Keskustelut Metsänomistus Miisun-kirjoitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 86)
  • Miisun-kirjoitus

    Eilen ilmestyyneessä metsälehdessä Miisunkirjoitus asioista.
    Ihan ok tekstiä asiaa kyllä risuliitossa Miisulla työsarkaa
    Piisaa kertoi työnepäkohdista palkkauksesta ei nykypäivänä
    kukaan sahaamista maksa metsäeikan koneet tekee duunit
    Metsurile jää raivuut tienvarrett 1.Enska ei nykypäivänä
    HVA .tukkiaväsäillä Kuin totesi tekstissä raskasduuni
    Meilläkkin usein mukana Moto ponsse 2.ensakankone
    Esim tienvaressa puistometsienhakkuissa.valmistatulee

  • jees h-valta

    Enpä nyt muista luinko samasta Metsälehdestä vai Maaseudusta mutta ilmeisesti nuo paalikoneet taitavat loppupeleissä ottaa nuo nuorten metsien kunnostukset eli raivaushommat. Niinpaljon sen tehokkuutta nyt aivan umpipöhelikössä on suitsutettu. Toki raivaajia vielä tarvitaan mutta koneet näyttävät pikkuhiljaa hivuttautuvan samoille apajille. On vain karsea totuus että paaliurakoija voi maksaa vielä hiukan kantorahatuloakin hommasta josta Miisun kaltaisien metsurien tekemänä kolahtaa aika tuntuva lasku metsänomistajalle. On aika selvää kuinka tuossa kohtaa valinta käy. Alle kilometrin päässä linnuntietä tästä paalikone hoiteli myös hakkuutähteiden niputuksen ja kyllä vain kävi kätevästi. Loppupeleissä myös kansantalous hyötyy kun kuitua ei polteta vaan näitä paalattuja.

    suorittava porras suorittava porras

    Voi jäädä metsät hoitamatta , jos ruvetaan nojautumaan isommalti risujen kapalointiin . Kaupallinen tiedoite on näköjään mennyt Jessen kohdalla täydestä , kuin väärä raha. Mainoksissahan ei ole kielletty lupaamasta melkein mahdottomia. Saha ja Valtra riittää risutalkoisiin vallan mainiosti .

    jees h-valta

    Riittää toki mutta paalausominaisuus puuttuu. Enkä sitäpaitsen ole niitä alle kuitukokoisia kyllä enskareilta keräillyt ollenkan. Mutta toki sitten tulee poltinpuusavottaa tehtyä samoilla välineillä.

    suorittava porras suorittava porras

    Miisun kirjoitus oli täyttä asiaa . Tukea hänen ajatuksilleen on myös
    Metsälehden (n:o 8 / 2015) sivulla 14 .

    jees h-valta

    Asiaa kyllä mutta jos mo:lla on esim. noin viiden hehtaarin tai isompi nuoren metsän kunnostus edessään en epäile hetkeäkään kumpi työstäjä kiinnostaa enemmän jos tulee koneet vaihtoehdoksi.
    Vaikkei saisi kuin euron kuutiolta kantorahatuloa on kustannusvaikutus aivan eri kuin muutaman tonnin lasku ja erittäin sekava ja vaikeakulkuinen maasto sillä palstalla sen työn jälkeen. Tiedän itsekkin kokemuksesta kuinka ikävä tuossa omanikin ensiharvennetussa on kulkea. Meinasipa sieltä Valtrakin saada yhden ylös nousseen latvuksen kopin pohjasta läpi. Kytkimen aukosta sisään ja kytkin jumissa hetken aikaa. Harvoin onkaan moottorisahalla tullut traktorirempaa tehtyä. Tarvittiin kyllä hiukan muitakin kaluja.
    En epäilisi itse henk.koht. hetkeäkään kun ottaa huomioon omat kulut, työtunnit, kaluston parsinnat jne. jos joku tosiaan vielä hiukan maksaakin siitä ryysiksestä ja jää siisti metsäkin vielä. Tässä nyt hiukan sekosin ensiharvennukseen josta toki saan rahaa kuitumuodossa ja kemerana mutta sama peli tavallaan e-puutyyppisiin harvennuksiin. Josta kuitusaanto pieni ja muupuuta paljon.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Pseudoyrittäjyydellä on saatu metsänhoidon kustannukset l
    alas ja on törkeää väittää, että metsänhoito on kallista varsinkin kun valtio laittaa vielä rahasäkin kylkeen kemeroina. Kyllähän metsänomistajien äänenkannattajat näillä kustannuksilla selittävät omaa laiskuuttaan mutta todellisuudessa oikea aikaiset raivaukset ei maksa paljon mitään huomioiden myös sen kannattavuus toimenpiteenä ja jos joku väittää muuta, valehtelee.

    Totta on, että palkat on 10-20% korkeammat Suomessa kuin pahimmissa kilpailijamaissa Ruotsissa ja Saksassa. Tämä on tapahtunut ammattiyhdistysliikkeen kiristyksen tulos ja on johtanut Suomen suurelta osin tähän lamaan. Euromaiden talouden kasvaa ja jopa Kreikan talous kasvaa nopeammin kuin Suomen. Ammattiyhdistysliikkeen tarkoitus ei ole tukea Suomen taloutta tai työpaikkojen syntymistä. Ay liikkeen ainut tehtävät on kiristää jäsenilleen mahdollisimman isot palkat ja edut muusta välittämättä.

    jees h-valta

    Nämä A.R:n ja ammattimiehen kommentit lipsahtivat ilmeisen tarkoituksella pois koneiden korvaavasta josta puhuin TODELLISENA vaihtoehtona manutyölle. Tilannehan on että laatu paranee ja siitä vielä maksetaankin. Kyllä siinä kisassa jää halppistyövoima esim. Virolaisetkin toiseksi. Tämä paalikone on alkanut todella tehdä kauppaansa ja kun se alkaa löytyä joka puolelta maata tasaisesti osaavalla koneyrittäjällä on karu totuus edessä ammatikseen raivaavilla.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    En varsinaisesti ottanut kantaa paalikoneeseen mutta voin ottaa. Tämä on todellakin tulevaisuuden suuntaus, että paalikoneella tehdään taimikonhoidot. Metsälehdessä metsä”viisas” jo näkee valoa tulevaisuudessa siinä, että metsänhoito koneellistuisi. Kykenmättömyys puuttua liian vähiin varhais- ja taimikonhoitoihin, johtaa paalikonetyöskentelyyn. Sitten mitä se tarkoittaa metsien kasvun kannalta onkin toinen juttu. Koivusta, hieksestä lähinnä, tehdään harvoja metsiä kun ne on 30-40 vuotiaita jo lähes kasvunsa lopettaneita niin siinä menee kaikki pieleen. Nuorenmetsänkunnostus jo nimenä kuulostaa lähinnä irvokkaalta kun kone on hakannut omansa pois. En kyllä ymmärrä miksi metsä”viisaat” ajavat koneellistumista kuin käärmettä pyssyyn metsään kun tulevaisuus vaatisi enemmän ja nopeammin ja siihen pääsee vain metsurityöllä.

    jees h-valta

    Suorittava ei sittenkään ole lukenut juttua paalauksesta. JO 25ltr:n runkokoolla kannattavaa vaikka EI saisi edes yhteiskunnan tukea!
    Ja sinne menee oli pöhelikkö millainen tahansa. Josta tosiaan sitten toinen vaihtoehto on maksaa useita satoja euroja hehtaarilta sen kunnostamisesta. Ja kuten sanoin, palstan kuljettavuus ja näkö aivan eri maata. Ei siinä joku kolhu asiaa miksikään muuta. Nekin on kiinni paljon koneen ohjastajasta.

    suorittava porras suorittava porras

    #”Tämä paalikone on alkanut todella tehdä kauppaansa ja kun se alkaa löytyä joka puolelta maata tasaisesti osaavalla koneyrittäjällä on karu totuus edessä ammatikseen raivaavilla ”#

    Joka puolelta maata ei löydy paalivehkeitä pitkään aikaan – tuskin koskaan . Tätä ihmelaitetta on kehitelty jo toistakymmentä vuotta ja tuotanto on hädin tuskin kivunnut yli kymmenen koneen .

    Ikiliikkujakin on helpompi keksiä , kun saada keppien paalaus kannattavaksi ilman poppakonsteja . Vaikka laitetta markkinoidaan raivaamattomiin kohteisiin , sekin alkaa toimia ja tuottaa vasta raivatuilla ja runkotilavuudeltaan ensiharvennuskokoisilla kohteilla .

    Energiayhtiöt ovat todenneet pieniläpimittaisen puun liian kalliiksi
    heidän tarkoituksiinsa . Tämän seurauksena on siirrytty käyttämään kivihiiltä . Kun nuori metsä on korjuutyön ja materiaalin laadun kannalta sopivaa , on se biologiselta ja taoudelliselta kannalta jo pilalla .

    Korjuun yhteydessä syntyvät maasto- ja puustovauriot
    pahentavat metsän tilaa entisestään . Korjuujälkien seurannassa ei ole havaittu vaurioiden vähentymistä , vaikka arvosteluasteikkoa on hilattu rajusti lievempään suuntaan ja työntekijät ovat kokeneempia.

    Taimikonhoidossa parempiin tuloksiin pääsemiseksi ainoa toimiva tapa on tehdä työ ajoissa . Paljon aikaisemmin , kun tähän asti on ollut tapana . Työmäärä on kohtuullinen , samoin kustannukset . Konevoimaan siirtyminen hoidon pitkittymisen myötä johtaa väistämättä korkeampiin kustannuksiin . Kuka on valmis maksamaan enemmän siitä , että konetyön tulos ei täytäkään odotuksia taloudellisessa eikä metsänkasvatuksellisessa mielessä?

    Työvoiman riittävyyskin on ongelma . Kaikki nykyiset ja tulevat konekuskit tarvitaan ainespuuhakkuille ruokkimaan joko uusia tai laajentuvia tuotantolaitoksia . Kokemuksesta voin sanoa , että risuvehkeille ei tule olemaan tungosta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 86)