Keskustelut Metsänomistus Missä vaiheessa MHY pakkomaksun poisto on

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Missä vaiheessa MHY pakkomaksun poisto on

    ”Metsänsä ostanut” nostaa esille, missä pakollisen metsänhoitomaksun poistaminen etenee.

    Nyt on ollut käsittelyn siirtymispuheiden innoittamana MHY kentässä joillakin seuduilla toivekkuuden herättämistä, että metsänomistajien pakolla hallitseminen jatkuisi. Miten olette kokeneet, haaveillaanko vielä laajemminkin tällaista metsänomistajien pakkovallasta?

    Taas toisaalta, jotkut MHYt tiedottavat avoimesti pakollisuuden ajan olevan ohi. Eräskin MHY laittoi vapaehtoisuuteen perustuvia jäsenanomuskaavakkeita yhdistyksen jäsenille.

    Ministeri on ilmoittanut, ettei valtio/verottaja ei voi olla jäsenmaksujen kerääjä yhdistyksien puolesta.

    Aihe ”pakollinen metsänhoitomaksu” sammui käytönnässä täällä palstauudistuksen yhteydessä, kun ministeri ilmoitti, että pakollisuudesta luovutaan. Metsänomistajat luottavat ilmeisesti tähän, ompa maa- ja metsätalousministeri mistä puolueesta tahansa?

    Kuka oikeastaan yrittää siirtää lain kumoamisen tältä vuodelta?

    Hyväuskoisuuttani en jättänyt viime vuoden lopulla vapautushakemusta

    Tämä palsta on menny tosi hankalaksi, tekstiä enintään 2000 lyöntiä. Laitoin suoraa lainausta 1.10 Työryhmäraportissa, missä ei ollut metsänomistajilla edustusta.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kannattaa odotella rauhallisesti sitä lakiesitystä, eikä panikoida yhdistyksestä eroamisen kanssa. Nyt jos eroaa niin joutuu vielä eroamaan vanhan lain ehdoilla, eli maksuja tulee.

    Lakiesityksenhän pitäisi sisältää pakollisen metsänhoitomaksun poisto. Ei oikein tunnu luontevalta että valtio edelleen keräisi maksun. Tuntuisi ikään kuin vanhan systeemin jatkumiselta. Parempi olisi jos se maksulappu tulisi omalta yhdistykseltä niille jotka ilmoittavat haluavansa jatkaa jäseninä.

    Kaikilta metsänomistajilta tulisi siis kysyä uuden lain voimaan tullessa haluavatko jatkaa jäseninä, ja tämän suuruinen olisi sitten jäsenmaksu. Jos ei maksa niin sitten katsotaan automaattisesti eronneeksi. Jäsenyys kannattaa tehdä niin houkuttelevaksi, että mahdollisimman moni jatkaisi.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Pekka Koon elämänlaatu ja onnellisuus on noussut kuusi (6) prosenttia. Siitä riittää jo jakaa ilosanomaa muillekin palstan lukijoille.
    Heh heh!

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Eiköhän ensivuotena lakimuutos valmistu,jolloin v.2014 alusta alkaa vapaehtoisuuden aika.Monikohan maksaa vapaehtoista jäsenmaksua ja mikä sen suuruus tulee olemaan.Nykytaso liian korkea ,maksulaput tulivat viime viikolla toista tonnia on kuvetta kaivettava.Ajavatpa herrat Audeillaan toimistolle sadepäiviä viettämään vielä,mutta jatko ei varmaankaan yhtä lokoisaa.

    Gla Gla

    Minusta on ihan oikein, että toimihenkilöt ovat automerkistä riippumatta sadepäivinä toimistolla. Paperihommia riittää ihan taatusti, joten suotta sateella metsässä pyristelee ja puotasäällä nyhjää sisällä.

    Kiinnostavampaa kuitenkin olisi seurata lakiprosessin etenemistä. En ole löytänyt mitään sivustoa, jossa tämä näkyisi ja jollainen esimerkiksi on metsätuholakityöryhmällä.

    Vierailija

    ”Missä mennään tämän Neuvostoliitosta mallia otetun pakkomaksun poistossa?”
    Tämä alkoi kiinnostaa, voisitko kertoa tarkemmin Nl:ssa käytössä olleesta metsänhoitomaksusta?

    Kuitupuunkasvattaja

    Meni Vierailijalla vähän aiheen viereen, mutta jos hiukka saa jatkaa. Olen kuullut, että ennen NL:ssä mh-maksu suoritettiin työpalveluna. Jos ilmoitti suvulla olleen metsämaata jossain päin laajaa maata, pääsi nopeasti muutamaksi vuodeksi työpalveluun ja monesti jopa metsätöihin.

    Santtu

    Työryhmän työn tavoitteena oli luoda ehdotus metsänhoitoyhdistyslain uudistamisen periaatteista siten, että varmistetaan tasapuolinen kilpailuasema eri toimijoille metsäpalvelumarkkinoilla ja samalla varmistetaan metsänomistajien valinnanvapaus palvelujen hankinnassa.

    Uudistuksen tavoitteena on oltava tasapuolinen kilpailuasema kaikille toimijoille. Metsäpalveluiden markkinoilla tarvitaan useita toimijoita, jotka tarjoavat palveluja metsänomistajille. Metsänomistajien valinnanvapaus valita palvelujen tuottaja on tärkeätä.

    1. Poistetaan mhy-laki ja toimitaan yhdistyslain tai yhtiölainsäädännön pohjalta.
    2a. Muutetaan mhy:een liittyminen ja jäsenmaksut vapaaehtoisiksi, yhdistys kerää itse jäsenmaksut ja uudistetaan mhy-laki, jolla määritetään yhdistyksen tavoite ja velvollisuudet.

    Työryhmän näkemyksen mukaan tasapuolinen kilpailuasema metsäpalvelumarkkinoilla ja metsänomistajien valinnanvapaus on mahdollista saavuttaa seuraavien vaihtoehtojen mukaan:
    1. Kumoamalla nykyinen laki metsänhoitoyhdistyksistä,
    2. ei metsänhoitomaksua, vaan yhdistys rahoittaa toimintansa keräämillään jäsenmaksuilla ja liiketoiminnan tuotoilla,

    Uuden puitelain voimaantulo tulisi tapahtua v. 2012 loppuun mennessä olemassa olevien kilpailuvääristymien pikaiseksi poistamiseksi (mh-maksu 2013).

    metsänomistajilla on mahdollisuus perustaa niin halutessaan ja järkevästi määritellyin kriteerein uusi puitelain mukainen metsänhoitoyhdistys. Tämä on tärkeä osa myös metsänomistajien valinnanvapautta.

    Visakallo Visakallo

    Kaikkein tärkeitä uudessa järjestelmässä on metsänhoitoyhdistysten oikeus tehdä puukauppaa ja harjoittaa kiinteistönvälitystä. Siten saadaan tulopohja parhaiten turvattua.

    jees h-valta

    Eilisen metsäradion haastattelema MTK-n J.Marttila lupaili uutta metsälakia 2014 alusta voimaan ja pitäisi sisältää silloin tämänkin osion.

    Santtu

    MTK J Marttilat ja Herra Hakkaraiset voivat sisimmässään toivoa ihan vaan mitä vaan metsänomistajien pään menoksi.

    Metsänomistajien omista eduista on nyt kyse, ei MTK edusta.

    Jospa ministeriö saa valmisteltua lain tai lain kumoamisen mahdollisimman heti mielellään tänä vuonna metsänomistajien menetysten minimoimiseksi.

    Se, mikä yhteys on metsälain kehhittämisellä ja MHY pakkomaksulain kumoamisella, ei äkikseltään asiapohjalkta syytä keksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)