Keskustelut Metsänomistus Miinuskorko

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Miinuskorko

  Milloin metänomistajalle saadaan miinuskorko? Näinpä tuossa viime viikolla tuttua kunnankamreeria. Kertoi, että nyt on kunnan uusissa lainoissa miinuskorko. Eli kun otat lainaa, pankki maksaa siitä velalliselle korvausta. Kamreeri kertoi, että otettiin vähän reilummin lainaa, kun on niin edullista.

  Mikä tämä on tällainen maailma. Kai lapsikin ymmärtää, että ei tässä ole mitään järkeä. Saadaanhan kunnat rakenkentamaan uusia kouluja, teitä ja terveyskeskuksia mutta eikös tämä kuvio ole vaarassa romahtaa, kun Keski-Euroopan talous käynnistyy ja korot nousevat. Taitaa niitä yksityisilläkin olla jo aika paljon luottoja ja maksuhäiriöitä.

 • jees h-valta

  Jos yksityisellä olisi tuollaista rahaa saatavilla en epäröisi ollenkan ottaa tarpeeseen lainaa. Mukavahan se olisi katella kun pankki korkoa maksaisi välillä. Itse sitä on kyllä tullut jokunen kymmenen tuhatta sinnepäin maksettua että tasaus olisi paikallaan. Eihän siinä mitään riskiä sen enempää ole kunhan kohde on tuottava johon sijoittaa.

  Tolopainen

  Ei rahalla ole juuri mitään hintaa nykyisn, jos olet ottanut euribor sidonnaisen lainan esim. viisi vuotta sitten, viitekorko pienentää pankin marginaalia ja koknaiskorko on reilusti alle puoli prosenttia, eli laina on lähes ilmaista. Nykyisin saa lainaa alle prosentin marginaalilla, mutta viitekorko ei enää sitä pienennä, ovat pankit vähän viisastuneet.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)