Keskustelut Metsänomistus Millä saa pidettyä paarmat loitolla?

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Millä saa pidettyä paarmat loitolla?

  Tänään oli suolla pieniä, lihan ja verenhimoisia paarmoja, jotka eivät välittäneet mitään ainakaan punaisesta offista. Onko näitten pirulaisten torjuntaan olemassa mitään pätevää ainetta?

 • Puun takaa

  Lupasi lämpöisempiä kelejä, joten paksummat vaatteet ei oikein houkuttele.

  tamperelainen

  Paarma puree ilkeästi.Vanhan Stilin metsurin kesäpusakan läpi eivät esim pistä,vähän se on lämmin,mutta ei siellä pirukaan T-paidalla pikkupuskaakaan niitä.En ole paarmalle keksinyt mitään spesiaalidroppia,eikä vähän isommissa pusikoissa ilman kunnon suojavaatteita muutenkaan pärjää

  jees h-valta

  Tamperelainen oikeassa, kyllähän se ”tilhi”-pusakka kuuma on ja pakko käyttää myös turvahousuja koska viime raivausreissullakin kaksi käärmettä lähti aika kintuista liikkeelle. Paksu toppaus antaa turvaa mutta on se näillä lämmöillä päästä varpaisiin likomärkä muutamalla tunnilla. Mutta nestekysymyshän tuo.
  Mutta nuo paarmat, niitä ei pitele mikään kaulan ja naaman iholta.

  Aukusti

  Paarmatkaan eivät mene sääskihupun läpi.Joskus on pidettävä kypärän päällä laaja huppu, jonka saa tiiviisti sidottua puseron kauluksen päälle. Ja muuten paksua vaatetta ylle, vaikka se kuumalla säällä tuntuukin vähemmän mukavalta.

  Silloin ennen, kauan aikaa sitten ei ollut sääskihuppuja. Kuitenkin töitä tehtiin pikiöljyä käyttäen ja kuuminpana aikana yöaikaan kun valoa kesällä riitti. Yöllä eivät ötökät kiusanneet niinkuin päivällä.

  Iron Man

  Meittin kokemuksen mukaan pikiöljy on ainoa joka auttaa.

  Portimo

  Pilvenä on paarmoja täälläkin pohjoisempana. Onneksi enimmäkseen niitä isoja. Pienemmät tuppipaarmat osaavat kyllä olla verenhimoisia.

  Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa. Olen suhautellut karkotetta niskaan ja kaulukseen ja sitten kämmenselkiin, joista pyyhkinyt poskiin ja korvalliselle.

  Paarmoihini ovat auttaneet offisuihke ja punkki ja mäkäräsuoja. Muita en ole kokeillutkaan. Jälkimmäinen on tehokkaampaa mutta aika pirullisen tuoksuista. Saksalainen kevyt sotilaspusero on pitänyt hyvin puremia. Myös verryttelyhousut suojaavat.

  Edellämainittu ei koske ampiaisia. Taimikonhoidossa yksi pääsi tänään tuikkaamaan takareiteen. Isäntää vietiin..

  Käenpiika

  Minulla ainakin kaikkiin oravaa pienempiin tehoaa hyttysmyrky nimeltä Autan. Hieman Ohvia kalliimpi, mutta on kyllä muutaman kesän aikana auttanut, eikä haisekaan niin pahalta, kuin vanha kunnon Ohvi.

  kisi

  Paksu takki ja hyttyshattu, muu ei auta. Ja mielellään takissa ylipitkät hihat! Suppupaarmat ovat pahimpia sikäli, että ne tulevat salakavalasti, hiljaa ja huomaamatta – vasta kipu ilmoittaa, mihin piinaaja on laskeutunut. Hevospaarmat ja kirjopaarmatkin pitävät sellaista hermostuttavaa pörinää pyöriessään ympärillä, että tietää niitä olevan paikalla ja voi yrittää huitoa kauemmaksi.

  Lakkoja sain minäkin vähäsen, jopa ihan pakastettavaksi asti. Mutta tuoreenahan niitä on syötävä silloin, kun se on mahdollista. Liekö mitään sen parempaa olemassakaan? No joo, mesimarjat tietenkin…

  T.Pihlaja

  Kun hevospaarma alkaa lentää, niin siihen ei auta kuin kaksi asiaa

  – Pesäpallomaila
  – Pirun nopeet kädet

  *Pilkettä silmäkulmassa* : )

  Tuomas Pihlaja

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)