, sorkkaeläinlaiduntajien holtittoman prikaatinkenraalin (jolla on tosin korpraalin aivot) lauri kontron päätoimittajaksi.

    Kyseinen kontro ei ole missään vaiheessa kirjoittanut tai edes vihjannut, että sudet pudottavat reviirillään hirvikannan puuntuotannollisesti lähelle ihannetasoa, eli alle yhteen (1) yksilöön/1000ha.

    Sama sälli on häärinyt pääagitaattorina holtittomien sorkkaeläinlauduntajien järjestämissä puuntuottajien vastaisissa tupailloissa. Ja herra hakkarainen on hiljaa kuiin kusi sukassa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tamperelainen:
    ”Johtoajatuksena on luoda hyvät luottamukselliset suhteet metsäteollisuuteen,huolehtia myös teollisuuden sujuvasta puun saanista hyvään markkinahintaan.Jos puunmyyntilakko kuuluu työkalupakkiin,niin silloin etujärjestö on ymmärtäntänyt työnkuvansa vääriin
    .Etujärjestön tehtävänä on myös pitää poliitikot,valtion virkamiehet,luonnonsuojelijat,metsä stäjät ja kaavoittajat pienen pelon vallassa,olla neuvotteluissa uskottava osapuoli ”

    Etujärjestön työkalupakkiin kuuluvat myös järeät aseet. Se on kuin ydinpelote, vaikuttaa huomattavan paljon, vaikka ei käytetäkkään.
    Siis myös puun myynnistä kieltäytyminen on oltava kalupakissa mukana.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    tamperelainen tamperelainen

    Taneli:Puunmyyntilakko tietysti äärimmäisenä toimena pitää kuulua keinovalikoimaan. ja sen siinä tilanteessa vastapuolikin ymmärtää.Tarkoitus oli sanoa,että puunmyyntilakkoon vetoaminen toistuvasti heikentää neuvotteluilmapiiriä ja luottamusta

    Nimetön

    Eihän siitä nyt kovin kauan ole kun puunmyytilakkoa kokeiltiin. Markka ajan loppuvuosina kun hankinta kuidusta maksettiin n.200mk joka sen jälkeen pudotettiin, mitä ne oli ne matalimmat hankinta hinnat n.125? Sen jälkeen puunmyyntilakossa oltiin yksi talvi, ainakin me Mtk:n jäsenet. Vapaamatkustaja Jesse nyt kummiskin puuta myi ettei oma Metsäliitto joutunut kärsiin.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Otsikon aiheesta sivusta kommentoisin puheeksi tullutta puunmyynti lakkoa/sulkua.Ei ole tänäpäivänä realistinen,jos kuka uskoo sen pitemmällä aikavälillä nostavan puun hintaa,Isot(3 kpl)pystyvät tarvittaessa siirtämään rajojemme ulkopuolisille tuotantolaitoksille tilauksien toimittamisen.

    Sahurit kyllä joutuisivat pakkorakoon,ensin hinta nousisi,mutta sitten taitaisi nykymarkkinoilla viikatemies niittää sahoja .Konkursi harvoin lisää puunkysyntää.Paperiliitto kiristi vuosikymmenet teollisuutta,mutta nyt tahtipuikon heilutukset heiluteltu ja uho hiipunut.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 64)