Keskustelut Metsänomistus Miisun-kirjoitus

Viewing 10 replies - 61 through 70 (of 86 total)
  • Miisun-kirjoitus

    Eilen ilmestyyneessä metsälehdessä Miisunkirjoitus asioista.
    Ihan ok tekstiä asiaa kyllä risuliitossa Miisulla työsarkaa
    Piisaa kertoi työnepäkohdista palkkauksesta ei nykypäivänä
    kukaan sahaamista maksa metsäeikan koneet tekee duunit
    Metsurile jää raivuut tienvarrett 1.Enska ei nykypäivänä
    HVA .tukkiaväsäillä Kuin totesi tekstissä raskasduuni
    Meilläkkin usein mukana Moto ponsse 2.ensakankone
    Esim tienvaressa puistometsienhakkuissa.valmistatulee

  • Metsuri motokuski

    Ei tule. Uusi kemeralaki on se risupaketti. Siinä on päätetty hinnat niin e-puulle kuin tamikonhoidoile sekä tienteoille ja ym;lle

    suorittava porras

    Tuskin tulee pakettia : ) Paalivehkeen 150 000 euroa korkeampi hinta perinteiseen harvesteriin verrattuna hillitsee siihen kohdistuvia ostohaluja .

    23 tonnin kokonaispaino ja puoli metriä leveämpi ajouravaatimus normaaliin ainespuuharvennukseen verrattuna voi puolestaan rauhoittaa metsänomistajien intoa tilata konetta töihin . Leveistä ajourista huolimatta korjuuvaurioiden osuus oli tutkimuskohteella suurempi , kun harvesterilla korjatuilla kohteilla .

    Hakkeen hinta alkaa olla kohtuuden rajoissa vasta , kun sitä tehdään tilavuudeltaan yli 80-litran rungoista . Tällä kohtaa tavallinen harvesteri peittoaa paalausmenetelmään tarkoitetun keksinnön mennen tullen . Lisäksi harvesterin taloudellinen käyttöalue jatkuu tästä ylöspäin .Paalajan mahdollisuudet puolestaan käyvät vähiin .

    Liian kalliin puun(=runkokoko 20-80 litraa) keräily turhan kalliilla koneella on tuhoon tuomittu yritys. Laitteen tuottavuustutkimuksessa todettiin myös , että ennakkoraivaus on tarpeen tuottavuutta parantavana tekijänä .
    …että aika monta isoa kantoa on kaskessa hankkeen etenemistä hillitsemässä . Raivaussahat kannattaa edelleenkin pitää ”tikissä”.
    Sama koskee niiden käyttäjiä . : )

    jees h-valta

    Suorittavalta puppua. 25ltr:n rungosta alkaen kannattavaa paalikoneella. Tutkittua, ei mutua.

    Ammatti Raivooja

    Tutkimuksen on muuten tehnyt konsulttiyhtiö Jaakko Pöyry. Tutkimukselta on ilmeisesti vaadittu tuloksia ja nopeasti.

    jees h-valta

    Myös tuo ennakkoraivaus puppua. Ei tarvita. Tutkittua myös.

    ostaamyy

    Suorittavan portaan kommentissa on luvut pöydässä ja kallistuisin portaikon puolelle.

    jees h-valta

    Kun olen tuota J.Pöyryn väkeä ollut jopa kuuntelemassa voin vakuuttaa ettei taida suomenmaasta paljon asiallisempaa tutkimustahoa tänäpäivänä metsätalouden saralta löytyäkkään. Siitä on muuten jo ainakin pari vuotta kun he jo tiesivät että eucan voittokulku lehtisellussa loppuu ja vaikeudet senkun pahenee niissä kulttuureissa. Veikkasivat suomalaiselle koivulle uutta tulemista ja sitähän se lähes siitä eteenpäin on tehnytkin. Paitsi ettei ”kuusiuskontokunta” sitä vain huomaa eikä käsitä.
    Toki he tiesivät aasian hyvän havusellun menekin kasvun ja ennakoivat suomeen kovia investointeja.

    jees h-valta

    Tämä suorittavan ”tutkimus” on suoraan koneyrittäjien julkaisemasta tiedotteesta joka suoraan perustui heidän omiin nk. tutkimuksiinsa.
    Juuri tulin myös illan kierroksellani kannonnostotyömaan ohi jota suorittava myös pieniaika takaperin piti lopetettuna työlajina. Tätä e-puuta yleensäkin kuten sen kemera-tukia hän on myös ollut useita kertoja varmana lopettamassa. Missä suorittavan totuus? Niissä omissa numeroissasiko? (joita toistontoistona saamme kyllä usein lukea)

    suorittava porras

    Lähteenä on käytetty Pöyryn tutkimusta . Siinä ei mainita kannattavuudesta mitään . Puhutaan kustannuskilpailukykyisyydestä verrattuna harvesterikorjuuseen pieniläpimittaisilla kohteilla .

    Runkokooltaan 20-litran puista tehty hake on paalausmenetelmälläkin tehtynä noin 7 euroa kalliimpaa kuutiota kohden verrattuna 80-litran runkokokoon . Jokainen voi tehdä mieleisensä päätelmän siitä , kumpaa kaliiberia puuaineksen käyttäjän näkemyksen mukaan tulisi olla . Kalliiksi on puuta moitittu, eikä kauppa ole juurikaan käynyt. Pieni puu ei kelpaa lainkaan.

    Aika paljon näytti tuo tutkimus perustuvan oletuksiin . Minusta aivan liian paljon .
    Tutkimuksessa paljastui kuitenkin vielä yksi kanto kaskessa . Laitteen hankintaan voi olla vaikeaa saada rahoitusta.

    jees h-valta

    Niin varmaan onkin jos otetaan huomioon ettei isot koneurakoijat ole niitä aktiivisimpia ostajaehdokkaita. Kun yksityinen alkaa koneurakoinnin on aina vaikeaa saada ensimmäiselle koneelle rahoitus. Mutta jos sopimuksen jonkun ison puunostajan kanssa hyvin pohjustaa on varmasti helpompi aloittaa. Tuskin soppari mhy:lle riittää.
    Ainakin täällä taas jollain on kone koska teki juuri tuossa Kullaan tienvarressa aikamoisen kasan paaleja. Jossa nyt nostetaan kantoja samaisella alalla. Ja sen suorittavan työnantajan lukuun, tietty.

Viewing 10 replies - 61 through 70 (of 86 total)