Keskustelut Puukauppa MHY:n korjuupalvelun maksuaikataulu

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • MHY:n korjuupalvelun maksuaikataulu

  Missäs vaiheessa rahat pitäisi olla mo:n tilillä hakkuun päätyttyä? Omat kokemukseni rajoittuvat pariin pikkukauppaan isompien yhtiöiden kanssa mutta nilltä tilitys on tullut n. kuukaudessa siitä kun viimeiset pölkyt on ajettu tienvarteen. Korjuupalvelu on vetkuttanut kohta jo pari kuukautta. Selitellään tehdasmittauksella (havutukit). Muutenkin ihmetyttää koska samassa yhteydessä tehtiin energiapuuta joka motomitattiin mutta saman koneen tekemät havutukit mitataan sitten tehtaalla.

 • jees h-valta

  Juuri noita joihin ei pidä seota. Kun jo paremmastakin aloittajalla kokemuspohjaa miksi vielä sekoilla?

  Puun takaa

  Jos oikein muistan, ei ne Jessenkään puukaupat, yms. viimeksi ihan putkeen menneet. 🙂
  ps. Joko tie on valmis?

  topintam topintam

  E-puuhommat ei ainakaan hankinnalla ole kovin kiireisen miehen hommaa jos rahareikää olemassa.

  Luovutus ja hankinta aika päättyi 10/2012 . Saivat haketettua 11/2013. Lopputili 1/2014, e-puu kemerat vielä metsäkeskuksen takana meni tarkistukseen joten jospa ne nyt kesän päälle kun saavat kannot laskettua..

  Eli kaksi vuotta saa varata tämän kaavan mukaan jos lasketaan kun sahan ensikertaa käynnistelin.

  Menee se usiasti jouhevimminkin…mutta kannattaa satsata siihen ennakon ruikuttamiseen jos on rahantarvetta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Energiapuussa ei pidä jäädä odottelemaan haketusta, jos vain suinkin joku muu vaihtoehto on. Minulla käytetty ajokoneen kuormainvaakamittausta jo kahdesti, eri toimijoiden kanssa. Luotettava mittaus ja nopea tilitys.

  Ei kokemuksia puukaupoista MHY:n kanssa, mutta kopterilannoituksen järjestäjänä kyllä. Laskutuksessa sen verran viivettä, että taisi olla MHY pankkinakin. No, ainakin neulasnäytteitten maksun osalta melkein vuoden he rahoittivat hommaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Gla Gla

  Minulle on rahat tullut ennen kuin puunkorjuusta lasku. Muutamasta kuukaudesta on kyse, en ole tarkkaan seurannut. Mielestäni kaikki on hoitunut sujuvasti, eikä huomauttamista ole ollut. Leimikotkin on hakattu kokonaan, eikä mitään sopimukseen kuuluvaa ole jätetty tekemättä. Ei edes tänä talvena, vaikka heikko talvi tuottikin ylimääräistä jännitystä hakkuun ajoitukseen.

  vande

  Mhy:llä oli ostajat valmiina kaikille puutavaralajeille kaupantekovaiheessa. MHY:llä oli valtakirja kilpailutukseen johon vastauksen antoivat ainoastaan MHY korjuupalvelu ( puunvälityspalvelu) sekä yksi isoista. Valitsin korjuupalvelun tuon energiarangan saannon perusteella (sekä tietysti KEMERA lupauksilla höystettynä). Iso toimija ei tarjouksessaan huomioinut energiaa.
  Kävelimme syksykesällä mhy:n toimihenkilön kanssa leimikot läpi ja kyselin energiakohteiden pohjan raivauksesta. Hänen mielestään sitä ei tarvinnut tehdä. Hakkuut tehtiin maaliskuun alussa ja osittain kuviot jäivät hakkaamatta ”koska aluskasvillisuus haittaa liikaa”. Nyt luettuani vastauksianne tajusin, että kemerathan jäävät saamatta koska kuvioita ei ole käsitelty kokonaan. Raivaussahalle tuli siis töitä mutta onneksi alaa ei ole paljon.
  Eihän tuota kauppaa muutenkaan tullut tehtyä tilin toivossa mutta istutetut/ luontaisesti pellolle syntyneet koivikot piti harventaa nyt viimeistään. Lisänä oli jonkun verran isompaa harvennusta.
  Opinko jotain? Raivaussahaa ei pidä säästellä. Motolla rääseköistä ei saa nättiä. Kuskit ajoivat kahdessa vuorossa ja eri tekijät kyllä huomaa jäljestä. Jatkossa hoito pidettävä sellaisena, että kohteet pystyy myymään helpommin ja useampi ostaja saattaisi olla kiinnostunut.
  MHY korjuupalvelu (puunvälitys) kuitenkin hoiti koivikot kasvukuntoon – itsellä siihen ei hartiapankki riittänyt. Nuo muutamat aarit tiheikköä johon moto ei mennyt saanen kesän mittaan kuntoon.

  torppari

  kemeran saa siltä alalta joka on tehty, ilmoittaa vaan hehtaarit.
  ainakin aiemmin oli näin. eikä hakemiseen tarvitse mhy:tä
  itse olen hakemukset tehnyt ja aina on kelvannut

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)