Keskustelut Metsänhoito Ministeriön eväät hallitusohjelmaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Ministeriön eväät hallitusohjelmaan

  MMM on julkaissut näkemyksensä hallitusohjelmaan. MMM:n virkanäkemys hallitusohjelmavalmisteluun – Maa- ja metsätalousministeriö

  Metsiin liittyen mukana mm.

  – metsänkasvatusmenetelmien kehittäminen ja metsien hoidon määrän ja laadun lisääminen

  – hiilensidonta vastuullisella metsälannoituksella

  – metsänjalostuksen ja siemenviljelysten perustamisohjelma

  – talousmetsien aktiivisen luonnonhoidon kehittäminen ja vahvistaminen

  – metsittäminen hiilinielujen kasvattamiseksi

  – metsätuhojen seurannan, ennakoinnin ja torjunnan kehittäminen

  Ja sokerina pohjalla taas luonnonvaraviraston perustaminen.

  Tästä se lähtee nousuun kunhan löytyy hallitus, joka ottaa nämä listalleen?

 • Nostokoukku

  Vanhat liturgiat pistetty taas paperille.

  metsänkasvatusmenetelmien kehittäminen

  Eikö näitä ole tutkittu ja kehitetty jo 100 vuotta.

  hoidon ja laadun lisääminen

  Mistä rahat? Metsänomistajat tulevat vaatimaan avustuksia.

  lisää vastuullisia <i>lannoituksia</i>

  Mistä rahat? Avustuksia tulee huutamaan tämäkin toiminta

  jalostus ja siemenviljelmät

  Kuka perustaa? Mistä rahat

  luonnonhoitomenetelmien kehittäminen

  Mistä rahat? Avustuksia? Maksaja?

  hiilinieluja istuttamalla

  Taas palaa yhteiskunnan rahaa

  Ja sokerina pohjalla luonnonvaravirasto. Poliittinen kukkanen. Eikö näitä asiantuntijoita, erityisasiantuntijoita ja vanhempia asiantuntijoita pyöri jo aivan tarpeeksi näin äärettömän yksinkertaisen asian ja saman pinon ympärillä jo aivan riittävästi. Lisää byrokratiaa tässä nyt vielä kaivataan….

   

   

  A.Jalkanen

  Joudun siteeraamaan Ville Niinistöä ennallistamiskeskustelussa: näitä asioita tehdään jo budjettirahoituksella. Lisärahaa voitaisiin saada ekologisista kompensaatioista luonnonhoidon hankkeisiin ja hiilinielujen lisäämiseen. Tuhkalannoitus turvemailla: olikohan Metka-ohjelmassa jo mukana?

  Gla

  Viraston tarpeeseen en osaa ottaa kantaa. Epäilen, ettei elätä itseään tai ole kustannusvaikutukseltaan neutraali esim. siten, että sinne keskitettäisiin nykyisiä toimintoja. Mutta mielipidettä ei siis ole.

  Muuten lista vaikuttaa terveeltä. En usko, että tutkimuksessa on saatu selville kaikki tietämisen arvoinen. Metsien hoitoakin pitää tehostaa, koska puun tuottaminen on oletettavasti tarpeellista jatkossakin.  Toivottavasti myös kannattavaa. Itse en ainakaan hoida metsiä tukia saadakseni, vaan saadakseni puuston hyvään kasvuun ja siitä toiminnalle kannattavuutta.

  Listalta puuttuu ympäristöministeriön yhdistäminen luonnonvaraministeriöön. Maatalouden voisi siirtää elinkeinoministeriöön.

  Nostokoukku

  Gla. Nostan hattua niin korkealle kuin käsivarsi riittää periaatteellesi metsiesi hoidossa. Kaikki eivät kuitenkaan näin tee, antavat jopa taimikon tai nuoren metsän mennä piloille tukien toivossa.

  Visakallo

  – metsänjalostuksen ja siemenviljelysten perustamisohjelma

  Tuo on kiinnostava kohta. Missä mittakaavassa jalostustoimintaa on tehty tähän asti? 1980-luvulla metsänjalostustoiminta tuli jollakin tavalla tutuksi, kunnes tuli 90-luvun lama.

  Nostokoukku

  Onko budjettiraha jotenkin eri kurssissa kuin muu raha? Kuka maksaa ekologisen kompensaation? Esim. rakennettaessa vaikkapa iso uusi kauppakeskus tai kunta kaavoittaa uuden asuntoalueen. Eiköhän se viimeinen lasku tule sinne ostoskärryyn tai rakentajan kottikärryyn.

  Tomperi

  Onhan sitä jalostustoimintaa tehty jo toistasataa vuotta,  Geenimanipuloitu koivu viljelmä määrättiin hävitettäväksi…liekö niin tapahtunut?

   

  R.Ranta

  Metsien omistusrakenteeseen ennen muuta huomiota tulisi kiinnittää.

  Ikäihmisten ja  pirstoutunut omistajatrakenne on ongelma, joka vaatisi huomiota. Perusasia pitäisi saada ensin kuntoon. Kaivattaisiin kipeästi samaa kehitystä kuin maatalouspuolellakin. Kunnollisen kokoisia metsätilakokonaisuuksia, joita hoitaisivat metsänhoitoon  erikoistuneet metsätalousyrittäjät.

  On käsittämätöntä, että tällaista kehitystä halutaan mieluummin rangaista. (esim perintöverohuojennus) Metsätalouden harjoittajaa ei haluta nähdä yrittäjänä.

  Visakallo

  Olen samaa mieltä kuin R.Ranta. Suomessa tuntuu olevan päätöksenteon vanhana perinteenä, ettei yksityiseen yrittäjään edelleenkään kunnolla luoteta. Tämä näkyi metsälakiuudistuksessakin, jossa metsärahastot saivat kaiken mitä pyysivät ja vielä vähän enemmänkin. Ulkomaiset rahastot saivat lainsäätäjiltä vielä lisäbonuksena käytännössä täyden verovapauden Suomessa. Voi vain kuvitella, miltä suomalaisesta metsätilayrittäjästä tuntuu, jos rajanaapuriksi sattuu ulkomainen metsärahasto!

  Perko

  RR     ”Metsätalouden harjoittajaa ei haluta nähdä yrittäjänä.  ”  Noin on. Edelleen  on taipumus pitää  metsänomistaja ja hänen yrityksensä  käskytettävänä  ja ilmaistyövoimana  siirtomaahallinnontavoin.    Hajota ja hallitse on sopivaa riistolle.    Mihin muuhun yksityisyritykseen  iskee tarkastajia lukemaan puolivalmisteita.. onko  olemassa saman suuruisia tarkastajain instituutioita?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)