Keskustelut Metsänhoito Miksi….

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Miksi….

  Merkitty: 

  Miksi metsien kasvu ilmoitetaan kokonaiskasvuna eikä ilmoiteta tulosta runkopuun kasvuna ? Esimerkiksi 8 cm läpimitta minimissään kolmen metrin korkeudella?

 • Nostokoukku

  Saattaisivat hiilinielut romahtaa. Olet kyllä oikeassa. Pitäisi ilmoittaa vuotuinen käytettävissä oleva puusto ja sen kasvu suhteessa hakkuisiin. Silloin saattaisi hakkuu määrä ja puuston kasvu heittää härkäpyllyä.

  Visakallo

  No, kasvuahan se on niiden alle 8 cm puidenkin kasvu, eikä niitä isoja puita tule ilman sitä alkuvaihetta. Aika pienestähän se ihmisen kasvukin alkaa. Jos kaikki metsänhoitotoimenpiteet ja harvennukset tehdään ajallaan, niin eipä siellä metsässä kovin paljoa tapahdu markkinakelvotonta puunkasvua. Lisäsi myös paljon latvusmassaa ja kantojakin korjataan markkinapuuksi.

  Kurki

  Aloittaja ei oikein ole kartalla.

  Metsien kasvu ilmoitetaan juuri runkopuun kasvuna, johon eivät kuulu latvus, oksat, neulaset, lehdet, kannot eivätkä juuret.

  Runkopuuksi luetaan kaikki 1,3 m korkeammat puut.

  Tomperi

  Aloittaja tarkoitti juuri että laskettas vain hakkuukelpoinen siis pinoon menevä puu. Tuo 1,3 ei täytä edes joulukuusen mittoi.

  Kurki

  Tarkoittakoon aloittelija mitä vaan, mutta runkopuu määritellään näin.

  Gla

  Hyvä otsikko.

   

  Tomperi

  En väittänyt miten runkopuu mitataan vaan jos verrataan hakkuumääriä ja mitä kasvaa niin eikö silloin olisi yksinkertaisempaa verrata pelkästään runkopuuta mitä hakataan.

   

  Puuhastelija

  Olisiko hiilinielujen vuoksi syytä ilmoittaa kaikki puubiomassa? Kaipa pajut, katajat, tuomet yms yhteyttävät ja sitovat hiiltä. Ja onko metsissä esim. Em. Puut ja pensaat lisääntyneet vai vähentyneet lyhyellä ja pitkällä aikavälillä?

  Visakallo

  Tomperi: ”eikö silloin olisi yksinkertaisempaa verrata pelkästään runkopuuta mitä hakataan.”

  Nykyään hakataan pienempikin harvennuspuu melko tarkkaan energiaksi, osa karsittuna, osa oksineen ja latvoineen.

  Tomperi

  ”Runkopuuksi luetaan kaikki 1,3 m korkeammat puut.”

  Mitataanlo pituus maasta vai juuren niskasta?

  Eikös se. mikä on runkopuu, jos minkä luulis olevan puhdas sopimusasia?

  Lasketaanko kahdeksi puuksi jos on kaksi metrtiä pitkä puu ja puolen metrin korkeudelta haarottunut? Siis kaks haaranen eekä pelkästään yksoikonen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)