Keskustelut Luonto Mikä suomalaisiin on mennyt?

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Mikä suomalaisiin on mennyt?

  Mikä Euroopan metsäisimmän maan kansalaisiin on oikein mennyt? Muutamaa puuta ei voisi kaataa rakennettavan koulun paikalta. Heinolassa puolestaan kokonaiset ikäluokat joutuvat yhden  liito-orava valittajan takia käymään koko koulutaipaleensa parakeissa. Ihmisten itsekyydellä ei ole enää mitään rajoja.

  Lahden Anttilanmäellä rakennetaan paraikaa tiloja ruotsinkieliselle koululle ja päiväkodille. Vanha suojeltu koulurakennus peruskorjataan ja sen viereen nousee uusi yksikerroksinen sivurakennus.  Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistyksen mukaan koulun tontilta kaadettiin viime perjantaina kolme mäntyä ja viisi vaahteraa.  Osallisilta ei kysytty suostumusta näin huomattavaan toimenpiteeseen.

   

 • Tolopainen

  Tietenkin tontilla pitää olla puita eilenkin kuuntelin miten satakieli piti konserttia tontin metsäosassa. Kun tontin reunoilla on puita ei talossa tarvita jäähdytystä sopiva varjostus tulee isoista puista.

  Olen päättänyt itse mitkä puut tontilta poistan koskaan ei ole kukaan siihen puuttunut. Puuston poistaminen tontilta pitäisi olla omistajan asia. Jos ksupunki haluaa säilyttää puustoa toisen tontilla se pitäisi olla luvan varaista. Miksi omistajan pitää nöyristellä jonkin virkamiehen edessä. Käytännössä puiden kaatamista omalta tontilta ei kuitenkaan estetä. Ei se ole mikään yleisen edun asia. Rakentamisasioissa demokratia on viety liian pitkälle Suomessa. Miksi esim. asukkaat voivat vastustaa tuulivoimaloiden rakentamista. Ei niistä ole ympäristölle mitään haittaa. Ei ne edes näy lähialueille jos omalla tontilla on puustoa edessä. Meilläpäin on 2km päässä lähin tuulivoimala eikä mitään haittaa. Ei niin minkäänlaisia infraääniä kuulu eikä siipiä näy. Varisten raakkuminen en häiritsee pahemmin.

  Jätkä

  Noista puista asuntojen lähellä tahtoo olla enemmän harmia. Nykyistä taloa rakentaessa pyrittiin jättämään tontille niin monta koivua kuin mahdollisya. Perusvaluissa piti betoniauton pujotella ja torvea ohjailla puiden välistä.

  Kun lehtipuita oli paljon, niin tiilikate pyrki sammaloitumaan, rännit oli tukossa lehtimoskasta ja varjon puolen lateksi pyrki ottamaan hometta!

  Nyt rakennuksen lähellä on ainoastaan naapurin puolella oleva puusto. Rannassa on muutama koivu ja joku havupuu, se on mahdollista 3 000 m2:n tontilla. Eli tavanomaisella rakennustontilla kannattaa kaataa keikki puut. Istuttaa sitten valmiiden rakennusten jälkeen uusia taimia, jos siltä tuntuu.

  Kaikki puut, jotka yltäisivät kaatuessaan räystääseen, pitäisi olla pois. Lehtipuut ovat komeita kesällä, mutta melkoinen lehtimäärä niistä isoista koivuista tulee.

  Jos aletaan rakentamaan ja tontilla on puita, niin ensimmäiseksi puut nurin – yhden voi jättää sinne takanurkkaan. Kun kaivukone tulee, se nyppii kannot ja nostelee pintamaat auton kyytiin, niin saadaan pohjatyöt halutun mukaisesti tehtyä. Asemakaava-alueella on aika usein puiden kaataminen luvanvaraista, jonka toki saa helposti, kunhan hakee lupaa.

  Sivukylillä ei lupia vaadita, eikä niitä tarvita muilta kuin puun – ja tontin omistajilta.

  Tolopainen

  Mitä varakkaampi alue kaupungissa. Sitä enemmän puita tonteilla.

  mehtäukko

  Risuparka…”Jos näin pahasti ahdistaa suomalaista metsänomistajaa , on parempi muuttaa suotuisemmille elin alueille , esim. Venäjälle tai Etelä Amerikkaan!”

  Sitähän tässä on jo odotettukin. Muutama laivalasti piiperöitä pitkin valtamerta ja pudottaapahan lastin joko Kuuban rannikolle tai Siperian satamaan,- ihan sama.

  puunhalaaja

  Tällaisen kesäasukkaan juhlahetki oli se, kun paikallinen kaivurikuski pihalla operoidessaan kehui asennettani puihin: Monet muut kaupunkilaiset mökkiasukkaat eivät kuulemma tajua kaataa puita talojen vierestä. Tuli ihan aikuinen olo.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)