Keskustelut Metsänomistus Mhy:n rooli

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Mhy:n rooli

    Mhylaki muutui ja muutoksen myötä yhdistys voi ja tekee puukaupaa edelleen korjuupalvelunkin roolissa.
    Entuudestaanhan valtakirjakauppojen toteuttaja korjuussa on ainakin pitänyt olla tarjousten paras kokonaistarjous ja kantohinta metsän myyjälle.
    Kun leimaustilaus tulee,on mhy:llä tarjoukset saatuaan kilpailijoittensa ptl:en yksikköhinnat.Nyt se voi verratta ja laskemoida oman tarjouksensa metsänomistajalle ilman sen kummempaa ”riskiä” ja tarjouskilpailua.
    Onkohan menettely kilpailulakien ja markkinointi-ehtojen mukaista?Ainakin yrittäjät joutuvat eri-arvoiseen asemaan.Lakihan pitäsi olla kaikille sama.

  • Reijo Lahtonen

    Terve, useamman vuoden näitä metsänomistajien edunvalvojien kuvioita tarkasteltuani olen tullunna siihen tulokseen, että ala kaipaa ronskisti kilpailua. Siloin hommat kehittyvät.

    Olen itsekin pyöritellyt uutta liiketoimintakonseptia, jolla aktivoitaisiin passiivisia metsänomistajia – palvelun uutuuden ja helppouden myötä – verokepeillähän puukaupan lisääminen ei saa kannatusta.

    Olen tavannut viikon sisällä useita metsänomistajia, ja suurin ihmehän kuitenkn on – samaan aikaan kun teollisuus on huolissaan riittääkö puu – se, että esimerkiksi Keski-Suomessa UPM on laittanut oston stoppiin.

    Ymmärrän toki, että homma kaipaa ympärivuotisuutta tasaisuutta – se ei tule kuitenkaan pakottamalla – vaan ohjaamalla palvelua siten, että sen avulla saataisiin kauppaa tasaantumaan ja sitä kautta hommaa kehittymään.

    Uusi aika – uusia kuvioita – se 1900 luvun alussa syntynyt perinteikäs malli on aika uudistaa. Kilpailu on parasta lääkettä. Se kehittää.

    Onko menettely laillista – tuossa lopussa utelet – metsäalalla on toimittu oman lainsäädännän ja valvonna piirissä -ohi Suomen lain. Siitäkin olisi jo aika saada irtiottoa. Vapaa markkinatalous on paras lääke kehittymiseen.

    mehtäukko

    Voi olla tutkinnanaiheinen juttu.
    Oliko kaakkois-Suomen kulmilla jutta,jossa mhy oli jo yhtiöittänyt uuden lain mukaisesti korjuun.
    Mitä sillä on eroa entiseen korjuupalveluun,jos samat ukot käsittelevät leimaustarjokkaat? Korjuu-yhtiö on sitten näennäisesti ”vastuussa” sen kuvion osalta, mutta läpinäkyvyys,puolueettomuus ja tasapuolisuus.Missä välissä niitä sovelletaan?
    Kun tiedossa on eriasteista sorsimista ja vedättämistä vain valittujen muutamien ostaja-ehdokkaiden kesken joku toinen taho välistä hyläten,kuinka esitetty kysymys voi toimia tasapuolisesti ainakaan jatkossa?!

    Kivelänhanttu

    Joo täällä kaakkois-Suomessa on aloittanut puunoston Karjalan mäntuy jonka omistaa 100% mhy. Henkilöstöä tällä ei ole vaan mhy:n neuvojat hoitaa paperityöt. Mikään ei luultavasti muutu mutta tämä on nyt uuden metsänhoitolain sallima ja laillista. Hyvänä puolena on että saa pienetkin määrät hankintapuuta kaupaksi.

    Rane

    Reijoa ei varmasti tarvitse paljon houkutella kokoamaan uutta käräjöintiryhmää.Tämä voisi olla vaikka ”savotoimattomuus-ryhmä”.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)