Keskustelut Metsänomistus Miksi suomalaiset tuohoavat omaa maatansa?

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 50 total)
  • Miksi suomalaiset tuohoavat omaa maatansa?

    Vihreät euroedustajat aikovat Anni Sinnemäen mukaan ajaa EU:ssa pellonraivauskieltoa Suomeen.
    Tämä se meiltä enää puuttui!
    Maa, joka rahoittaa 15% butjetistaan velalla, tuo puolet ruoastaan ja 2/3 energiastaan ulkoa, aikoo estää oman maataloustuotantonsa kehittämisen!
    Suomi on ajettu todella vaaralliselle tielle maailmassa, jossa kasvava väestö tarvitsee yhä enemmän ruokaa ja energiaa.
    Syyksi pellonraivauskiellolle ilmoitetaan ilmastonmuutoksen torjuminen!

  • pitkät neulaset

    Politiikon tehtävä on kosiskella puolueensa riveihin kannattajia.
    Mikäpä sen miellyttävämpiä argumentteja kuin vihreys, luonnon ja maailman pelastaminen – ja vielä se ,että pieni Suomi kykenisi
    sen suurilta osiltaan aivan yksin suorittamaan?

    Nuoret partaradikaalit ja teinisivarit ovat päässeet otsikoihin ja saavuttaneet asemaa näistä asioista päätettäessä.
    Kyllä heidänkin mielipiteet ja näköalat on otettava huomioon.Tämä on yhä kasvava joukko näinä päivinä ja yhteinen sävel on löydettävä.Se ,että mikä ja miten täytyy myös pystyä osoittamaan
    numeraalisesti – ei mutu tuntumalla maata johdeta.

    Asioista pitää puhua ja käydä keskustelua – oikeista asioista nimenomaan.Ei jostakin sukunimi tai homoavioliitoista.Ei kohdentaa keskustelua liikaa Yhdysvaltojen,Venäjän,Kiinan ja muiden maiden asioihin ja tapahtumiin – vaan keskittyä pitämään
    kotipesä puhtaana.

    Rahan alttarille on uhrattu kuluneina vuosikymmeninä liian paljon
    saamatta pysyvää vastinetta näille toimille.
    Velaksi eläminen on sietämätöntä , ja sen on yksinkertaisesti
    loputtava – tai sen joku muu taho suorittaa ennemmin tai myöhemmin.Mieluummin omat pojat kuin vieras joukko käyttäisivät
    kirvestä , suorittaen tarvittavia leikkauksia.Näiden haavojen arpien
    parantamiseen saavat ja joutuvat osallistumaan kaikki – niin herrat kuin narritkin.

    Rane

    Niin, pitkillä neulasilla on varmaan jotain tietoakin siitä onko jokin taho ”ulkomailla” jotenkin reagoinut tuohon suojelumetsän ostoon?
    Siis näiden jo valtavien suojelualueiden lisäksi?
    Tässä oikeastaan kiteytyykin vihreiden politiikan heikkous.Lapsilisiä leikkaamalla säästettyjen rahojen syytämistä tuottamattomien metsien ostoon perustellaan sillä että onhan niillä kouluruokailu.Ja eihän” ulkomailla” välitetä suomalaisten yksinhuoltajien ahdingosta.Sitä ei siis ole olemassa.
    Rane on sitä mieltä että jos vihreät yrittää ängetä seuraaviin hallitusneuvotteluihin niin ei kun hiilenmusta kengänkuva takalistoon.Ja kovalla kosketuksella.

    tamperelainen

    <<>>>

    En oikein ymmärrä yllä olevaa tekstiä.Vihervasemmisto on saanut varmasti äänensä kuuluviin.Heidän apunaan on kaikki media.He pääsevat käyttämään julklisuudessa suhteettoman suurta puhe-ja mielipdevaltaa.Vihervasemmiston logiikasta puuttuu taloudellinen peruste.He rakentamisen sijasta tuhovat hyvinvointivaltion.Vain Pohjois-Koreassa tällainen ideologia toimii

    pitkät neulaset

    On lottovoitto syntyä Suomeen.Näistä yksinhuoltajista ja lapsista
    puhuttaessa pitää muista ,että esim. Saksassa huoltovelvollisuus
    lapsesta on 26 :een ikävuoteen saakka.On ollut esim. tapaus jossa lapsi on ryhtynyt oikeustoimiin vanhempiansa vastaan heidän hoidettua tuon maksupuolen lapselleen huonosti.Ei Suomessa näin ole.
    Vanhempien erotessa ja lapsen jäädessä äidille – ei riitä että huolehtii
    lapsen elättämisestä – vaan on myös elätettävä äiti.Eli tällä käytännöllä
    pyritään saamaan vastuuntuntoa vanhemmille – ja keppiä tulee mikäli suksi ei luista.
    Suomessahan lapsen voi tehdä tahi useampiakin ,vaikkei vanhemmista ole itsensä elättäjäksi.
    Kouluruokailu,kuljetukset ja opetukset – mikäli nämä olisi vanhempien itsensä maksettava,olisi paljon ihmisiä jotka jäisivät vaille nykyisessä mittakaavassa tapahtuvaa koulutusta.

    Maailma muuttuu – kyllä vihreät ovat lyöneet itsensä läpi .

    Puun takaa

    40 vuotta Yhdysvalloissa asunut maailmankuulu suomalainen taloustieteilijä Bengt Holmström taisi kiteyttää Helsigin Sanomissa Suomen tämänhetkisen ongelman kaikkein parhaiten.
    Hänen mielestään Suomi on huippukoulutettujen alisuorittajien maa.
    Hänestä meillä on hyvä peruskoulu ja lukio, mutta yliopistoissa homma lässähtää.

    Gla

    Yle Puheen politiikkaradiossa esitetään huikeita ajatuksia. Esimerkiksi Metsähallituksen pitäisi lopettaa hakkuut ja suojella valtion maat. Se, että näin jäisi saamatta 120 miljoonan vuotuiset puunmyyntitulot, on pikku juttu. Lisäksi tasarakenteinen metsänkasvatus on tuonut metsiimme sairauksia, kuten juurikääpää. Ratkaisuna tähän on, yllätys yllätys, jatkuva kasvatus.

    http://areena.yle.fi/radio/2215896

    Puun takaa

    Jos korkeasti koulutetut ihmiset esittävät edellä mainitun tasoisia ajatuksia, on heidän koulutukseensa käytetyt varat menneet täysin hukkaan.

    Pinsiön vaari

    Samaa mieltä Puun takusen kanssa! Luettu on mutta ymmärrystä ei ole tullut. Yhden lähipitäjän valtuustossa nuori vihreä lateli ensin juttua kelopuista ja kolopuista ja lopulta selvisi että hänelle ne oli sama asia. Sitten hän siirtyi manaamaan aarniometsän avohakkuuta. Silloin tuon hakkuun teettänyt isäntä kertoi hakatun alueen historiaa. Hakkuusta metelin nostaneen pojan isoisä oli yhdessä metsänhoitaja lankomiehen kanssa kasvattanut taimet ja isolla joukolla ennen sotia myös istuttaneet metsän. Oli silloin ja edelleen parin talon maita. Laitumena ollutta ja jo hävinneen ruotusotamiehen torpan puskaisia peltoja. Oli huolella hoidettu ja harvennettukin talvikelillä ja korjuut hevosella. Asiaa ymmärtämättömälle aika aarniota. Aloite puolen pitäjän täysrauhoituksesta nuijittiin sinne ei anna aihetta osastoon.

    Nuori mies kiinnostui aiheesta ja lopetti politikoinnin. On kai nykyisin lakimies ja myös metsänomistaja. Käyttää konsulttinaan tätä häntä valtuuston kokouksessa opettanutta konkaria. Eikä vaahtoa aukkohakkuista tai edes puupelloista. Osoitti olevansa kehityskelpoinen nuorukainen.

    Gla

    Saman suuntaisia ovat Olli Mannisen ajatukset kuin Pinsiön vaarin mainitseman kaverin. Vaikka tilastomatematiikka ei pääaineena olisi koulussa ollutkaan, logiikka olisi syytä pitää pohjalla, kun merkittävän palkinnonkin työstään on saanut.

    http://www.sll.fi/ajankohtaista/
    tiedotteet/2012/suomalaiselle
    -metsaaktivistille-pohjoismaiden
    -neuvoston-luonto-ja-
    ymparistopalkinto

    Taitaa olla tuo neuvosto sukua arkkitehdeille, jotka keskenään kehuvat toisiaan, mutta unohtavat kysyä homman rahoittajien mielipidettä työn tuloksesta.

    Entisaikojen tilanne ei ole sovellettavissa nykyisiin olosuhteisiin. Toki kun kasvu on nykyään kaksinkertaista sotia edeltävään aikaan verrattuna, on myös hakkuumahdollisuudet kasvaneet reilusti ja puuta myös hakataan enemmän kuin ennen ja moton työn tuloksen kohtaaminen metsässä on entisiä aikoja yleisempää. Huikeinta logiikkaa noissa ajatuksissa mielestäni edustaa se, että tilanne yhteiskunnassamme oletetaan itsestäänselvyydeksi. Aivan kuin leikkaamalla tuotannosta puolet mikään muu kuin luonnon monimuotoisuus ei muuttuisi.

    Ukrainan tilanne on perua sille, että 90-luvun alun jälkeen kehitys on polkenut paikallaan tai ollut taantuvaa. Suojelu on tärkeä asia, mutta toiminnan vaikutukset eri asioihin pitäisi ymmärtää.

    A.Jalkanen

    Ihan sattumalta huomasin uutisen alkuperäisessä yhteydessään Maaseudun Tulevaisuuden nettisivulla:

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/euroehdokkaat-haluavat-rajoittaa-pellonraivausta-1.59512

    Tekstissä lukee näin (suora lainaus): ”Paneelin julkistaman tutkimusraportin mukaan päästöjen vähentäminen olisi edullisinta juuri maankäytön muutoksilla, kuten pitkäaikaisilla viherlannoitusnurmilla ja pellonraivauksen rajoittamisella.”

    Rajoituksia esittää siis alunperin Suomen ilmastopaneeli, ja jotkut mepit tai ehdokkaat ovat myötäilleet tätä lausuntoa. Aikomuksena ei siis ole kieltää pellonraivausta, vaan ilmeisesti pikemminkin ohjata maankäyttöä vähemmän hiilipäästöjä tuottavaan kuosiin, toisin sanoen, suositaan nurmiviljelyä ja laidunnusta maanmuokkauksen sijaan silloin kun se on järkevää, ja mahdollisuuksien mukaan vältetään turvepeltojen uudisraivausta.

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 50 total)